החלטת נתניהו שהפילה את מניות הסלולר בסיום המסחר - והקפיצה את מניית בזק

ראש הממשלה ושר התקשורת, בנימין נתניהו בחר לבטל את ההפרדה המבנית ממניית בזק - ראו את תגובת המניות הרלוונטיות
גיא ארז | (8)

הפוליטיקה משפיעה על מניות התקשורת: תנודה חריפה בשלוש מניות התקשורת, ממש לקראת סיום המסחר היום, הגיעה על רקע החלטה של ראש הממשלה ושר התקשורת, בנימין נתניהו. נתחיל בסיקור התנודות בבורסה:

מניית בזק -0.96% זינקה בדקות המסחר האחרונות מעל ל-1.6%, וסיימה בעליות של 1.7% (ובמחזור השני בגובהו בבורסה). במקביל אליה, מניות סלקום ופרטנר עברו דינאמיקה הפוכה: מניית סלקום 2.53% , שירדה כ-1% לקראת סיום המסחר, נפלה עוד 1.25% בדקות הסגירה (עם מחזור מסחר גבוה בסיום) וסיימה בירידות של 2.3%. פרטנר 2.59% חטפה מכה גם כן - ומירידות של 1.3% טרם הפרסום, איבדה עוד 1.7%, וירדה 3% בסיום: (גרפים יומיים בתחתית הכתבה).

החלטת נתניהו: ראש הממשלה, בכובעו כשר התקשורת, בחר לתת את הסכמתו העקרונית לביטול ההפרדה המבנית בחברת בזק - כך לפי פרסומים בתקשורת. בתמורה לכך, חברת בזק תתחייב מצדה להשקיע בתשתיות. השלב הבא במהלך הוא תיקון רשיונה של בזק על ידי נתניהו, במהלך שאמור לצאת לפועל על ידי מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר. לפי גורמים בשוק, מדובר באחת המחלוקות הגדולות ביותר כעת סביב שוק התקשורת.

משמעות ההחלטה עבור בזק: ביטול ההפרדה אמור להניב רווחים גבוהים ביותר לחברת התקשורת, בשל יכולתה לרכז פעילויות ולעבוד כקבוצת תקשורת אחת. 

הקשר לחברות הסלולר: סלקום ופרטנר כבר הבהירו בעבר כי ביטול ההפרדה המבנית של בזק, ללא קביעת מנגנונים אפקטיביים לריסונה של החברה, הינו מהלך שעלול לרסק אותן כלכלית. 

נזכיר כי בתוך קבוצת בזק קיימות רשת הסלולר 'פלאפון', חברת הלווין 'יס', והחברה מספקת שירותי אינטרנט דרך "בזק בינלאומי". מנגד, סלקום יצאה לא מזמן בשירותי טלוויזיה משלה, ופרטנר מספקת שירותי אינטרנט דרך המותג 012. זאת, בנוסף לתחרות הברורה של שלוש חברות הסלולר: פרטנר, סלקום ופלאפון (שכאמור, שייכת לבזק).

גרף יומי מניית פרטנר - שימו לב למחזורי המסחר בסיום:

באותו אופן, שימו לב לגרף היומי של מניית סלקום, שוב - בדגש על מחזורי המסחר בסיום:  

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(8):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 8.
    סוף לבירקורטיה! 10/03/2016 13:19
    הגב לתגובה זו
    כחלון שיש לי הערכה רבה טעה במהלך הקיצוני בסלולאר.הרעיון היה מעולה הביצוע גרם למאות רבות של מפוטרים ושל קריסת הרבה חברות קשורות.הרצוג וביבי חייבים להלחם בגלאונים שמנסים להפיל כל מהלך שיכול להציל את הכלכלה.
  • 7.
    מהנדס חתיאר בפלאפון 09/03/2016 23:44
    הגב לתגובה זו
    דברו איתנו ב 7 ספרות ... חחחח
  • 6.
    תומר 09/03/2016 22:58
    הגב לתגובה זו
    כי מניית בזק כבר מזמן שייטת בשערי שיא, ולא חוותה למעשה את הירידות החדות שהיו בחודשים ינואר וחצי פברואר. לא נראה לי שבשער של 890 בו היא עומדת כרגע, יש אפסייד במניה, כי ההודעה הזו הייתה צפויה ושער המניה כאמור מגלם אותה. מאידך, אם יהיו שינויים בהחלטה עקב הלחצים שיופעלו, שער המניה אפילו עלול לרדת.
  • 5.
    סוחר נוסטרו 09/03/2016 22:52
    הגב לתגובה זו
    אנחנו אוהבים את בזק בתיק ההשקעות.לכל המייללים תגידו תודה לביבי כל בזכותו אנחנו משיאים לכם תשואות טובות יותר בתיקים
  • 4.
    שמואל ברגר 09/03/2016 22:36
    הגב לתגובה זו
    לא מפתיע. יש לו עוד כהונה אחת אחרי הנוכחית, והוא עף הביתה.
  • 3.
    חבר של אלוביץ או לא? (ל"ת)
    מאיר 09/03/2016 20:51
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    ממשלה 09/03/2016 19:16
    הגב לתגובה זו
    ממשלת פרצופי הנאחס
  • 1.
    הציבור שילם ההפרדה 09/03/2016 18:18
    הגב לתגובה זו
    הבירוקרטיה הישראלית שהיא הבירוקרטיה הנוראית וחסרת היעילות העולם - ראו דוחות בינלאומיים על מיקומה של ישראל בין המקומות האחרונים בעולם ב"איפה כדאי לעשות עסקים"). אותה בירוקרטיה שכחלון הוא מחסידיה המסורים דגלה בכך שיש להפריד את בזק מחברת הכבלים ייס. וכך שילם הציבור את חוסר היעילות ומימן שני ציי טכנאים, שני ציי רכב, שני מרכזי שירות והעיקר: במקום שהצרכן יתעסק ויקבע פעם אחת עם טכנאי בזק וייס, נאלץ הצרכן לבזבז שני המתנות לטכנאים כלומר לרוב המשק ביזבז מאות שעות עבודה על החזירות הבירוקרטית שבחרה לטפל במונופול של בזק במקום בפיקוח על מחיר בהפרדה שכל הנטל שלה נפל על הציבור ששילם אותה בביזבוזים עצומים. אילו היינו מדינה מתוקנת, מה שאנלחנו לא, היה צריך לתבוע את הרגולטור שהחליט לאלץ את ההפרדה הזו במאות מיליוני ש"ח הנזק והעלות המיותרת שמשיתים כחלונים ורגולטורים מטומטמים על הציבור