הדואלית החדשה: סגן נשיא מנקיינד בשיחה עם Bizportal על הפוטנציאל - ואטרקטיביות המניה

מנקיינד מרכזת מחזור של 1.4 מיליון שקלים כעת. והמנכ"ל מסביר ממה נבעה הירידה של המניה בחו"ל מתחילת השנה
 | 
telegram
(2)

מנקיינד האמריקאית החלה להיסחר היום בבורסה בתל אביב לאחר ביצוע רישום כפול. החברה שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר, סבלה מירידה של שליש משוויה מתחילת השנה אבל טוענת שהמוצר שלה פורץ דרך וצפוי להחליף את הצורה בה חולי סוכרת נוטלים כיום אינסולין.

מנקיינד מתמקדת בגילוי, פיתוח ומסחור של מוצרים טיפוליים למחלות כגון מחלת הסוכרת. לחברה מוצר לטיפול בסוכרת המופעל בשאיפה בשם AFREZZA, אשר אושר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ביוני 2014. מדובר במשאף קטן ונייד המכיל פורמולציה יבשה של אינסולין אנושי, הנצרך בשאיפה לפני הארוחה, ומתמוסס בריאות של המטופל ומספק אינסולין במהירות למחזור הדם. החברה צופה כי תצורף למדדי ת"א-75, ת"א-100, ת"א בלו-טק, ת"א טק-עלית ומדד הביומד. 

בראיון ל-Bizportal, מסביר מתיו פפר, סגן נשיא ומנהל הכספים של החברה, כי החברה רשמה כבר אבני דרך משמעותיים, כמו שיתוף פעולה עם סנופי, ומקווה שהמשקיעים יצטרפו יבינו את גודל המהפכה שהם מביאים לשוק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה אתם מחפשים בתל אביב? "מייסד החברה אלפרד מאן בעל קשר מיוחד לישראל שתורם לטכניון ומעורב עד היום בהשקעות. מאן משקיע מאד גדול שמתרגש מהפיתוחים הטכנולוגים שקורים פה וזה צעד ראשון שייקח את האתגר הגדול שלו, מנקיינד, צעד נוסף קדימה".

בתור משקיע ישראלי, מדוע שארכוש את המניה? "זה זמן טוב להשקיע בחברה לאחר הלחץ ממנו סבלה המניה". הלחץ עליו מדבר פפר נוגע להורדת המלצה על ידי בית ההשקעות ג'פריס ולדבריה של המועמדת לנשיאות ארה"ב. "דבריה של הילרי קלינטון על פיקוח מחירים מחצו את הסקטור כולו, אני בספק אם היא תממש את הצהרותיה ובכל אופן  לא נראה שזה צפוי להשפיע עלינו ממש", מסביר פפר. "אנחנו היחידים שמספקים אלטרנטיבה להזרקת האינסולין. היו חברות שניסו בעבר אבל לא צלחו את הדרך ונכשלו כבר בשלב הראשון של הניסוי. אני מקווה שהמשקיעים יבינו במה מדובר כאשר שוק האינסולין בארה"ב מוערך ב-7 מיליארד דולר.  אציין כי הוצאנו 2 מיליארד דולר לאורך 12 שנים על פיתוח התרופה". 

במקום להזריק את האינסולין היישר למחזור הדם הטכנולוגיה של מנקיינד מציעה נטילת המנה בשאיפה. למרות שמדובר בפריצת דרך משמעותית לעומת הדרך בה נוטלים כיום אינסולין - בהזרקה - עדיין מכירות התרופה לא ממריאות. השותפות עם סנופי, עליה חתמה החברה בפברואר 2015, מהווה הבעת אמון בחברה כאשר השותפות מאפשרת למנקיינד ליהנות מזרוע המכירות של ענקית התרופות העולמית. עם זאת, ההכנסות של סנופי מ-Afrizza מפברואר עד יוני, הסתכמו ב-3.4 מיליון דולר בלבד, וסנופי הקפיאה את הגיוסים לצוות המכירות של התרופה.

פפר מסביר כי "קשה לשכנע את הרופאים לעבור להשתמש במוצר חדש וייקח זמן עד לאימוץ התרופה". בכל אופן, לפי הערכות, סנופי צפויה לחזוק ולדחוף את שיווק התרופה ב-2016. מחר סנופי צפויה לפרסם את הדו"חות הרבעוניים, מה שיאפשר למשקיעים לראות את התקדמות השיתוף פעולה בין החברות.

לחברה יש הכנסות כתוצאה מהשותפות עם סנופי (65%-35% לסנופי) וצפויה לחלוק עימה רווחים בעת שירשמו רווחים. "אנחנו רק בשנה השנייה ובדרך כלל בשנה השלישית חברות מהסוג שלנו הופכות לרווחיות", אמר פפר.

"סנופי כבר שילמה לנו 200 מיליון דולר עד כה, יש עוד 725 מיליון דולר באבן דרך הבאה מעבר לחלוקת הרווחים. סנופי מתמחים בסכרת וכבר שיגרו את המוצר שלה לנטיס ב-110 מדינות כך שהם די טובים  בזה".

בשורה התחתונה, מנקיינד עולה לתל אביב כשהיא במצוקה פיננסית, אך המוצר היחיד שיש לה, משאף לאינסולין, מחליף את האינסולין בהזרקה - מה שעובד לטובת הפחד שיש לחולים מסוימים מהדקירה של המזרק.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    דוחפים לנו מניות זבלבמחיר מופקע
    לילי 28/10/2015 14:52
    הגב לתגובה זו
    1 3
    יש מדבקות אינסולין ויש משאבה אוטומטית ויש פיתוחים חדשים .הרופאים לא מתלבים מהפטנט בשל סיבוכים
    סגור
  • 1.
    שיסביר מדוע 46.35% מהמניות בשורט. (ל"ת)
    אם הם כל כך מוצלחים, 28/10/2015 13:42
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות