רעיונות השקעה: 3 מניות ששווה להכיר ולהתחיל לעקוב
בזמן שהמדדים המובילים בוול סטריט נסחרים סביב רמות שיא לאחר מהלך עליות מרשים במיוחד שהוצת לפני כארבעה חודשים עם היוודע דבר זכייתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב ('ראלי טראמפ'), כעת גובר החשש מ"התיקון שבדרך" ומשקיעים רבים מעדיפים להמתין על הגדר ולא לקחת סיכונים מיותרים בזמנים אלו.
עם זאת, ישנן עדיין לא מעט מניות בוול סטריט שגם מהלך העליות האחרון לא גרע מהפוטנציאל הענק הגלום בהן ועדיין אלה מתמחרות אפסייד נאה במיוחד, כך שלא בטוח שיש להמתין למימוש כדי לקפוץ על ההזדמנות. לשם כך ביקשנו מהאנליסטים לבחור בקפידה מניה מומלצת אחת מהבורסה הגדולה בעולם, אלה התוצאות:
שמוליק קרפף, אנליסט מניות חו"ל במערך ייעוץ השקעות בבנק לאומי
"חברת Medtronic (סימול: MDT) היא חברת טכנולוגיה אמריקאית המייצרת, משווקת ומפיצה מכשור רפואי ב-160 מדינות ברחבי העולם מזה 60 שנה. בעקבות רכישת חברת 'Covedian' האירית בשנת 2015, החברה הרחיבה את תיק המוצרים הרפואיים שהיא מציעה וכיום היא בעלת הנוכחות הגבוהה ביותר בתחום הציוד הרפואי עבור חדרי ניתוח. חברת Medtronic מעסיקה 88 אלף עובדים ברחבי העולם ונסחרת לפי שווי שוק מצרפי של 112 מיליארד דולר".
"חברת Medtronic היא ה-'Blue chip' של תחום המכשור הרפואי בעולם. בפרט, היא היצרנית המובילה בעולם של מכשור בתחום הטיפול במחלות לב, אשר לפי ארגון הבריאות העולמי (WHO) מהוות את גורם המוות מספר אחת בעולם כיום. נדגיש כי בשונה ממחלות סופניות חשוכות מרפא, רוב הסוגים של מחלות הלב ניתנים לטיפול, וזאת באמצעות זיהוי מקדים וטיפול רפואי שוטף. החברה נהנת מפיזור גיאוגרפי ועסקי. Medtronic פועלת באמצעות ארבע חטיבות ציוד שונות. חטיבת הדגל של החברה, מכשור רפואי לטיפול במחלות לב (60% משורת ההכנסות), חטיבת ציוד לחדרי ניתוח (20% משורת ההכנסות), חטיבת הסוכרת (7% משורת ההכנסות), וחטיבת תרפיה שיקומית (13%). מבחינת פילוח גיאוגרפי, החברה פועלת בשוק המכשור הרפואי בארה"ב (60% מההכנסות), באירופה (23% מההכנסות), ובשווקים המתעוררים (17%)".
- מהם הסקטורים המעניינים ומה זה תחום החשמול? "התמחור הוא יחסית זול ויש לאן לעלות"
- "אם יש לכם סבלנות: דווקא עכשיו תשקיעו במניות"
"הנהלת Medtronic שמה לה למטרה לתגמל את בעלי מניותיה. לשם המחשה, במהלך 12 החודשים שחלפו חילקה החברה סך כולל של 6$ מיליארד לבעלי המניות, כ-2 מיליארד דולר בתור תשלום דיבידנד ו-3.8 מיליארד דולר כהשקעה ברכישה עצמית של מניותיה. אבל לא הכול ורוד, במהלך המחצית השנייה של 2016 איבדה מניית Medtronic כ-18% מערכה, וזאת בהשוואה לעלייה של 3% במדד ה-S&P500 באותה תקופה. הסיבה העיקרית לביצועי החסר של המנייה היא התוצאות הכספיות האחרונות של החברה שהחמיצו את תחזיות האנליסטים. בפרט, החברה דיווחה על הכנסות של 7.35 מיליארד דולר בהשוואה להכנסות של 7.5 מיליארד דולר שצפו רוב האנליסטים. בעקבות פרסום הדו"חות התממשה המניה בכ-9% ב-22/11. סיבה נוספת לביצועי החסר היא הסטת כספים של גופי השקעה בין ענף המכשור הרפואי, שרשם ביצועים יפים במהלך שנת 2016, לטובת ענף התרופות שהציג ביצועי חסר משמעותיים מתחילת שנה".
"כיום, לאחר ירידות השערים, נסחרת מניית Medtronic לפי מכפיל רווח חזוי של 16 בלבד ותשואת דיבידנד של 2.2%. אנו סבורים כי השילוב של התמחור הזול יחסית של מניית החברה, מעמדה המוביל בתחום המכשור הרפואי בעולם, יחד עם מהלך התייעלות המיושם בחברה שצפוי להציף ערך לבעלי המניות – הופכים את המניה להזדמנות מעניינת מאוד להשקעה עם אפסייד של כ-20% ביחס למחירה הנוכחי בשוק".
ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר
"השאלה הראשונה שתעלה כאשר חושבים על סמסונג (סימול: SSNLF) העולמית היא האם החברה מצליחה להתגבר על פרשת מכשירי ה-Note 7 המתפוצצים והאם איבדה נתח שוק מהותי מאז? גרף המניה ואפילו השוואה לגרף של היריבה המרה Apple מראה תשואה של 50% בשנה האחרונה לעומת כ- 35% של Apple ואפילו בשלושת החודשים האחרונים הגרף לא מראה תשואת חסר מספיק אינדיקטיבית לעומת המתחרה (5%- בלבד). מדוע?"
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"ראשית כי העסק של סמסונג מבוזר. מדובר בחברת ענק בתחום רכיבי הזכרון והחומרה כמו DRAM, NAND ו- OLED הממשיכים להפגין עוצה עבור החברה וצפויים להמשיך כך גם בשנה הקרובה. סמסונג היא חברה מובילה בשוק בכל מגזרי חומרה אלה. כמו כן, בתחילת חודש נובמבר האחרון, סמסונג רכשה את הרמן הנמצאת בארה"ב עבור כ- 8 מיליארדי דולר, אשר נותנת לה דריסת רגל בתחום הצומח של מכוניות ללא נהג. נחזור לעולם המוכר לנו יותר של מכשירי הסלולר, הטאבלטים והמחשבים האישיים: בתערוכת ברצלונה האחרונה (בה ביקרנו), בניגוד לשנים עברו, סמסונג לא חשפה את מכשיר הדגל שלה הגלקסי 8. ועדיין הביתן של סמסונג היה עמוס מבקרים והתעניינות וזאת משתי סיבות ראשית מכשירי ה – mid class: A7, A5 ו- A3 שנראים מכשירי פרימיום ומצויידים ביכולות מרשימות (כנראה שחלק מהרכיבים במכשירים אלה היו מיועדים למכשיר הדגל Note 7 שייצורו הופסק) ונמכרים במחירים מאד תחרותיים מול מכשירי הדגל הסיניים כמו Huawei ואחרים. שנית, סמסונג מציגה מכשירי טאבלט מרשימים כמו ה- Galaxy Tab S3 המיועד לבידור, וידאו וגיימינג ומצוייד בארבעה רמקולים ומערכת שבבים המספקים איכות קול ותמונה של HD ואף 4K מלא".
"כמו כן, סמסונג חשפה בתערוכה את דריסת הרגל המשמעותית שלה בנושא המחשבים האישיים שאמורים לתת תחרות ל- MacBook של Apple, כאשר הם מצויידים במערכות ההפעלה הפופולריות של מיקרוסופט ועוצבו ותוכננו ביחד עם מיקרוסופט. התחושה והאמירות בתערוכה הן שמחשבי ה- Book של סמסונג, קלים עם סוללה טובה וללא מאוורר ויכולים לעשות בדיוק מה שכל מחשב PC (שולחני) יקר יכול לעשות. נוסיף לכל האמור לעיל את העובדה שבסוף החודש סמסונג גם תשיק את מכשיר הדגל ה- Galaxy S8 בעל יכולות מיחשוב חדשות ומסך הרבה יותר יעיל והנה דוגמא לחברה שצלחה משבר והתמנפה עליו בצורה המיטיבה ביותר. לא סתם החברה גם הכריזה והתחילה לקיים בינואר האחרון רכישה עצמית של מניות בהיקף כולל שאמור להסתכם בלמעלה מ- 8 מיליארד דולר".
גיורא קוצ'ינסקי, מנהל השקעות חו"ל באקסלנס קרנות נאמנות
"חברת פרייסליין (סימול: PCLN) היא חברת ה- OTA-Online Travel Agency הגדולה ביותר בעולם במונחי שווי שוק (שווי שוק נמוך במעט מ-90 מיליארד דולר). במהלך שנת 2005 רכשה החברה תמורת 135 מיליון דולרים אתר מקוון שפעל באירופה בשם Booking.com וכיום מדובר באתר שאחראי ל-80% בקירוב מהכנסות החברה והרווחיות שלה. היקף ההכנסות העולמי משוק המלונאות מוערך ב-450 מיליארד דולר כששיעור ההזמנות שנעשות באמצעות האינטרנט עומד על רמה של 35% שוק של 150 מיליארד דולר, כש-100 מיליארד ממנו שייך ל-OTA והשאר מבוצע באתרי בתי המלון".
"עלייה באחוז ההזמנות המקוון והמשך גידול בחלק של OTA תומכים בדרייברים בגינם שוק ה-OTA עשוי לצמוח. חברת פרייסליין מחזיקה בנתח שוק שמעל ל-40% כשמודדים את סך ההכנסות המקוונות של בתי המלון. בחינה של שוק ה-OTA מלמדת על דומיננטיות גדולה אף יותר. פרייסליין מחזיקה במעל ל- 65% מהשוק הזה בעוד המתחרה העיקרית אקספידיה, משתרכת הרחק מאחור עם נתח שוק של 28%. הסיבה העיקרית לכך היא אתר בוקינג. האתר החל לפעול באירופה ואפשר לבתי המלונות לבצע מכירה של חדרים דרך האתר בתמורה לדמי תיווך. השוק באירופה הוא מוטה מאוד מלונות בוטיק כך שצורת הפעולה הזו מאוד התאימה לשוק הזה בשל מספר חדרים קטן והיעדר מותג".
"האתר היה שנים ארוכות השחקן היחידי בשוק, דבר שאפשר לו לבנות רשת ענקית של מלונות בוטיק שחיפשו פלטפורמה מתאימה. נוצר כאן למעשה אפקט רשת מאוד חזק. צרכנים חיפשו מקום שיש בו מבחר גדול ומלונות חיפשו פלטפורמה שבאים אליה הרבה צרכנים. הסיכונים העיקריים לפעילות החברה הם סיכונים מאקרו כלכליים וגיאופוליטיים אשר עשויים לפגוע בהיקף התיירות העולמי. כמו כן, מרכיב ההכנסות הגבוה של החברה מאירופה חושף אותה לפיחות חד בשער האירו".
"כיום נסחרת החברה במכפיל רווח חזוי של 22 אשר להערכתנו הוא נמוך יחסית לקצב הצמיחה של החברה ולמיצוב שלה בשוק. במידה והשוק אכן יגדל והחברה תמשיך לשמור על הדומיננטיות שלה בשוק, רווחי החברה עשויים לעלות ועל כן החברה מעניינת לבחינת השקעה".
- 4.ממליץ 27/12/2017 17:26הגב לתגובה זומיי סייז גו.די.אם
- 3.אבי אבי 27/09/2017 14:40הגב לתגובה זואם חברת בוקינג עם שיווי אחד חלק מאה עושה את רוב ההכנסות של חברת האם פ י ר ו ש ו שהאמא לא שווה ! ! ! וזה אומר שכדאי למצוא דוד קטן מוצלח וזריז ולא גלית גדול ושמן
- 2.שמחון אבי 15/06/2017 12:01הגב לתגובה זומרתק
- 1.גדי 09/03/2017 10:17הגב לתגובה זובשבוע שעבר המלצתם על בזק, רק יורדת
- גדי 09/03/2017 14:16הגב לתגובה זו...בארה"ב יותר קשה לנפח או לשחוט מניה לעומת כאן. כאן זה מוסדיים, אינטרסנטים למיניהם וכולי...