פדיונות ענק בתעודות ביוני - אבל שימו לב למצב במניות בת"א
אפקט ה-Brexit שזיעזע את השווקים הורגש ככל הנראה גם בשוק תעודות הסל. הענף רשם בחודש יוני האחרון פדיונות כבדים של 1.5 מיליארד שקל, ולפי הערכה את הפידיונות הכבדים ניתן לייחס לאפקט ה-'Brexit' שגרר לחץ מצד המשקיעים וצניחה חדה במדדים המובילים באירופה שרשמו את היום הגרוע מאז משבר הסאבפריים (ספרד ואיטליה שצללו 12.5% רשמו את היום הגרוע אי פעם).
פידיונות כבדים של 1.1 מליארד שקל נרשמו בחודש יוני בתעודות על מדד מניות בחו"ל. עם זאת, הנתון המעניין נוגע לשוק המקומי, כאן התעודות על מדדי המניות בארץ דווקא גייסו 120 מיליון שקל ביוני, וזאת בהמשך לגיוס של 900 מיליון שקל שנרשמו במאי. בסך הכל, מתחילת השנה הענף רשם גיוסים של מעל 1.3 מיליארד שקל בתעודות על מדד מניות בארץ - אי של יציבות.
היקף הנכסים המנוהל בענף תעודות הסל ביוני ירד ל-96.3 מיליארד שקל, לעומת כ-99.6 מיליארד שקל שנוהלו בסוף מאי. מתחילת השנה, נפדו משוק תעודות הסל כ-4.3 מיליארד שקל, מתוכם מעל 3.2 מיליארד שקל נפדו בתעודות על מדדי מניות בחו"ל.
התפלגות ההשקעות בשוק תעודות הסל: כ-27% במדדי מניות בארץ, בהיקף של 25.8 מיליארד שקל, כ-37% במדדי מניות בחו"ל בהיקף של 35.7 מיליארד שקל, כ-22.5% מהענף מושקע במדדי אג"ח בארץ בהיקף של 21.6 מיליארד שקל, והשאר מושקע במדדי אג"ח בחו"ל, תעודות ממונפות, סלי מדדים ותעודות פיקדון.
- איל סגל: "כל עוד שער הדולר ישאר גבוה, וול סטריט תתקשה להראות שיפור"
- איל סגל: "הכיוון בבורסה יהיה חיובי, כי אין אלטרנטיבות"
רונן סולומון, מאיגוד לשכות המסחר: "לפי ההערכה, עיקר הפידיונות נרשמו במחצית השנייה של החודש כאשר נרשמו ירידות בשווקים מעבר לים, אבל לקראת סוף החודש נרשם תיקון מעלה. מדובר באפקט של פאניקה ברקע ל-Brexit שכן בשנים האחרונות עשו גידור בחו"ל ובמקרה של זעזוע חוזרים לחוף מבטחים, אבל למרות הירידות בישראל נרשמו יותר גיוסים מפידיונות".