מנכ"ל מזרחי טפחות: "יכול להיות שנראה את מחירי הדיור מתייצבים אבל בוודאי לא יורדים באופן ניכר"
בנק מזרחי טפחות היה הראשון הבוקר (ג') מבין הבנקים לפרסם את התוצאות הכספיות לשנת 2016 ולרבעון הרביעי. לאחר פרסום התוצאות כינס מזרחי טפחות 2.31% מסיבת עיתונאים לרגל הדו"חות.
לשאלת Bizportal במסיבת העיתונאים בעניין התייקרות המשכנתאות, אמר אלדד פרשר, מנכ"ל מזרחי טפחות, כי "העלאת מרווחי המשכנתאות היא בעיקר עניין של רגולציה. גם המפקחת לא מתכחשת לעובדה ואומרת את זאת בקול רם וברור וראוי להערכה נוכח האווירה הציבורית. זהו הענף התחרותי ביותר בישראל. המרווחים הללו משקפים מדרגה חדשה של צריכה הונית שהושתה על ידי הרגולטור, והתחרות תמשיך. כיצד היא תשפיע על המרווחים? קשה להעריך. בגלל העלייה במרווחים אנו רואים קיטון דרמטי בהיקף הפירעונות המוקדמים. כאשר הריבית עולה מחזור המשכנתאות הופך לפחות כדאי, ואנו רואים ירידה בהיקף הפירעונות המוקדמים. ככל שהריבית בישראל תלך ותעלה נראה את התופעה מתפוגגת עד למינימום".
"צריכים לבנות 50 אלף יחידות דיור בשנה" "יש דרישה של משכנתאות בישראל מצד משקי בית - ומישהו צריך לספק אותה. בסופו של דבר, שוק הדיור אינו שונה משווקים אחרים, והביקוש בישראל מורכב משלושה רכיבים עיקריים: המרכזי הוא רוכשי דירה ראשונה שמצטרפים לשוק הדיור. לשם כך, מדינת ישראל זקוקה לבין 50-45 אלף דירות חדשות מדי שנה. הרכיב השני הוא משפרי דיור. והרכיב השלישי הוא משקיעים, (כולל משקיעי חוץ). מדינת ישראל עמלה קשות ובאופן מוצלח לצמצם את הקבוצה השלישית, של המשקיעים ואנו רואים ירידה בפעילותם בשוק מ-30% בשיא, לפחות מ-15% היום. עם זאת, עד של נראה התחלות וסיומי בנייה של 50 אלף יחידות דיור בשנה - הדינמיקה יכולה להתייצב, אך קשה לי לראות שהיא יורדת, אלא לפרקים קצרים בהם אנשים ממתינים (מפאת העובדה שבתכנית 'מחיר למשתכן' עדיין אין היקף גדול של שיכון). לכן, יש רמה מסוימת של אי ודאות. ראינו זאת גם אצל ממשלות קודמות. כאשר אנשים נתקלים בחוסר ודאות - הם ממתינים. יכול להיות שנראה את מחירי הדירות מתייצבים, אבל בוודאי לא יורדים באופן ניכר".
"מול שנת השיא של 2015 יש ירידה קלה בהיקף המשכנתאות שניתנו ב-2016. עם זאת, אנו הגדלנו את נתח השוק ל-38%. גם בראייה בינלאומית תיק המשכנתאות שלנו הוא אחד הטובים בעולם עם רמת סיכון מאד מאד נמוכה, ולכן לא פלא שמוסדיים רוצים לקנות נתחים מתיק כל כך איכותי כמו זה".
- אלדד פרשר: "מנכ"ל בנק הוא תפקיד שוחק ועתיר סיכונים"
- בנק מזרחי טפחות - רווח שנתי של 1.84 מיליארד שקל; תשואה של 11.9%
בנוגע לסיכונים למערכת הבנקאית ובכלל, אמר פרשר: "הרגולציה מאד שמרנית בישראל. מעולם לא ראינו ירידת מחירים (בשוק הדיור) שיכולה לפגוע בתיק כמו זה של מזרחי טפחות בו אין הלוואות מעל מינוף של 75% (LTV). מנגד, הריבית הנמוכה בשילוב של מינוף צרכני לא נמוך - עלולות להיות בעיה לחיסכון הפנסיוני במדינת ישראל לאורך טווח. לא רבות נכתב על הנושא, אבל אין ספק שאם אתם שואלים אותי מה הם הסיכונים הקיימים במצב הנוכחי... החיסכון הפנסיוני והביטחון הפנסיוני של אזרחי ישראל הצעירים צריך לעורר דיון ציבורי. אין לזה קשר לסיכון הבנקאי, בוודאי שזה רחוק מאד מתיק המשכנתאות".
"על המשקיעים לצפות לעלייה בדיבידנדים" בנוגע להליך התייעלות שעובר על סקטור הבנקאות בישראל, פרשר אמר: "אנחנו הבנק היחיד במערכת שאומר בגלוי כי לא יצמצם סניפים, וכוח עבודה - אלא להפך. ולמרות הגידול במצבת הסניפים אנו מצליחים לשמור על שליטה קפדנית בצד ההוצאות, מה שכמובן הופך אותנו לבנק היעל המדינות ישראל. יחס היעילות שלנו (58%) בדרך ליעד שהצבנו - מתחת ל-55%".
בעניין המינוף הצרכני בשוק, אמר פרשר: "אנחנו צריכים לחנך לאוריינות פיננסית כזו שמאפיינת אחריות בלקיחת הלוואות ואחריות ביכולת לעמוד בהחזר ובזמן. זה מחייב את שני הצדדים, גם בצד המספק את האשראי אבל גם מזה הלוקח את האשראי. הנטייה לתלות את האחריות כולה לצד מספק האשראי היא נטייה תרבותית שגויה", אמר פרשר.
- פוטומיין משקיעה מיליונים בפרסום - אבל המשתמשים הפעילים בירידה
- כמה מרוויחים הבכירים בטבע?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נציין כי מזרחי טפחות השיג כרית רגולטורית נאה בכל הקשור ליחס הון עצמי (רובד 1) כשהציג תשואה להון של 10.1%, לעומת הדרישה הרגולטורית לתשואה של 9.87%. בתוך כך, זהו הרבעון הראשון שבנק מזרחי חצה רף של יותר מ-1 מיליארד שקל בהכנסות מימון רבעוניות. הצמיחה מפעילות המימון מגיעה מכל המגזרים כאשר 10.9% מהכנסות המימון מיוחסות למפעילות שוטפת מדיור, 13.4% למשקי הבית, וגידול של 8.2% מהכנסות מימון לעסקים קטנים ובינוניים. מזרחי טפחות הוא הבנק היחיד שנסחר מעל הון העצמי שלו. בתוך כך, מזרחי טפחות הציג עלייה של 1 מיליארד שקל בהון העצמי לשנה.
בתוך כך, מזרחי טפחות יחלק דיבידנד של 186 מיליון שקל על תוצאות שנת 2016. פרשר צופה היום, כי "המשקיעים יראו בעתיד דיבידנד גבוה בהרבה מזה שראו השנה".
- 9.אורי 21/03/2017 20:12הגב לתגובה זופועלים ולאומי יחדיו מהווים כ-60% משוק הבנקאות בישראל. אבל למזרחי טפחות 40% משוק המשכתנאות בישראל והוא הבנק שהעניק הכי הרבה משכנתאות בשנים האחרונות. המנכ"ל מת מפחד ואם יש לכם חשבון בנק במזרחי - זה הזמן לברוח! בשנים האחרונות יצרו את התשתית החוקית בישראל לחילוץ בנק בסיוע כספי החוסכים והמפקידים. אם מזרחי יתמוטט הוא יחולץ מכספי הפק"מ והעו"ש שלכם!
- 8.שי 21/03/2017 15:45הגב לתגובה זושיצא בהצהרה 3 חודשים לפני קריסת הבנק, שהם יציבים ולא יגישו בקשה לפשיטת רגל. חזירות בנקאית, לא תהיה לה גבולות אף פעם. זאת מאחר והם יודעים שהמדינה תחלץ אותם אם יפשטו רגל, כפי שעשו בשנות השמונים.
- 7.יש ר א לי 21/03/2017 15:45הגב לתגובה זונו, טוקבקיסטים קשקשנים, תכתבו בהמוניכם שיש לו אינטרס. תמשיכו לכתוב שהמחירים בצלילה, שיש המון דירות, שאין קונים וכו'. אתם משלים את עצמכם, תפנימו שזה המצב.
- מני 21/03/2017 17:36הגב לתגובה זותמשיך לקשקש. ריביות עולות זה אומר שחיקת תשואה + אופציות השקעה בטוחות ומניבות יותר. זה מוציא כבר היום כסף מנדלן וכשהכסף ימשיך לצאת - הפיצוץ יגיע
- 6.ברונר 21/03/2017 14:58הגב לתגובה זועוד אחד שאין לו מושג מה יהיה, כמו לכולם. קבלו בע"מ.
- 5.בנק ישראל מתחזק את בועת הנדל"ן! אבל עד מתי הוא יוכל? (ל"ת)ההתפוצצות בקרוב מאוד 21/03/2017 14:52הגב לתגובה זו
- 4.כבודו מדבר מתוך פוזיציה ואין לקחת אותו בחשבון (ל"ת)פוזציונר 21/03/2017 14:35הגב לתגובה זו
- 3.כאילו יש לו ברירה 21/03/2017 14:34הגב לתגובה זומה ההפרש בין 'מתייצבים' לבין 'לא ירדו באופן ניכר'
- היית שר אוצר אצל קדאפי או אצל סדאם חוסיין? (ל"ת)קדאפי 21/03/2017 15:20הגב לתגובה זו
- 2.מנחם 21/03/2017 14:34הגב לתגובה זומה ואיך מתגוננים הבנקים מתסריט ששר האוצר כחלון " מצליח " בחלומו לגרום למיתון עמוק בשוק הדיור ואלפי משפחות לא מסוגלות לעמוד בהחזר המשכנתא ?
- 1.גנב בן גנב 21/03/2017 13:30הגב לתגובה זוגו(נ)בים כמעט 30% נטו מהערך הסופי של הדירה ומעיזים לדבר... ללא כל סיכון נראה לעין, העסק המשתלם ביותר בעולם בחסות החוק.