אחרי כישלון ההנפקה, פסגות מעדכן את מחיר היעד למניית קנון
בסוף השבוע שעבר נכשלה חברת קנון -4.62% קנון 10,330 -4.62% בסיס:10,830 פתיחה:10,830 גבוה:10,840 נמוך:10,330 תמורה:5,135,646 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בהנפקת 'אי סי פאואר' בניו יורק בשל ביקושים דלים שהביאו לבסוף לביטולה. כוונת קנון הייתה לבצע את הנפקת 'אי סי פאואר' (המפעילה 11 תחנות כוח ומהווה את מקור השווי העיקרי של החברה) בטווח מחירים של 12-15 דולר, אך כבר בשעות הראשונות להנפקה היה ברור שבשוק לא מתכוונים לקנות במחירים הללו ולבסוף ההנפקה כאמור בוטלה. בשל כך הגיבה מניית קנון באותו היום בנפילה של כ-11% במסחר בניו יורק.
כעת מתייחסים ב'פסגות' לכישלון שספגה קנון עם עדכון המלצה והורדת מחיר היעד, כאשר האנליסט נעם פינקו כותב כך: "אי סי פאואר ניסתה בשבוע שעבר לגייס 310-390 מיליון דולר לפי שווי בטווח שבין 1200 - 960 מיליון דולר לחברה. ההנפקה כידוע זכתה לביקושים מעטים בשווי זה ולאחר שקנון לא הסכימה לרדת במחיר (דיווחים שונים דיברו על אפשרות לבצע את ההנפקה בשווי של כ-800 מיליון דולר) ההנפקה בוטלה. להערכת החברה השווי בטווח התחתון בתמחור הראשוני כבר שיקף דיסקאונט IPO ולכן לא הסכימה לתת הנחה נוספת. נציין כי לפי החישוב שלנו ההנפקה הייתה אמורה להתבצע בטווח מכפילי EV EBITDA לשנת 2018 של 7-7.5. הסיבה שמסתכלים על הנתונים של שנת 2018 הינה חוזה PPA גדול בתחנה החדשה CDA שאמור להיכנס לתוקף משנת 2018".
"במודל הקודם שלנו השתמשנו במכפיל 7.5 ל-EBITDA של 2018 והגענו לשווי של 1.15 מיליארד דולר (תוך התחשבות בחוב פיננסי של 220 מיליון דולר של 'אי סי פאואר' לקנון). לאור האכזבה מההנפקה אנו מעריכים את החברה לפי מכפיל 7.5 לפרוייקטים הוותיקים שלה ומכפיל 6.5 לפרוייקטים החדשים שיניבו במלואם בשנת 2018. אי לכך, אנו מורידים את השווי המוערך על ידינו ל-915 מיליון דולר".
"אז מה יקרה עכשיו? עצירת ההנפקה לא משנה את תכניות החברה לפרק את קנון ולחלק את האחזקות שלה לבעלי המניות, אלא רק דוחה אותה קצת ומשנה את הדרך לפירוק. נראה כי הדרך המרכזית בה תבחר ללכת החברה היא תלת שלבית: 1. ביצוע ספין אוף נוסף לחברה חדשה אליה יועברו האחזקות בצים, קורוס ו-PGE וכן יועברו כספים לכיסוי הערבויות של קורוס (כ-120 מיליון דולר). החברה תתומחר ב-0 כנראה. 2. קנון תהפוך להיות 'אי סי פאואר'. הנהלת קנון תפוזר והנהלתה תהיה ההנהלה של 'אי סי פאואר'. מהלך זה אפשרי שכן קנון מחזיקה ב-100% מאי סי פאואר שתהיה הנכס היחיד שלה. 3. גיוס כספים בהנפקה משנית לתוך קנון לצורכי פרעון החוב שלה (לחברה לישראל ולקרדיט סוויס, הלוואות בהיקף של 245 מיליון דולר - הלוואות שהיו צריכות להיפרע מכספי ההנפקה. החוב לחברה לישראל הוא ארוך ואת החוב לקרדיט סוויס מעריכה החברה כי ניתן לגלגל)".
"לאור האכזבה מאי ביצוע ההנפקה עולה השאלה האם ההנפקה המשנית בקנון, כמתואר לעיל כן תוכל להצליח? בניסיון ההנפקה האחרון לקחה החברה 7 חתמים מהמובילים בארה"ב להם אנליסטים המתמחים בתמחור חברות אנרגיה בארה"ב. בקנון סבורים כי לאור ההיכרות של האנליסטים עם 'אי סי פאואר', לאחר שקנון שהינה חברה סחירה תהפוך למעשה ל-'אי סי פאואר' אזי בתי ההשקעות האמורים עשויים להתחיל לסקר אותה ולתמחר אותה בדומה לתמחור שלהם לקראת ההנפקה ובכך להקל על גיוס עתידי. בנוסף, העובדה שגיוס עתידי יהיה כבר יותר קרוב לשנת 2018, בה ה-EBITDA צפוי להיות גבוה משמעותית עשויה להקל על קבלת מכפיל גבוה יותר".
"במקביל למהלך האמור עשויה 'אי סי פאואר' חלקים מתחנות כוח הנמצאות בתפוקה מלאה, כגון למשל תחנת OPC שבמישור רותם".
"בשורה התחתונה - המודל שלנו לקנון עד היום כלל מספר "מנגנוני הגנה" שמרניים כגון דיסקאונט חברת אחזקות של 20% וחוב פיננסי גבוה מידי מטעמי שמרנות. לאחר הפחתת שווי 'אי סי פאואר' אנו מקטינים את מנגנוני ההגנה (דיסקואנט של 10% שגם עשוי להיסגר לגמרי בהשלמת התהליך וחוב שגבוה בקצת מזה של החברה לצורכי מימון התהליכים שיביאו לפירוק). אנו מורידים את מחיר היעד שלנו מ-55 שקל למניה ל-50 שקל למניה. אנו סבורים כי ייקח זמן עד שהאמון יחזור למניה, אבל כן סבורים כי הערך של 'אי סי פאואר' הוא אמיתי ויצוף בעתיד. איך לכך אנו שומרים על המלצת הקניה".
נציין כי מחיר היעד החדש שמעדכנים בפסגות משקף אפסייד נאה של כ-31% על מחירה הנוכחי של המניה בבורסה בת"א.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה