האוצר יוצא בגיוס דולרי לאחר דחייה מתחילת השנה - האם הישראלים שוב ירכשו ביוקר מהזרים?

פתיחת השנה הצורמת בשווקים אילצה את משרד האוצר לדחות את ההנפקה. כעת עם ההפוגה בירידות - חודש המהלך
גיא בן סימון |

משרד האוצר יוצא היום (ד') בהנפקה דולרית בשווקים העולמיים, וזאת לאחר דחייה של כחודשיים נוכח פתיחת השנה הצורמת בשווקים. נראה כי האוצר רואה כעת בהתאוששות בשווקים קרקע נוחה להנפקה לשני טווחים: האחד, איגרת חדשה לטווח של 10 שנים והשני הרחבת סדרה קיימת ל-30 שנה (ינואר 2043).

משרד האוצר מנפיק בכל שנה אג"ח בחו"ל למעט שנה שעברה בה בה דילג האוצר באופן חד פעמי על האפשרות לגיוס. ההנפקה השנה נדחתה בחודשיים נוכח הירידות החדות בשווקים ואיתם הקושי לגייס. נציין כי ישראל נחשבת יציבה ואיכותית ולכן הזרים כן מעוניינים בסחורה, אך הבעייתיות היא דווקא נוגעת למוסדיים הישראלים המבקשים לרכוש אג"ח ממשלתי לטווח הארוך. ב-2013 המדינה גייסה 2 מיליארד דולר לטווחים של 10 ו-30 שנה, כשלאחריה המוסדיים הישראלים נאלצו לרכוש סחורה מהזרים במחיר גבוה יותר. מאחר והנפקות בחו"ל אינן תחרותיות אלא נעשות לפי ספר פקודות - לא כל המבקשים נכנסים להנפקה, והישראלים ביניהם, שנאלצים לקנות אחר כך מהגופים הזרים.

בשיחה עם מקורב לשוק סופר כי זה מה שקורה לרוב בהנפקות דולריות וכעת שוב עולה השאלה אם גם עכשיו המוסדיים יאלצו לעשות כך. בכל אופן, גובה הריבית והיקף ההנפקה יהיה ידוע בסוף ההנפקה שנערכת בשעה זו. הבנקים שנבחרו לשמש כחתמים הינם ברקליס קפיטל, גולדמן זקס וסיטי בנק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה