גוגל ופייסבוק בדרך לבורסה בת"א? ועדת הכספים אישרה הצעת חוק שתאפשר רישום של חברות ענק זרות
יו"ר ועדת הכספים גפני: "צעד נוסף בעקבות הרפורמה בבורסת ת"א שיגדיל את רמת הנזילות שלה וייפתח אפיקי השקעה נוספים למשקיע הישראלי"
ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (ג') הצעת חוק שתקל על הציבור להשקיע בחברות ענק זרות, שכבר רשומות למסחר בבורסות בארה"ב, באמצעות הבורסה בתל-אביב. המהלך צפוי להקל על משקיעים המעוניינים לסחור באותן המניות של חברות הענק הזרות למנוע את הצורך בפנייה לברוקר זר, כפי שנהוג כיום.
כאמור, הפנייה לברוקר זר כרוכה בתוספת עלויות, נוסף על תשלום עמלות עבור המרות מט"ח עקב התשלום לברוקר כזה במטבע זר. הצעת החוק היא שלב ראשון בביצוע 'רישום צולב', קרי רישום מקביל של חברות זרות בבורסה בת"א, אף שהן כבר רשומות למסחר בבורסות בעולם. מדובר בחברות ששווי המניות שלהן עומד על מעל ל-50 מיליארד דולר או על סכום אחר שייקבע שר האוצר באישור ועדת הכספים.
יש לציין כי הרישום הכפול נכפה על החברות ונעשה ללא דרישת הסכמתן, בדיוק כפי שנעשה ע"י בורסות אחרות באירופה כגון בשוויץ, בגרמניה ובמקומות נוספים, כחלק מתהליכי הגלובליזציה והתחרות הגוברת בין הבורסות על כספי משקיעים מקומיים וזרים. מבין המטרות שהוגדרו לתיקון הזה ל'חוק ניירות ערך', עשוי להגדיל את הנזילות בבורסה בת"א, דבר שיתרום לקידום שוק ההון הישראלי ולהעברות הון שיאפשרו הקצאה יעילה יותר של משאבים במשק, לצמיחתו ולרווחתו. בתוך כך, עצם המהלך צפוי לפשט ולהוזיל את המסחר באותן חברות ענק עבוק המשקיע הישראלי.
יו"ר רשות ניירות ערך, שמואל האוזר התייחס לעניין ואמר כי "אדם שרוצה היום לקנות מניית מייקרוסופט למשל, צריך ללכת לברוקר זר ויש לו עלויות גדולות לצורך כך. אז בהצעת החוק הנוכחית, אנחנו מנגישים לו את המסחר במניות של אותן חברות ענק. אך המשמעות איננה שיש יותר הגנה באפיק הזה של השקעה באותן חברות ולכן הולכים רק על 50 החברות הכי גדולות שתשומת הלב הציבורית והפיקוח הציבורי עליהן מאוד גדול ויש אנליסטים רבים שמנתחים אותן, ולכן אנחנו מאמינים במהלך הזה. יש אנשים שקונים את המניות הללו אך בעלויות הרבה יותר גבוהות ולכן הצעת החוק הזו תקל עליהם. אבל אנחנו לא רוצים שיהיה מצג שווא של הגנה מלאה כי זה לא המצב. אותן חברות עדיין תחת רגולציה של מדינות אחרות".
גם מנהלת מחלקת חקיקה ברשות ניירות ערך, עו"ד שרה קנדלר התייחסה להצעת החוק ואמר "כיום יש פחות אפשרויות להשקעה בישראל ונוכח הצורך בעידוד המסחר והגברת היקפי המסחר בבורסה בת"א, הצעת החוק הזו נועדה לאפשר רישום חברות זרות בצורה כפויה, ללא הסכמתן. בשלב ראשון רק חברות שנסחרות בבורסת ניו-יורק, ה- NYSE ונאסד"ק. חברות אלו לא יחויבו ברגולציה בישראל. המהלך ינגיש לציבור בישראל את המסחר במניות זרות. יחד עם הרצות להנגיש את ההשקעה במניות זרות,ניסינו להגביל לבורסות הגדולות והידועות וגם למניות גדלות מאוד, כדי לא לפגוע בשוק המקומי וגם כי ההגנה על ציבור הישראלי היא פחותה מההגנה בדין הישראלי. על-כן דורשים יידוע הציבור שהם רוכשים מניות לא ישראליות וזה לא יהיה באותה זירת מסחר. מדובר במניות שאין להן זיקה לישראל, כדי לא לפגוע בבורסה הישראלית. יש בורסות נוספות בעולם שעושות את זה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ההחלטה נכונה רק חשוב מאוד!!!Z 01/03/2017 11:05הגב לתגובה זו1 0שהואזר יהיה שותף כמה שפחות.. לא היה תחום שעבר קרוב אליו ולא נבל וקמל!!!!סגור