תגובות כלכלנים להחלטת הריבית - "האופציה עדיין על השולחן"
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה, בפעם השמינית ברציפות, להשאיר את הריבית על כנה, בשיעור של 0.1%.
Bizportal ריכז תגובות ממספר כלכלנים מובילים להחלטה:
יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון: "ההחלטה נבעה מההערכה שסביבת האינפלציה האמיתית בישראל כבר הגיעה לרף התחתון של יעד האינפלציה (האינפלציה ללא מוצרי האנרגיה וללא הוזלות אדמיניסטרטיביות עלתה ב- 1.0% ב- 12 החודשים האחרונים). המשק ממשיך לצמוח בקצב מתון ובנק ישראל לא מזהה התמתנות נוספת בפעילות בשלב זה, אם כי צוין שצפויה השפעה ממתנת בשל האלימות באזור: "אולם במידה ולא ייארך זמן רב ההשפעה צפויה להיות מתונה". לפי הערכתנו, בנק ישראל סבור שכעת אין סיבה להורדת ריבית אל מתחת ל-0.1% אך האופציה בהחלט קיימת, בתרחיש של הימשכות האלימות, בפגיעה ממושכת בפעילות".
עידן אזולאי מאפסילון: "בנק ישראל מעריך שקטנו הסיכויים להשגת יעד האינפלציה לצד עלייה בסיכונים לצמיחת המשק. כל זאת על רקע ההערכה שגם הכלכלה הגלובלית הורידה הילוך. בין אם הריבית תופחת בחודשים הקרובים ובין אם לאו, אנו צפויים לריבית אפסית לעוד זמן רב מאוד, מה שעשוי להמשיך ולתמוך בשוק האג"ח".
חן הרצוג, הכלכלן הראשי של פירמת Consulting Group BDO: "להחלטה אין משמעות כלכלית, שכן המשק הישראלי נמצא עוד לפני גל הטרור במצב של ירידה בהשקעות והאטה כלכלית. החשש הינו שהתמשכות גל הטרור תדרדר את המשק לצמיחה שלילית לנפש בשנת 2016, בשל פגיעה בתיירות, במסחר והמשך הירידה בהשקעות במשק. הבעיה הקשה הינה שהמשק הישראלי נכנס למשבר הטרור ללא כריות הגנה, כשהוא כבר נמצא במצב של האטה כלכלית ולאחר שהמדיניות המוניטרית מיצתה את עצמה. תקציב המדינה שגובש לא כולל צעדים שיאפשרו למשק לעבור לתוואי של צמיחה, ואנו סבורים כי נדרשת מדיניות אקטיבית לעידוד השקעות במשק והאצת השקעות הממשלה בתשתיות, כדי להחזיר את המשק לתוואי צמיחה".
רו"ח בועז צליח, מנכ"ל בית ההשקעות "טופ אלפא": הריבית נותרה על כנה על אף התנאים הנוחים לכאורה להורדת ריבית המתקיימים לאור סביבת האינפלציה הנמוכה, נתוני הצמיחה החלשים, המצב הביטחוני הרעוע והעובדה כי פחתו הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה בארה"ב על רקע מלחמת המטבעות העולמית במסגרתה הבנקים המרכזיים בסין ובאירופה החליטו לאחרונה על הורדות ריבית נוספות. נראה כי החשש מהמשך עליות במחירי הנדל"ן ובמחירי המניות והאג"ח בעקבות הורדת ריבית לרמה אפסית או שלילית, גבר על הנתונים הכלכליים החלשים שמפגין המשק".
שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי ישראל בקבוצת פיוניר, ציין כי "בנק ישראל החליט לא להשתמש כתירוץ בגל הטרור כפי שעשה בעבר בצוק איתן והשאיר את הריבית על כנה, למרות שמלבד שער החליפין כל הפרמטרים האחרים תמכו בהורדת ריבית. תחזית האינפלציה כמו גם תחזיות הצמיחה, מצביעות על האטה משמעותית במשק וכל זה על רקע התנודתיות הגבוהה בשווקים הפיננסיים הגלובליים. בנק ישראל מבין כי הורדה מינורית של הריבית כבר לא אפקטיבית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מספיק לבלבל ת'שכלאמיר 26/10/2015 19:17הגב לתגובה זו0 0הריבית תקוע ללא יכולת ירידה נוספת. הדבר היחיד שב"י ימשיך לעשות זה לקנות דולרים כדי לכסח את השקל - השקל הולך ונשחק כבר שנה - וזה ימשיך להיות הכיוון לפחות עד לרמה של 4.3ש"ח לדולרסגור
-
1.0.1% לכאן או לכאן לא יאוששו את המשק. רק הרחבה כמותית! (ל"ת)על פלוג ללמוד מדראגי 26/10/2015 18:57הגב לתגובה זו1 1סגור
-
הרחבה כמותית או הדפסת כסף זה אסוןפיני 27/10/2015 01:11הגב לתגובה זו0 0דראגי בפניקה לכן זורק כל מיני רעיונות שלא עבדו אף פעם ויגמרו רע.סגור
-
גובה M-1 עומד היום על כ-270 מיליארד שקלהם גבר מדפיסים מזמן 26/10/2015 23:18הגב לתגובה זו0 0הנתונים הרשמיים כאן : http://www.tradingeconomics.com/israel/money-supply-m1 או כנסו לגוגל ותרשמו MONEY SUPPLY M1 ISRAELסגור