כלכלני אגוד מעריכים כי שיעור האינפלציה יעלה בשנה הקרובה ב-0.8%

איתן יונסי |
נושאים בכתבה אגוד מאקרו

כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד בראשות אורלי אברהם מעריכים בסקירתם השבועית כי "שיעור האינפלציה יעלה בשנה הקרובה ב-0.8% (לעומת 0.9% בסקירה הקודמת), זאת בעקבות מדד ספטמבר שירד ב-0.1%. שיעור האינפלציה לשנת 2016 יעמוד על 0.2%, בדומה לסקירה הקודמת. ב-12 החודשים האחרונים עומד שיעור האינפלציה על מינוס 0.4% (לעומת מינוס 0.7% בסקירה קודמת)".

בבנק אגוד מעריכים כי "בשל רמת הריביות האפסיות בארץ ובעולם וצפי להעלאת ריבית בקצב מתון בשנה הקרובה בארה"ב (על-פי תחזית הפד) בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית, הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני וביניהם גם מול השקל, אם כי באופן מתון". נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.75 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר.

בנוסף, מעריכים באגוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-בינוני בשל צפי לעלייה מתונה של הריבית בארה"ב בשנה הקרובה אל מול צפי להשארת הריבית האפסית בגוש או נמוך מכך לאורך זמן".

באגוד ממליצים על "חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל תוך העדפה להשקעה סקטוריאלית לסקטורים מובילים המתאימים לתקופה זו תוך "תיבול" התיק בבחירה סלקטיבית של מניות. מבחינת החשיפה הכללית לאפיק המנייתי אנו ממליצים בתיק המייצג על 18% ובתיק הספקולטיבי על 32%. האפיק צפוי להמשיך ליהנות מרמת הריביות הנמוכה בעולם ולהוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. בהתייחס לחלוקה הגיאוגרפית בחו"ל אנו מעדיפים את החשיפה לארה"ב המובילה מבין הכלכלות המפותחות בחלוקה של ארה"ב- 70%, אירופה- 15%, יפן- 8%, אסיה ללא יפן- 7%".

עוד ממליצים באגוד על "השקעה במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים ולהיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה