חברת פיתוח מדפסות ה-3D טסה 50% בשבוע: "החזון - להגיע לארה"ב"

חברת ננו דיימנשן השלימה מהלך עליות מסחרר של 50% בתוך כשבוע. בין המשקיעים נמצא גם התעשיין ויו"ר שנקר צבי ימיני
תומר קורנפלד | (2)

שוק מדפסות התלת מימד ממשיך להלהיט את המשקיעים ברחבי העולם. רק אתמול (ב') פרסמה קמטק כי קיבלה הזמנה מארה"ב והמניה שלה השתוללה. אחת מהחברות שמתחילה לעלות על רדאר המשקיעים היא ננו דיימנשן שנחשבת עדיין לסטארט אפ ומפתחת מדפסת תלת מימד (3D) למעגלים מודפסים.

בתוך כשבוע זינקה מניית החברה בלמעלה מ-50% מערכה לאחר שדיווחה על שתי עסקאות: העסקה המהותית נחתמה בסין - שיתוף פעולה עם חברה סינית ממשלתית גדולה. החברה הסינית התחייבה להקים מפעל לייצור ננו-חומרים עבור ננו דיימנשן בהשקעה של 3 מיליון דולר. העסקה תמומן על ידי הממשלה הסינית אשר תחזיק ב-50% מהזכויות בשותפות תקום.

מטרת המפעל הוא לייצר ננו-חומרים ייחודייים המובוססים על הטכנולוגיה של ננו-דיימנשן. החומרים יהיו מיועדים לשווקים שונים למעט שוק המעגלים האלקטרוניים (PCB) שבו פועלת ננו דיימנשן.

חברת ננו דיימנשן המנוהלת על ידי עמית דרור מפתחת מדפסת תלת-מימד המדפיסה מעגלים אלקטרוניים מודפסים (PCB) רב שכבתיים. כלומר, היא מדפיסה דיו המוליך חשמל בקוים מזעריים שרוחבם עשרות מיקרונים ודיו מבודד המאפשר ייצור מספר שכבות מוליכים אחת מעל השניה. סוגי הדיו שאנו מפתחים מבוססים על ננוטכנולוגיה שפותחה ע"י ננו דיימנשן ודיו-מבודד שגם כן פותח במעבדת הננו-כימיה שלנו, שבסופו של דבר יוצרים כרטיס אלקטרוני כמו למשל לוח-אם במחשב, ללא השבבים כמובן

ההודעה השנייה של החברה שסיפקה נחת למשקיעים קשורה להשקעה של 1.2 מיליון דולר שבוצעה בחברה. מטרת המהלך הייתה לחזק את החוסן הפיננסי של החברה ובוצעה במחיר של 1.65 שקלים למניה כאשר למשקיעים ניתן מנגנון הבטחת מחיר (ראצ'ט) במידה והמניה תהיה בשער נמוך יותר בעוד 18 חודשים מהיום.

בין המשקיעים בחברה נמצא גם התעשיין צבי ימיני אשר השקיע סכום של 500 אלף שקל. כמו כן, גם פרופ' בנעד גולדווסר המתמחה בתחום האורולוגיה לקח חלק בסבב הגיוס. Bizportal שוחח עם ימיני אשר בשנים האחרונות רשם אקזיטים בהיקף של יותר מ-200 מיליון דולר.

"הקשר שלי לחברה נוצר דרך איציק שרם (היו"ר). הוא לקח אותי לראות את החברה ואז התרשמתי מהחזון, מהחלום ומהאנשים ומהעבדות ומהטכנולוגיה שיצאה מהאוניבריסיטה העברית. כיו"ר שנקר התייעצתי גם עם אנשי המעבדה שלנו בתחום ה-3D וראיתי שהמוצר שמפתחת ננו דיימנשן מאוד מעניין ולכן החלטתי להשקיע".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

צבי ימיני הוא אחד התעשיינים הבכירים במשק. בגיל 64 הוא רשם אחריו מספר מהלכים להנפקת חברות. את צ.א.ג תעשיות הנפיק בנאסד"ק ואת פולימר לוג'יסטיק הנפיק בבורסת לונדון. ימיני לא פוסל את האפשרות שגם ננו דיימנשן תגיע לשוק האמריקני.

"התקופה הקרובה תגיד לאן הולכים. החזון של כולם זה להגיע לשוק האמריקני. מהניסיון שלי, אני לא הנפקתי בישראל. הנפקתי בלונדון, ובארה"ב וההבדל בשווי היה משמעותי. צריך לזכור שהנפקה זה לא רק כסף, אלא גם חשיפה, קשרים ועוד".

ביחס לטווח היותר ארוך, ימיני אשר גם מונה לדירקטור בחברה משדר אופטימיות: "אני מקווה שננו דיימנשן תמשיך להישאר ולעבוד גם מהארץ. החברה לא נסמכת רק על מוצר אחד ויכולה להתפתח לכיוונים אחרים. קשה לאמוד היום את הפוטנציאל של החברה - אבל בעוד כמה שנים אני מקווה שהתמונה תהיה שונה".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    כל הכבוד לחברה 04/02/2015 04:12
    הגב לתגובה זו
    שימו לב איזה אנשי עסקים מהשורה הראשונה גייסה החברה זה אומר המון
  • 1.
    חימוביץ 03/02/2015 12:22
    הגב לתגובה זו
    החברה רק סטרט אפ שלא הצליחהלגייסונכנסה בדלת האחורית כדי לרמות את הציבור איציק שרם מחק כבר מעל 500 מיליון כספי ציבור בסוף רק הניצאים מרויחים כי הם מוכרים לנו חלומות ותו לא