ההסתדרות הגיעה להסכמות: 32 סניפי מגה ייסגרו - כמה עובדים יפוטרו?
כ-350 עובדי מגה יפוטרו, 200 עובדים קבועים ינויידו לסניפים אחרים ו-32 סניפים מתוך 190 סניפים - ייסגרו' זוהי הבשורה מההסכם עליו חתמו ועד העובדים, ההסתדרות וההנהלה כצעד להבראת החברה שנקלעה לצרות.
בנוסף, העובדים יוותרו על 35 מיליון שקל משכרם כאשר שליש ממניות החברה יוקצה לעובדים, להם יהיה ייצוג בדירקטוריון. בתוך כך, מגה תמתן את פעילותה בשוק ההארד דיסקאונד וזאת על מנת לעמוד במסגרת ההבראה ולצמצם פעילות בה אין לה יתרון על המתחרות.
"עשינו הסכם לא פשוט וכואב אבל אנו מסתכלים קדימה עם אופטימיות", כך אמר אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, במסיבת עיתונאים משותפת עם ועד העובדים והנהלת רשת מגה, שנערכה היום בבית ההסתדרות שבתל אביב. "מעל 5,000 משפחות ימשיכו להביא פרנסה הביתה. ניסינו למזער את מספר הסניפים שייסגרו, והיה לי חשוב להשאיר את סניף דימונה וטבריה פתוחים למרות שהם מפסידים. אשמח אם הסכם זה יהווה תקדים להסכמים אחרים בעתיד. אסור לתת לחברה כמו מגה ליפול, מדובר בחברה חשובה בשוק הקמעונאות וחשובה להתקיים. בשורה התחתונה הגענו להסכם מאוזן".
אביגדור קפלן, מנכ"ל {אלון רבוע כחול}, בעלת השליטה במגה, אמר: "אפשר להגיע להבראה רק אם כל הגורמים ייתנו כתף. נעביר למגה מחברת האם, אלון רבוע כחול, סכומים משמעותיים כדי להניע את הליך ההבראה, כאש ייתכן ומגה תהפוך בעתיד לחברה ציבורית. אנו רואים במגה כחברה חשובה בשוק הקמעונאות. אני רוצה לברך את המנכ"ל החדש מר דרוקמאייר שעליו מוטלת המשימה להוציא את התוכנית קדימה".
מלבד הפיטורים והסניפים שייסגרו מדובר בהסכם שמעניק שליש מהחברה לעובדים. ירון זליכה, נציג העובדים העתידי בדירקטוריון: "ראינו שהעובדים הולכים עד הסוף להביא את החברה להבראה אך בא בעת דורשים את חלקם של בעלי החברה. זוהי בשורה לעבודה המאורגנת שמראה שהיא לא אויב העסקים אלא שותף לעסקים היכולה לאפשר לעסקים לפרוח, ומראה שזוהי לא חברה קפיטליסטית אלא שותפות אמיתית. מגה יוצאת לדרך חדשה כאשר העובדים ישבו בדירקטוריון אבל לא יתערבו בניהול השותף – שיהיה ברור.
"נישב בדירקטוריון, נביע את דעתנו כדי לתרום ולא להתערב", הוסיף זליכה. "מעבר לכך, נציגות העובדים בדירקטוריון חשובה כדי לקרב את הידע שברצפת הייצור אל מקבלי ההחלטות. אני מאד שמח שאכזבנו את המתחרים שלנו שפועלים במודלים אחרים, לא של עבודה מאורגנת, ואני קוראה להם לאמץ את המודל בו העובדים לא רק מביאים את הרווחים אלא גם שותפים להם".
יו"ר ועד העובדים, איל אלי, אמר: "קיבלנו החלטות מאד קשות עבור העובדים שלנו. הרבה חברים לא האמינו, גם בתוך הוועד, שנצליח להציל את הרשת. התחרות בשוק והניהול הכושל, כמו מכירת הנדל"ן והוצאת רבוע נדל"ן מתוך מגה תוך משיכת דיבידנדים, הביאו את החברה לקשיים. יחד עם זאת, תמיד שמנו לנגד עיננו את טובת החברה. ועד העובדים לא נתן אמון בחברה עד אשר התחלפו הדירקטורים. קיבלנו החלטות מאד קשות אך אין הסכם כזה בכל מדינת ישראל בו עובדי מגה מחזיקים בשליש מהחברה ויושבים בדירקטוריון. כשיהיו רווחים העובדים יקבלו מהדיבידנדים. אין מודל כזה בכל המדינה ששליש מהחברה שייכת לעובדים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תמכרו בזול כמו רמי לוי (ל"ת)כל כך פשוט 21/06/2015 21:27הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.נפגש כאן בעוד 1/2 שנה, שנה ותראו את הקריסה שלהאין סיכוי למגה 21/06/2015 15:22הגב לתגובה זו1 0סיכמנו ?!סגור
-
1.350 עובדים פוטרו ??? וכל הזמניים החיצונים לא נספריםאיתי 21/06/2015 14:26הגב לתגובה זו3 1פשוט חצוף וחסר רגש , לא רק שמונעים מהחיצוני להיות קבוע , לא רק שהוא נמצא בעבודה באפליה קשה מול עובד אחר , גם שמפטרים אותו אינו נספר הוא חלק מהבטטות של המרכול ???סגור