בטעם רע? מיי סייז מדווחת על הסכם עם ספקית פרוות: "פוטנציאל מאוד משמעותי"

גיא ארז | (2)
נושאים בכתבה מיי סייז

חברת התוכנה והאינטרנט מיי סייז, המפתחת פתרונות טכנולוגיים למדידה המבוססים תלת מימד באמצעות הסמארטפון, הודיעה היום (א') כי חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם ספקית הפרוות והביגוד היוקרתי מארה"ב LSY המוכרת תחת המותג "YUDOVSKY". מניית החברה, שבחודש האחרון ריכזה מחזור מסחר יומי של כ-100 אלף שקל, ריכזה היום מחזור גבוה ביותר מפי 8 עקב ההודעה, ועלתה בכ-1.1%, לאחר שזינקה עד 8% בתחילת יום המסחר.

לפי ההודעה, LSY ו-מיי סייז ישתפו פעולה בזמן תקופת ההטמעה של טכנולוגיית המדידה במערכת המידע הממוחשבת, כך שהלקוח יוכל למדוד את מידות גופו באמצעות הסמארטפון. המדידה מתבצעת באמצעות חיישנים הנמצאים באופן מובנה ברוב הטלפונים החכמים  הזמינים בשוק. 

מיי סייז תקבל תמורת הטמעת הטכנולוגיה 100 אלף דולר, וכן 7.5% מסך כלל הכנסות שיגיעו דרך האפליקציה. בתום 24 החודשים הראשונים תקבל מיי סייז לפחות מליון דולר, ומהשנה השלישית ואילך תקבל לפחות 5 מליון דולר בכל שנה. 

נציין כי ההסכם מדבר על בלעדיות עם חברת LSY, אך רק מול חברות שעיקר פעילותן הוא מכירת מוצרי יוקרה. הווה אומר, במידה וחברה אחרת תרצה לחתום על הסכם עם מיי סייז, במידה ועיקר עיסוקה אינו רק בגדי יוקרה (אלא רק ליין, לדוגמא) למיי סייז לא תהיה בעיה. 

בשיחה עם Bizportal  אמר אלי ואלס, יו"ר מיי סייז, כי "זהו פוטנציאל מאוד משמעות להטמעת הטכנולוגיה שאחננו עובדים עליה מתחילת 2014. ההסכם נותן לנו דריסת רגל משמעותית מאוד בשוק האמריקני (בשוק בגדי היוקרה - פרוות, צמר, בדים יקרים וכו') ואני מאמין שבאמצעות הטכנולוגיה שלנו נוכל לחדור יותר לשוק הזה, שוק של הרבה מאוד מיליארדים" (לפי נתונים של מועצת הפרוות של צפון אמריקה וקנדה, סך המכירות בקמעונאות עמדו על כ-2 מיליארד דולר בשנה, זאת בנוסף למכירות מבוטיקי אופנה המוכרים פרוות ובגדי יוקרה מפרווה אשר הגיעו ל-4 מיליארד דולר בשנה).

לגבי שאלתנו האם לחברה אין בעיה מבחינה אתית  - לעזור למכירת מוצרי פרווה, ענה ואלס כי "אני רוצה להרגיע: אנחנו לא הולכים לצוד חיות מחר בבוקר - אנחנו רגישים מאוד לנושא של בעלי חיים. מדובר בסופו של דבר עלינו כספק טכנולוגי בשוק שקיים, ולא אנחנו המצאנו אותו. מה עוד שאנחנו לא עושים שום דבר באופן ישיר בהקשר הזה. אנחנו מספקים טכנולוגיה לחברה שמתעסקת בין היתר בסוגים שונים של בדים. זה נכון שפרוות הן חלק נכבד מהשוק, אבל חשוב לנו להדגיש ולהבהיר שאמנם התקשרנו בהסכם משמעותי כספקית טכנולוגית, אבל לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה".

כידוע, חלק מחוויית קניית בגדים, בעיקר מעילים, הינה המדידה הפיזית בחנות, ולכן נשאלת השאלה עד כמה יהיה השימוש באפליקציה אטרקטיבי, או שמא הקונים הפוטנציאלים ימשיכו לקנות מעילים בחנויות באופן פיזי. על כך ענה ואלס: "העולם הולך היום לכיוון אחר: 'כאן עכשיו ומיד'. אם אני רואה מעיל, ויש לי אפשרות להתאמה של המידות, סטטיסטית אנשים יחליטו לעשות את הקניה בנוחות הביתית שלהם. העולם הולך לכיוון הזה – רואים את זה בשווקים אחרים. לא נוכל להחליף את חוויית המדידה, אבל נתקן את החוויה של לקוחות מאוכזבים שקנו באינטרנט והחזירו מוצרים בגלל מידות".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

מניית מיי סייז אמנם צללה 22% מתחילת השנה, אך ב-12 החודשים האחרונים זינקה 91%. לחברה 15 עובדים, ומקום מושבה באיירפורט סיטי.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    בהצלחה. בקרוב תחתמו עם חברות גדולות בהרבה (ל"ת)
    ירושלמי 06/03/2016 16:04
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    ישראלי 06/03/2016 13:48
    הגב לתגובה זו
    תבדקו המספרים.