ביום שאחרי השקת תוכנית QE באירופה, זה מה שנכון לעשות עם תיק ההשקעות
המהלך הדרמטי של הבנק המרכזי באירופה שהוכרז אתמול התקבל בצורה מעורבת בשווקים. דראגי הודיע על כוונתו לרכוש החל מחודש מארס הקרוב איגרות חוב ממשלתיות בהיקף חודשי של 60 מיליארד אירו - זאת עד חודש ספטמבר 2016. בסה"כ מדובר ברכישת נכסים בהיקף של למעלה מ-1.1 טריליון אירו.
אחת המטרות של דראגי בהכרזה הזאת היא להסיט השקעות לעבר השווקים באירופה ולהפוך את היבשת לאטרקטיבית יותר. האם יש סקטורים שעשויים להרוויח מהמהלך של דראגי יותר מהאחרים. Bizportal שוחח בנושא עם יניב מגידיש - מנהל תחום השקעות חו"ל בבית ההשקעות אנליסט
"אירופה הייתה אטרקטיבית קודם, אבל היא יותר אטרקטיבית אבל עם יותר כסף בתוכה", מסביר מגידיש. "הבעיה של אירופה זה לא היעדר מזומן אלא היעדר השקעות ומדיניות פיסקלית מרחיבה. כל מדינה והצרות שלה".
"אחד מהסקטורים שהופכים כעת להרבה יותר אטרקטיביים להשקעה הוא סקטור הבנקאות. בעקבות ההכרזה של דראגי מרווחי עלות האשראי של הבנקים ביבשת יירדו משמעותית והם הופכים ליותר אטרקטיביים. כך למשל, בנק BNP הצרפתי מאוד מעניין היום להשקעה".
- "תימנעו מחוסר פיזור, פזרו את ההשקעות באזורים ותחומים שונים"
- "אם לתיק שלכם הולך 'טוב מידי', אולי כדאי לקחת צעד אחורה"
לדברי מגידיש: "ניתן להסתכל גם על מקומות יותר מסוכנים שיכולים להציף הרבה יותר ערך למשקיעים כגון בנקים בספרד ששם מרווחי האשראי מאוד גבוהים בשל סיכון האשראי הקיים בהם. אחד מהבנקים האלו הוא בנק BBVA - בנק עם מבנה מאזני חזק שמשלם מרווחי אשראי גבוהים ולכן הוא פחות רווחי".
לדברי מגידיש, סקטור הבנקאות הוא לא היחידי שעשוי להרוויח. חברות נוספות שעשויות ליהנות מהמלך של דראגי הן החברות היצואניות. האירו שצונח משפר את הרווחיות שלהן והופך את החברות ליותר אטרקטיביות - בהיבט של המחיר.
בין החברות שמציין מגידיש שמומלצות יותר הוא מציין את חברת פולקסוואגן הפועלת בתעשיית הרכב ועשויה לקחת נתח שוק מתעשיות הרכב האחרות הקיימות בעולם. "גם יצרניות מזון למיניהם כגון יוניליוור ודנונה שמייצרים בעיקר באירופה ומוכרים מחוץ לאירופה עשויים ליהנות מהקיטון בהוצאות התפעוליות שלהן ומשיפור במרווחי האשראי".
- "ישראל גונבת קניין רוחני מחברות תרופות אמריקאיות" - האם הממשל האמריקאי מסמן את טבע כאויבת?
- הנפילות יגיעו לתל אביב - המניות שיפלו ומה יקרה בשוק האג"ח
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
סקטור נוסף עליו ממליץ מגידיש הן חברות שמשלמות דיבידנדים גבוהים. סקטור כזה הוא סקטור הטלקום: "השוק האירופי עבר מהפך בעשור האחרון ומתחיל שם תהליך קונסולידציה. הרבה מאוד מההשקעות כבר נעשו, החברות הן תזרימיות מאוד ביחס לאלטרנטיבות. לדוגמא, מניית דויטשה טלקום מספקת תשואת דיבידנד של 4%-5% בשנה וזה הרבה יותר אטרקטיבי מהתשואה של ממשלת גרמניה שעומדת כיום על 0.4%".
- 6.תומר,מה עם מלרג? תפסיק להמליץ (ל"ת)ע 24/01/2015 13:10הגב לתגובה זו
- 5.שלמה מעוז 23/01/2015 16:04הגב לתגובה זוהרחבה כמותית כדי להתחרות בשער היורו והיין היפני שירדו בחדות וגורמים לחוסר כדאיות לקנות מישראל מוצרים בשער של שקל חזק מאוד כנראה שכבר השנה בנק ישראל יתחיל בתוכנית קטנה אם שער היורו יגיע ל4 שקל
- יויו 27/01/2015 08:08הגב לתגובה זותשאלו את פישר, ביבי, וסיבי...
- 4.מור 23/01/2015 13:58הגב לתגובה זולתיק ההשקעות שלי אם הייתי מסיט כספים ממקום למקום חדשות לבקרים ע"פ ההמלצות באתר זה.
- משה 23/01/2015 15:48הגב לתגובה זוהיה נישאר לך התיק אבל ריק מכסף
- 3.כל כך רדוד!! 23/01/2015 13:32הגב לתגובה זואז מה עשינו בזה?!...האירו מתרסק,והאג"ח לא בטוח!!..אז איך אתה ממליץ על אג"ח יורו?!...מילא מניות,אני מבין,אבל אג"ח?!?!?...רדוד,רדוד,רדוד... אני בדוייטשה בנק!!!!!..עד הסוף...הרבה יותר טוב.
- 2.שלמה מעוז 23/01/2015 12:57הגב לתגובה זובשער היורו ככה שהרווח הסופי הוא לא גדול אלה אם נשקיע דרך קרנות מנוטרלות מטבע היורו ירד השנה ל4 שקל ופחות מזה מה שצריך להוביל להוזלות במשק שמיבא את רוב הסחורות מאירופה
- 1.עופר 23/01/2015 12:25הגב לתגובה זואמרת וברברת ואיש לא מבין ברבורים וטקסט ריק מתוכן. בליל של מילים כאלה טרם ראיתי. אז ניתנת לך ההזדמנות לתקן. נסח מאמר אחר וכבד את כותרת מאמרך.
- עכשו אתה מבין למה אנליסט בתחתית הרשימה של בתי ההשקעות (ל"ת)איציק 23/01/2015 13:16הגב לתגובה זו