לאחר האיום של חברת החשמל - פרויקט סולארי ראשון הושק ברשות הפלסטינאית
הרשות הפלסטינאית העניקה היום אישור ראשון להקמת מפעל סולארי בגדה המערבית. מדובר באישור ראשון מבין מספר אישורים שאמורים להקטין את התלות של הרשות בישראל בדרך אל עצמאות אנרגטית.
הרשויות בפלסטין פרסמו כי הפרויקט נעשה בפיתוח משותף של החברה ההולנדית ג'יגהבייט גלובל והחברה הפלסטינאית Rack Tech. שווי ההקמה של המפעל מגיע לכדי 10 מיליון דולר והוא יהיה אחראי על ייצור של 5.7 מגהבייט. תאריך סיום הפרויקט עומד על שנה מהיום ומיקומו בחברון.
רשות האנרגיה הפלסטינית פרסמה כבר במאי כי היא מתכננת למכור את היתרים לבנות 10 מתקנים סולאריים גדולים שיוכלו ליצור הספק של 10 מגה וואט. ישראל בהווה הינה האחראית הכמעט בלעדית על אספקת החשמל של רצועת עזה והרשות הפלסטינאית.
בפעם האחרונה שיחסי האנרגיה בין שתי המדינות עלו לכותרות הייתה במארס שעבר. דאז, חברת החשמל שלחה לרשות הפלסטינאית מכתב התרעה על כך שהחוב שלה גדל לכדי 1.7 מגה וואט. חברת החשמל איימה לצמצם את אספקת החשמל בחצי במידה והחוב לא יושב.
- לאחר עלייה בתחלואה ברש"פ: תופסק כניסה יומית של עובדים פלסטיניים
- הפרלמנט הנורווגי הורה להקפיא מימון למשרד החינוך הפלסטיני
נכון לשנת 2010, הרשות הפלסטינאית הייתה אחראית על 7.6% מצריכת החשמל בישראל. מדובר על כמעט 4 מיליארד קוט"ש, כך שהדרך אל העצמאות עדיין ארוכה.
לכבוד האירוע, רשת החדשות בלומברג פרסמו את דבריו של אריאל אזרחי ראש אגף האנרגיה של הקווראטט. האחרון טען כי עד סוף השנה, יצאו שני מכרזים נוספים בעלי אותו האופי. הקוורטט מנסה לקדם את פיתוח הכלכלה הפלסטינית. לא נמסר אם יוקם מפעל ביריחו.
מממני הפרוייקט הינם קרנות השקעה פרטיות והארגון לפיתוח פיננסי של ארה"ב אשר יהיה אחראי על 70% מהמימון. כבר כיום הארגון אחראי על מספר פרוייקטים לפיתוח ברשות.
- 6.שמטוב 26/07/2016 07:58הגב לתגובה זואם תשובה נובל חשבו שהם ישדדו כסף מאזרחי ישראל הם יחטפו עכשיו מכה אנושה. באוקטובר 2015 הסתיימו ניסויי פיילוט נירחבים בייצור חשמל באנרגיה סולרית הסתבר שבכל מקום שטוף שמש ייצור ייצור חשמל סולרי מחירו שליש עד חצי ממחיר ייצור חשמל מדלק פוסילי (לרבות מגז). השימוש בגז בכל העולם יחתך בעשרות אחוזים עקב מעבר חלקי לאנרגיה סולרית (גם בתעשיה וגם בשימוש ביתי). בארצות הברית אספקת חשמל עצמית החל משנת 2015 ועד היום גדלה יותר מפי שתיים. שימו לב לא מדובר בחשמל סולרי מסובסד אלא ייצור חשמל ללא סיבסוד. רוב שעות החשכה יהיה יהיה עדיין בחיבור לרשת הארצית שתספק חשמל כל שעות היום. אין כרגע מצברי חשמל בגדלים שיאפשרו אגירת אנרגייה חשמלית לשעות החשכה.
- 5.ליאור שגיא 26/07/2016 00:19הגב לתגובה זואיך שומרים מידע בתאים סולריים?
- 4.חיליק 26/07/2016 00:18הגב לתגובה זואין לכם עורך בשביל זה?
- 3.עודד 25/07/2016 22:18הגב לתגובה זותנו להם להתעסק בדברים של גדולים והם יפסיקו להתפוצץ עלינו. כל היום אכלו לי שתו לי, קחו קצת אחריות!
- 2.אני די בטוח שצימות זאת לא מילה בעברית (בהקשר הזה) (ל"ת)צימות 25/07/2016 20:51הגב לתגובה זו
- 1.שמטוב 25/07/2016 20:40הגב לתגובה זוראשית ====== מדובר בפיילוטים בלבד. הספק של פחות מ- 10 מגאוואט אין לא ערך כלכלי חשוב ברמה ארצית. הספק חשמל ברמה ארצית הוא בסדר גודל של גיגהוואט (שזה פי מאה מ- 10 מגאוואט). שנית. ברמה העקרונית - ייצור חשמל היום בטכנולוגיה סולרית זול יותר מייצור חשמל מדלק פוסילי, בערך 50 אחוז ממחיר חשמל מדלק פוסילי (עלויות ארבסולוטיות ללא שום סיבסוד). ההוזלה הדרמטית הוכחה סופית בערך באוקטובר 2015 בניסויים שנערכו בסין, אבו דאבי, עומאן. סין נערכת להתחיל להחליף (ברמה ארצית) אנרגיה סולרית לתחנות כוח באנרגיה סולרית החל משנת 2020. שלישית ===== חשמל סולרי טוב רק לשעות היום לכן תימשך תלות בחשמל מדלק פוסילי עוד שנים רבות הניבו שלי (אני משמיט פרטים) שתוך 20 שנה חשמל מדלק פוסילי יהיה פחות מ- 50 אחוז מצריכת החשמל ארצית ברוב הארצות המפותחות שחשופות לשמש רוב עונות השנה. לכן צפוי שמחירי דלק פוסילי ימשיכו לרדת עוד ועוד. רביעית ===== ביבי שקרניהו יבלום בישראל מעבר לחשמל סולרי כדי להגן על מיתווה הגז המושחת שלו. כפי שאמרתי פעמים רבות - למיתווה הגז אין תוחלת שכן לא נייצא לעולם גז.