הפער מתרחב: ציפיות האינפלציה בין השוק לבין הכלכלנים גדל דרמטית. מה הסיבה?
מדד המחירים לצרכן שפורסם לפני מספר ימים יצר תופעה מוזרה בציפיות האינפלציה לשנה הקרובה. מצד אחד - הכלכלנים צופים התאוששות ברמת האינפלציה. מצד שני - ציפיות האינפלציה כפי שנגזרות משוק ההון דווקא ירדו.
בסוף חודש מארס ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה כפי שנגזרו משוק ההון עמדו על 0.7%. אחרי פרסום מדד המחירים לצרכן שעלה ב-0.3% הציפיות ירדו לרמה של 0.5%. מנגד, ציפיות הכלכלנים שציפו לאינפלציה של 1% בשנה הקרובה עלו לרמה של 1.1% בשנה הקרובה.
ציפיות האינפלציה כפי שנגזרות משוק ההון לשנה הקרובה מחושבות בין תשואת האג"ח הממשלתי השקלי לתקופה של שנה לבין תשואת האג"ח הצמוד לתקופה של שנה. בסוף השנה ציפיות האינפלציות לשנת 2015 עמדו על 0.6% כאשר המשקיעים יודעים כי ישנם שני מדדים שליליים משמעותיים לפנינו. ציפיות הכלכלנים עמדו על 0.7%. כעת נפתח פער בין ציפיות השוק לבין ציפיות האנליסטים.
התייחסות לנושא מגיעה מכיוונו של אלכס ז'בז'ינסקי ממיטב דש אשר רואה זאת וממליץ לצמצם את החשיפה לאג"ח הקונצרניות בדירוגים מתחת ל-A- ולהגדיל את החשיפה לבנקים. לדעתו של ז'בז'ינסקי בחודש מארס משרד האוצר הנפיק לראשונה יותר אג"ח לא סחירות לקרנות הפנסיה מאשר האג"ח הסחירות בשוק. חוסר האיזון בין ביקוש להיצע בשוק האג"ח הסחיר עשוי לעוות את הערכות הריבית והאינפלציה הגלומות.
- 1.hoze 19/04/2015 12:52הגב לתגובה זוזהירות - להדק חגורות בבקשה - לא מניות בנקים ולא בטיח - צםו לירידות עד 30 אחוז
- אלי 19/04/2015 16:29הגב לתגובה זובטוח שאתה תהיה צודק מתישהו בשלושים השנים הקרובות..