מניית מעו"ף שזוכה להתחלת סיקור חיובי - באפסייד של 20%

באקסלנס ברוקראז' קובעים לגזית גלוב מחיר יעד אגרסיבי על רקע הצפי למעבר מחברת אחזקות לחברת נד"לן, וגם החברה האם מקבלת סיקור חיובי
גיא בן סימון | (5)
נושאים בכתבה גבי גזית

אקסלנס ברוקראז' החל היום לסקר את גזית גלוב והחברה האם, נורסטאר 7% , בהמלצת 'קנייה' בשל הצפי למעבר מחברת אחזקות לחברת נדל"ן תפעולית. באקסלנס קבוע למניית גזית גלוב מחיר יעד של 45 שקל למניה - אפסייד של 20% על מחיר השוק - ולמניית נורסטאר מחיר יעד של 91 שקל למנייה - אפסייד של 24% ביחס למחירה בשוק.

גזית גלוב, הנסחרת במדד ת"א 35, מפתחת ומפעילה מרכזי מסחר במרכזים עירוניים בעולם. החברה פועלת כחברת אחזקות ממונפת, כאשר רוב הנכסים (78%) מוחזקים באמצעות חברות נסחרות והשאר, בעיקר ישראל וברזיל, מוחזקים באמצעות חברות פרטיות בבעלות מלאה.

דוד גבאי, אנליסט נדל"ן, ומיכה גולדברג, מנהל מחלקת מחקר באקסלנס ברוקראז', כותבים: "מודל ה-NAV המלא (ללא גילום דיסקאונט חברות אחזקות) מצביע על פער של כ-30%. להערכתנו, גזית צריכה להיסחר בפער של כ-10%, מה שמותיר אפסייד של כ-20% למחיר המנייה. גם השינוי האסטרטגי במבנה החברה, והפיכתה לחברת נדל"ן תפעולית צפוי לתרום להערכתנו לצמצום הפער, שכן חברות נדל"ן תפעוליות בישראל ובעולם נסחרות בממוצע סביב ה-NAV  ללא פער בכלל".

"הנהלת גזית פועלת בשני מישורים עיקריים: הפיכת גזית מחברת אחזקות לחברת נדל"ן תפעולית על ידי הגדלת השקעות ישירות דרך גזית עצמה בנכסי נדל"ן (במקום השקעה בחברות נדל"ן ציבוריות) וירידה ברמת המינוף מיחס LTV  של כ-62% ברמת הסולו לכ-50%. מיזוג אקוויטי וואן וריג'נסי (EQY ו-REG) שעליו הוכרז בנובמבר 2016 צפוי לאפשר לגזית מימוש נוח יחסית של אחזקותיה הציבוריות בארה"ב ושימוש בתמורה (כ-6 מיליארד שקל) להגדלת השקעות הנדל"ן הישירות בארה"ב והקטנת המינוף. אנו רואים באופן חיובי מהלך אסטרטגי זה, שצפוי להערכתנו לתרום לעלייה בשווי החברה".

גבאי וגולדברג מעריכים כי גזית יכולה לחסוך כ-100מיליון שקל לשנה בהוצאות המימון על ידי דירוג השקעה בינלאומי, שיאפשר גיוס חוב בריבית נמוכה יותר ובמטבעות מקומיות, ובכך להימנע מעלויות גידור מטבע גבוהות. "אנו צופים העלאת דירוג עד 2019 עם הפחתת המינוף של גזית באמצעות מימוש הדרגתי של מניות REG. הורדת הוצאות המימון עשויה להגדיל את ה-FFO בכ-0.5 שקל למניה ולהוסיף כ-4.5 שקלים למחיר היעד שלנו".

לדברי גבאי וגולדברג, "לבעלים השותפים, חיים כצמן כיו"ר ודורי סגל כמנכ"ל, יש ניסיון עשיר בניהול נדל"ן בעולם. מינויו של דורי סגל לאחרונה למנכ"ל גזית מייצג שינוי במיקוד עם מחויבות לשינוי התאגידי. במקביל, השליטה המשותפת בגזית באמצעות השליטה בחברת האם נורסטאר, מבטיחה שהאינטרסים של המשקיעים תואמים לאלו של ההנהלה".

גבאי וגולדברג מתייחסים בסקירה גם לנורסטאר, חברת האם של גזית, "המהווה השקעה פסיבית ממונפת ואטרקטיבית על גזית. התחזית החיובית שלנו לגזית ומחיר יעד של 45 שקלים למנייה משקפים מחיר יעד של 91 שקל למניית נורסטאר - אפסייד של כ-24% ביחס למחירה בשוק. לכן אנו מעניקים המלצת 'קנייה' לנורסטאר, אך מזכירים שהמסחר היומי (כ-1.3 מיליון שקל) אינו גבוה ביחס לזה של גזית (כ-10.4 מיליון שקל), כמו גם תשואות הדיבידנד הנמוכה יותר (4% לגזית וכ-2% לנורסטאר)".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    כלכלן 15/02/2017 13:09
    הגב לתגובה זו
    צריכה לסגור את הפער של השנים מול כל הבנקים חסר שם עוד 20%
  • 4.
    עמוס 15/02/2017 12:25
    הגב לתגובה זו
    אני מושקע במניית האם נורסטאר כבר 8 שנים. בגדול נסחרת היום באותו מחיר ולא התקדמה כלל. חילקה דיבידנדים להערכתי בסדר גודל של 3.5-4 אחוז בשנה. דרך מכירות חלקיות בתקופות גאות ואיסוף חזרה בתקופות שפל הגעתי לתשואה ממוצעת שנתית של 5.7% [כולל הדיבידנד בניכוי מס]. לא משהו להתגאות בו.
  • 3.
    מבטח שמיר 15/02/2017 11:24
    הגב לתגובה זו
    אבל לא עלתה מאז.
  • 2.
    בן 15/02/2017 11:24
    הגב לתגובה זו
    עשרות מיליונים.. הייתי משווה אותה רק לטבע בעוגמת הנפש שהיא מביאה למשקיעים בשנים האחרונות.
  • 1.
    מבטח שמיר 15/02/2017 11:17
    הגב לתגובה זו
    אבל לא עלתה מאז.