ביהמ״ש: המדינה ושותפותיה ישלמו לבעלי מניות דקסיה 40 מיליון שקל

ביהמ״ש מחוזי מרכז אישר הסדר פשרה בתביעה הייצוגית של בעלי מניות הציבור נגד בנק דקסיה ישראל

אבי שאולי |
נושאים בכתבה דקסיה

בימ״ש מחוזי מרכז אישר הסדר פשרה בתביעה הייצוגית של בעלי מניות הציבור נגד בנק דקסיה ישראל. במסגרת הפשרה ישולמו לתובעים 40 מיליון שקלים. מחצית מהסכום ישולם על ידי המדינה, אשר הפריטה את דקסיה ישראל, והמחצית השנייה ע״י דקסיה העולמית.

התביעה הציבורית הוגשה לאחר שבתהליך ההפרטה לא הוגשה לבעלי המניות הצעת רכש, כמתחייב בחוק החברות. את התביעה הייצוגית הגישו עוה״ד גיורא ארדינסט, רן שפרינצק, ערן וינר ואריק ברנאייזן ממשרד עוה״ד ארדינסט בן נתן ושות׳. 

עוה״ד הגישו את התביעה וליוו אותה במשך 13 שנה, בכמה ערכאות שונות. שכר הטרחה שנפסק להם הוא 7 מיליון שקלים. את הבוררות, שהניבה את הפשרה, ניהלו שופטת העליון בדימוס שטרסברג-כהן ופרופ׳ שרון חנס.

השופטת אסתר שטמר אישרה את עילת התביעה - הפרת סעיף 328 בחוק החברות בכך שלא ניתנה הצעת רכש מיוחדת לכל בעלי המניות החברה.

בשנים 1998-2001 מכרו חלק מבעלי המניות העיקריים של הבנק - המדינה, לאומי, הפועלים ודיסקונט את מניותיהם לבנק Dexia הבלגי תמורת 71.4 מיליון שקל. בכך הפך הבנק הזר לבעל יותר מ-50% מזכויות ההצבעה באוצר השלטון המקומי.

בהמשך שינה בנק אוצר השלטון המקומי את שמו לבנק דקסיה ישראל, שמניותיו נסחרות בבורסה בתל-אביב בשווי של כחצי מיליארד שקל.

מספר בעלי מניות מהציבור טוענים שהעסקה צריכה הייתה להיעשות בדרך של הצעת רכש  מיוחדת שתופנה לכלל בעלי המניות, ותחלק את פרמיית השליטה באופן שווה ביניהם. בית המשפט המחוזי ,אך בשנת 2012 שופטי בית המשפט העליון בראשות אליעזר רבלין קבעו שיש לדון מחדש בתביעה היצוגית נגד דרך הפרטת הבנק.

המבקשים מיוצגים על ידי עורכי-הדין גיורא ארדינסט, רן שפרינצק, ערן וינר ואריק ברנאייזן. את בנק דקסיה מייצגים עורכי-הדין אריה דנציגר, יגאל בנימיני, תמר שמטוב, דרור קדם וליאור חיימוביץ'. את מדינת ישראל מייצג עו"ד עדי בר-טל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה