"היצואנים לא יכולים עוד להמשיך להתבסס על אירופה וארה"ב בלבד כשוקי יעד"

צחי מלאך, מנכ"ל אשרא, "היצוא הישראלי חשוף מדי לשוק האירופי ועשוי להיפגע ככל שתתחזק תנועת החרם"
 | 
telegram
(1)

"היצוא הישראלי חשוף מדי לשוק האירופי ועשוי להיפגע ככל שתתחזק תנועת החרם על סחורות ושירותים שמקורם בישראל. היצואנים הישראלים אינם יכולים להמשיך להתבסס בעיקר על אירופה וארה"ב כשוקי יעד אלא חייבים להשקיע מאמץ מוגבר בייצוא לשווקים אחרים, כאלה שבהם הסבירות לחרם נמוכה יותר", כך אמר צחי מלאך, לשעבר החשב של משרד הביטחון, וכיום מנכ"ל אשרא, החברה הישראלית לביטוח סיכוני סחר חוץ, בראיון ל-Bizportal.

אשרא היא חברה ממשלתית העוסקת בביטוח אשראי והשקעות ליצואנים, בין היתר, על ידי מימון עסקאות לטווח בינוני וארוך (עד 15 שנים). לדברי מנכ"ל החברה, "החרם על סחורות מישראל מורגש בעיקר בתחומי המזון והחקלאות, מאחר שבמוצרים אלה ארץ המקור מסומנת בצורה בולטת. עם זאת, אפשרות של החרמת ייצוא ישראלי בתחומים נוספים בהחלט עומדת על הפרק".

בשנים האחרונות היינו עדים להסטה הדרגתית של הייצוא הישראלי ממדינות מפותחות לשווקים מתפתחים, ובראשם מזרח אסיה ואפריקה, אך נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2014 חושפים כי לייצואנים יש עוד מה ללמוד כאשר 62% מהיצוא הישראלי מופנה לאירופה וארה"ב רק 24% לאסיה ואפריקה. "מדובר במגמה שככל הנראה אינה קשורה לחרם, אלא היא חלק מהפוטנציאל העצום הגלום בשווקים אלו, בשילוב עם חוסר היציבות הכלכלית של חלק ממדינות אירופה מאז המשבר הכלכלי העולמי ב-2008 ומשבר הרובל, שפגע בכלכלת מזרח אירופה. גל ההחרמות הנוכחי צפוי לחזק מגמה זו", אמר מלאך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"גם בייצוא למדינות מתפתחות, ובעיקר אלו שכלכלתן אינה יציבה, טמונים סיכונים פוליטיים וכלכליים. פיזור היצוא נועד כדי לא לשים את כל הביצים בסל אחד, בדומה לפיזור סיכונים בתיק השקעות, זאת על מנת לצמצם את הפגיעה הצפויה במקרה של חרם", סיכם מלאך.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הטימטום של המחרימים.הפלשתינים עובדים במפעלים שבקרבת בית
    טלטל 10/06/2015 14:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבית.מה העולם רוצה?לסגור המפעלים ולא לתת פרנסה לפלשתינים?שיהיה להם עוד זמן פנוי לזרוק אבניפ ובקבוקי תבערה? אחר כך העולם יתלונן שישראל מרעיבה האוכלסיה והאבטלה שם גבוהה. אז בבקשה,שהעולם יקים שם מפעלים וינהל אותם כך יהיה לפלשתינים אינטרס לשמור על מקום עבודתם ולישראל יתאפשר לההשמיד המפעלים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות