דוחות גזית גלוב: רוני סופר מסביר היכן נמצא פוטנציאל הצמיחה הבא של החברה

החברה סיכמה שנה לא קלה עם בעיותיה של א.דורי ועליית שער הדולר, מנכ"ל החברה שוחח עם Bizportal
 | 
telegram

חברת הנדל"ן גזית גלוב מסכמת את הרבעון הרביעי של 2014 עם ההכנסות מהשכרה בהיקף של כ-1.259 מיליארד שקל לעומת כ- 1.269 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של כ- 1%. הקיטון נובע בעיקר ממכירת נכסים בהיקף של כ-2.7 מיליארד שקל בשנת 2014. הקיטון האמור קוזז מהפעלה לראשונה של נכסים שפיתוחם הושלם, הכנסות מנכסים נוספים שנרכשו במהלך שנת 2014 וגידול בהכנסות מהנכסים הקיימים.

ה-FFO קטן ברבעון הרביעי של 2014 בכ-8% והסתכם בכ-135 מיליון שקל (0.76 שקל למניה) לעומת כ- 147 מיליון שקל (0.84 שקל למניה) ברבעון המקביל אשתקד. כמות המניות גדלה בכ- 1% בין התקופות. ה- NOI הסתכם בכ-840 מיליון שקל לעומת כ- 855 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של כ- 2%. הקיטון נובע בעיקר ממכירת נכסים כמפורט לעיל.

ההפסד המיוחס לבעלי מניות החברה ברבעון הרביעי הסתכם בכ-217 מיליון שקל (1.25 שקל למניה) לעומת רווח של כ- 224 מיליון שקל (1.27 שקל למניה) ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של 3%. ההפסד נובע בעיקרו מהפסד חשבונאי משערוך מכשירים פיננסיים נגזרים (בעיקר בגין עסקאות גידור מטבעי, לאחר שהדולר האמריקני זינק בכ-12% בשנת 2014) בסך של כ- 338 מיליון שקל לעומת רווח חשבונאי של כ-142 מיליון שקל משערוך מכשירים פיננסיים נגזרים ברבעון המקביל אשתקד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עליית ערך נדל"ן להשקעה ונדל"ן להשקעה בפיתוח הסתכמה ברבעון בכ- 699 מיליון שקל לעומת כ- 436 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בשנת 2014 הסתכמו השקעות הקבוצה בכ- 3.3 מיליארד שקל, הכוללות כ- 1.6 מיליארד שקל ברכישת 5 נכסים מניבים בשטח כולל של כ- 81 אלף מ"ר וקרקעות לפיתוח עתידי. כמו כן, השקיעה הקבוצה בפרויקטים של פיתוח ופיתוח מחדש כ- 1.7 מיליארד שקל. בנוסף, אטריום רכשה 2 נכסים בפולין ובצכ'ה בהיקף כולל של כ- 205 מיליון אירו (כ- 1.0 מיליארד שקל).

נכון ליום 31 בדצמבר 2014, לקבוצה 10 נכסים בפיתוח עם שטח להשכרה כולל של כ- 226 אלף מ"ר בהשקעה כוללת של כ- 2 מיליארד שקל ו- 24 נכסים בפיתוח מחדש עם שטח להשכרה כולל של כ- 374 אלפי מ"ר בהשקעה כוללת של כ- 4.5 מיליארד שקל. העלות הנוספת הצפויה להשלמת הפרויקטים בפיתוח ובפיתוח מחדש הינה כ- 2.5 מיליארד שקל.

חיים כצמן, יו"ר החברה, אמר בראשית הדו"ח: "סביבת המטבע הדינאמית הייתה אחד הגורמים המשפיעים בשנה זו, בדומה לשנים האחרונות, דבר המאפיין חברות גלובאליות הפועלות באיזורים גיאוגרפיים שונים. אסטרטגיית הגידור שלנו הוכיחה את נחיצותה אך השינוי בשערי החליפין השפיע בטווח הקצר על התוצאות הכספיות אשר דווחו ברמת הקבוצה. כמו כן התמודדנו עם מספר אתגרים בתוך קבוצת דורי, אשר אמנם לא היו מהותיים לפעילות הליבה שלנו, אך גזלו מאיתנו זמן והסבו לנו עוגמת נפש לא קטנה".

רוני סופר, מנכ"ל החברה מסר: "בשנת 2014 פעלה הקבוצה רבות למימוש מוצלח של האסטרטגיה העסקית שלה. פעולות אלה כללו בין היתר המשך השבחה ומיקוד של תיק הנכסים, מכירת נכסים שאינם בליבת הפעילות שלנו והשקעה בנכסי פריים באיזורים אורבאניים מובילים המאופיינים בסיכון נמוך וסיכויי צמיחה גבוהים. הקבוצה נמצאת כיום בתנופת הקמה ופיתוח מחדש של נכסים בהיקף כולל של כ- 6.5 מיליארד שקל כאשר פוטנציאל התזרים מהם צפוי לבוא לידי ביטוי במהלך השנים הקרובות.  במהלך השנה גייסנו הון וחוב תוך הגדלת הנזילות הכוללת בקבוצה שעמדה על כ- 13.5 מיליארד שקל זאת במקביל להמשך תהליך הורדת המינוף אשר ירד לכ- 51.0%".

"החל מהרבעון הראשון נאחד את תוצאות אטריום (זרוע הפעילות של החברה במזרח ומרכז אירופה) עם דוחות החברה. רכשנו את השליטה באטריום, חברה הנמצאת יחסית במינוף חסר, נוצרה הזדמנות לקבל שליטה. ב-2014 ו-2015 השוק האירופי נמצא שנתיים-שלוש אחרי צפון אמריקה -הצלחנו לרכוש נכסים אסטרטגיים בסיטיקון (זרוע הפעילות בסקנדינביה), חלק גדול מההון הלך לאירופה. החלק השני של ההון הלך לברזיל - בסוף 2013 תחילת 2014 ראינו לראשונה שעוזבים את ברזיל בגלל ההתדרדרות במצב המקרו כלכלי במדינה, זה היווה עבורנו קרקע מעניינת להגדיל את הפוזיציה. מאמינים שנראה חדשות רעות בברזיל ולכן נבצע שם יותר עסקאות אסטרטגיות כי יש שם פונציאל השבחה". 

לגבי המשבר בדורי בנייה, טוען סופר כי הוא בהחלט מצריך משאבים וזמן ניהולי - "שינסנו מותניים כדי למזער נזקים, נשקם אותה ונעצור את הדימום".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות