כלכלני לאומי: "רווחי הפירמות המקומיות צפויים לגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל"

נדב לוי | (4)

בסיכום השבוע החולף רשמו המדדים המובילים בת"א, שהושקו בתחילת שבוע שעבר כחלק מרפורמת המדדים החדשה, תשואות חיובית כאשר מדד ת"א 35 הוסיף 3.15%, מדד ת"א 90 התחזק בכמעט 4% ומדד ת"א 125 רשם עלייה של 3.6%. 

יחד עם זאת, ביום חמישי האחרון פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתונים מפתיעים לגבי המשק הישראלי ברבעון הרביעי של 2016 - עם צמיחה חזקה של 6.2% בחישוב שנתי. כלומר המשק המקומי מאיץ את קצב הצמיחה לאחר צמיחה של 4.2% ברבעון השלישי ושל 5.3% ברבעון השני. בתוך כך, שלושת הרבעונים הקודמים עודכנו כלפי מעלה וכך הצמיחה בשנת 2016 מסתכמת ב-3.7%.

בתוך כך, כלכלני מערך הייעוץ בהשקעות בבנק לאומי כותבים בסקירתם השבועית כך: "נתוני התוצר בישראל מעידים על התרחבות הכלכלה המקומית, זאת במקביל לעלייה איטית בלבד בסביבת האינפלציה, והמשך הלחצים לתיסוף בשער החליפין של השקל. בשלב זה, סביבה זו מאפשרת את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל. כל אלו, עשויים להמשיך ולתמוך בשוק ההון המקומי בתקופה הקרובה. גם בכלכלה העולמית נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור. במקביל, חלה עליה ברורה בסביבת האינפלציה במשקים מרכזיים. מגמות אלו, ככל שימשכו, יתמכו במעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. לתהליכים אלו השלכות רחבות גם על הכלכלה הישראלית. עליה בסביבת הריבית בטווח הזמן הבינוני עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים".

לגבי אפיק האג"ח כותבים בלאומי כי "באפיק האג"חי, אנו ממליצים על תמהיל מאוזן בין חשיפה שקלית לחשיפה צמודת מדד. קצב האינפלציה בישראל צפוי לעלות במתינות בחודשים הקרובים מעל לציפיות השוק. הערכה זו נשענת על סביבת הביקושים המקומית, התגברות האינפלציה בחו"ל, ותנאים טכניים הנוגעים להתפתחות האינפלציה. מנגד, עוצמת השקל והפחתות מיסים אפשריות - עשויים למתן את קצב עליית המדד. המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית והמקומית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה".

עוד מציינים בלאומי כי "במבט כולל, אנו ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. בטווח הארוך, שינויים במדיניות הפיסקאלית בארה"ב עשויים להביא לשיפור ברווחיות הפירמות, אך מנגד עלולים להיות מלווים בהתפתחות גורמי סיכון לכלכלה העולמית (קיטון בסחר העולמי, גידול נוסף בחוב הממשלתי, עלייה בסביבת האינפלציה, סיכוני מטבע ועוד). לאור רמת התמחור הגבוהה גם בשאר אפיקי ההשקעה, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. אנו ממליצים על אחזקה מהותית במניות ישראל. רווחי הפירמות המקומיות צפויים לגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בנוסף, תמחור שוק המניות הישראלי עדיף על שוקי המניות העיקריים בחו"ל. יחד עם זאת, קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים. זאת, עקב כך שמספר מניות שאינן מומלצות, הינן בעלות משקל גבוה יחסית במדדים אלו"

עוד מוסיפים בלאומי כי "הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב במהלך שנת 2017. התרחבות זו עשויה להביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. קיימת חשיבות גבוהה למתן דגש על איזונים נכונים בין נכסי סיכון (מניות, אג"ח קונצרני, סחורות) לבין רכיבי הנזילות והאג"ח הממשלתי המהווים "כרית ביטחון" בתיק ההשקעות, לצורך שמירה על רמת סיכון סבירה בתיק".  

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אורן 19/02/2017 13:59
    הגב לתגובה זו
    כנראה נגמרו הסוללות במחשבון של הלשכה לסטטיסטיקה ,מחירי הדיור ירדו הצמיחה עלתה ב 6% משהו לא בסדר שם
  • 3.
    blond101209 19/02/2017 12:53
    הגב לתגובה זו
    כלכלני בנק לאומי,לא תמיד מבין את ההמלצות שלהם. 1. מישהוא יכול להסביר מה זה החזקה מהותית בתיק מניות-מניות של ישראל? 45% זה מהותי או שזה דל? 2. למה הם ממליצים להחזיק את הרכיב הנזיל בתיק באג"ח ממשלתי שקרוב לוודאי שהוא ירד במהלך 2017 עקב עליית ריבית אר"הב?
  • 2.
    שנת לוויתן (ל"ת)
    יעקב 19/02/2017 09:55
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    תזהרו 19/02/2017 08:54
    הגב לתגובה זו
    בשיא הרמות הגיעו נוכלים