גזית גלוב: ה-FFO ברבעון ירד ב-12% ל-142 מיליון שקל
חברת גזית גלוב שעוסקת בנדל"ן מניב דיווחה היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של השנה, שבמהלכו נהנתה משינויי מטבע שסיפקו תמיכה ל-FFO. בנוסף גזית גלוב רשמה שינוי בתמהיל ההשקעה הגיאוגרפי.
מניית ג'י סיטי 0% ג'י סיטי 1,530 0% בסיס:1,530 פתיחה:1,546 גבוה:1,613 נמוך:1,526 תמורה:8,912,969 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עולה בכ-1% בתל אביב במחזור של 6.2 מיליון שקל, לעומת מחזור יומי ממוצע של 7.8 מיליון שקל בחודש האחרון.
ה-NOI הרבעוני עולה ב-3% ל-1.07 מיליארד שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בהקשר זה תמהיל ההכנסות של החברה השתנה במהלך הרבעון הנוכחי כאשר 48% מההכנסות של החברה המגיעות מנכסים באירופה לעומת 41% ברבעון השני אשתקד. בנוסף, ההכנסות המגיעות מארה"ב ירדו מ-22% ל-18%. ההכנסות בישראל נשארו כ-7%.
ה-FFO ברבעון ירד ב-12% ל-142 מיליון שקל. בסיכום H1 ה-FFO ירד בכ-14% ל-77 מיליון שקל, הירידה נבעה בעיקר בגלל שינויי המטבע.
החברה נהנתה משינויי מטבע (דולר ארה"ב, הדולר הקנדי, האירו והריאל הברזילאי) והגדילה את ההון העצמי בחברה בכ- 250 מיליון שקל.
נעם פינקו, פסגות: "אנו רואים בגזית החזקה טובה לטווח ארוך ועוגן בתיק לחיסכון ארוך טווח המספק חשיפה לנדל"ן מניב איכותי בפריסה גאוגרפית רחבה, גידול מתמשך בתיק הנכסים וניהול פיננסי מצוין. יש לציין את השינוי החשיבתי של החברה שמתרכזת יותר בנכסים גדולים בערים מרכזיות בכל אזורי פעילותה מתוך הנחה שאוכלוסיית העולם תתרכז בעתיד במקומות האלה וכן תנסה להתרכז בחברות פרטיות כאשר חלקה בחלק מהחברות הציבוריות הולך וקטן (בעיקר בצפון אמריקה שם החברה מנצלת את המחירים הגבוהים של המניות לביצוע הנפקות הון תוך דילול חלקה)".
"לאחר תקופה לא קלה, מניית גזית גלוב חזרה בחודשים האחרונים למגמה חיובית, מ-2 סיבות עיקריות. הראשונה: היא הייתה ממש זולה. השניה: לאור תהליך ירידת תשואות האג"ח, תהליך שגדל לאחר ה'ברקזיט', וההעדפה של המשקיעים להשקיע בחברות נדל"ן המניבות תזרים יציב, חלו עליות שערים חדות בכל מניות הנדל"ן המניב הפועלות בשווקים יציבים (כגון צפון אמריקה, ישראל ועוד) מה שכמובן התבטא באופן מיידי במניית גזית גלוב. אי לכך גם אנחנו עדכנו כלפי מעלה את המודל הכלכלי שלנו לחברה, בעיקר בחברות הצפון אמריקאיות. אנו משמרים את המלצת 'תשואת היתר' לאור דיסקאונט סחיר של 22% ודיסקאונט כלכלי של 26% (החברות האירופאיות מאוד זולות להערכתנו) ומעלים את מחיר היעד מ-42 שקל ל-48.7 שקל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה