אחרי הדו"חות: האנליסטים מתייחסים למניית בנק מזרחי טפחות
בהמשך לפרסום הדו"חות הכספיים של בנק מזרחי טפחות +0.63% מזרחי טפחות 16,000 +0.63% בסיס:15,900 פתיחה:15,700 גבוה:16,050 נמוך:15,660 תמורה:79,030,996 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מוקדם יותר היום, האנליסטים בשוק מסכמים את הרבעון בנימה פושרת ברקע לעלייה בסעיף ההוצאות, ובירושלים ברוקראז' אף הגדילו לעשות וחתכו את ההמלצה למנייה אחרי תשואה של 9% מתחילת השנה. לגבי ההמשך, בשוק מעריכים כי בפני בנק מזרחי טפחות עומדת שנה חזקה הודות לפתיחת מרווחי האשראי בתחום המשכנתאות.
מאיר סלייטר, בנק ירושלים ברוקראז': הוריד את ההמלצה למניית בנק מזרחי טפחות ל'תשואת שוק' במחיר יעד של 65 שקל. "לאחר העליות האחרונות במניית הבנק הוא נסחר במכפיל הון של 1.12 - סביבה בה לא היה כבר זמן רב. המשמעות היא שהבנק נסחר במכפיל רווח מעט גבוה מ-10 לשנה הקרובה. כך, ההשקעה במניית מזרחי מספקת תשואה על ההשקעה של כ-10%. מנקודת מבטנו תשואה זו תואמת את סיכון פעילות הבנק ואת הפוטנציאל הטמון בה".
"תוצאות מזרחי לרבעון הרביעי של 2016 היו מעט חלשות. הבנק רשם רווח של 265 מיליון שקל ותשואה להון של 8.6%, לעומת צפי לתשואה של 9.8%. בבנק נרשמו מספר השפעות שאינן מייצגות לאורך זמן, כמו: עליית שיעור המס, מענק לעובדי בנק יהב, הפרשה להפסדי אשראי ורווחי נגזרים גבוהים. בנטרול השפעות אלו והשפעת המדד השלילי, הייתה התשואה להון עומדת על כ-10%. את שנת 2016 מזרחי סיים עם תשואה להון של 10.2%, בדומה לשנתיים הקודמות בהן רשם תשואה להון של 10% ו- 10.6% בשנים 2015 ו-2014 בהתאמה. השמירה על התשואה להון הושגה בזכות גידול של 11.6% ברווח הנקי בשנת 2016, וגידול מקביל בהיקף ההון העצמי".
"הנתון החזק בדו"חות היה הכנסות המימון השוטפות, אשר ללא השפעת המדד, רווחי האג"ח ורכיבים נוספים, צמחו ב-2.5% לעומת הרבעון הקודם וב-5.7% לעומת המקביל. יחד עם זאת, צמיחה זו הושגה על ידי גידול בהיקף הפעילות, בזמן שהמרווח הפיננסי השוטף נותר כמעט ללא שינוי. זאת, בשונה מהמגמה שראינו בבנק הבינלאומי של הגדלת המרווח. מזרחי הוא אחד הבנקים שהושפעו בשיעור המשמעותי ביותר מירידת הריבית, ולכן הוא צפוי להיות אחד הנהנים הגדולים, אך האתגר של הבנק לשנה הקרובה, בדומה ליתר הבנקים, הוא הגדלת המרווח גם ללא עליית ריבית, מהלך שלא התרחש ברבעון הנוכחי".
לסיכום, כותב סלייטר, "הדו"חות הנוכחיים היו מעט חלשים, אך הם ממשיכים לספק בסיס רווחיות של 10%-11% תשואה להון בשנה. הוצאות הבנק ממשיכות לעלות, והיכולת של הבנק להגדיל את ההכנסות בהיקף גבוה יותר תלוי בהמשך הצמיחה האגרסיבית של הבנק, כפי שראינו בכל השנים האחרונות, אך גם ביכולת להגדיל את המרווח הפיננסי, תהליך שטרם החל בבנק מזרחי".
מיכה גולדברג, אקסלנס ברוקראז': "בנק מזרחי פרסם דו"חות מעט טובים מהצפי, עם רווח נקי של 265 מיליון שקל (מעלה התחזית של אקסלנס לרווח נקי של 253 מיליון שקל), אך נמוכים מהקונצנזוס שצפה רווח של 294 מיליון שקל. הרווח הגבוה מהצפי נובע בעיקר מהכנסות גבוהות (בעיקר הודות להשפעת שווי הוגן של הנגזרים ועמלות פירעון מוקדם) אשר קוזזו ברובן על ידיי הוצאות מעט גבוהות מהצפי. בשורה התחתונה, בנק מזרחי דיווח על תשואה על ההון פושרת של כ-8.6%, בעיקר כתוצאה מהוצאות חד-פעמיות".
גולדברג מעריך כי "ב-2017 רווחי הבנק צפויים לגדול בכ-10%, בעיקר כתוצאה מהמשך צמיחה מואצת בתיק האשראי; משיפור תמהיל תיק האשראי; מהתרחבות מרווחי האשראי, מטיוב רשת הסניפים והנכסים בבעלות הבנק ומניצול יעיל יותר בהלימות ההון. בנק מזרחי טפחות נותר הבנק הרווחי ביותר במערכת עם הנהלה מצוינת: מתחילת השנה הבנק ייצר תשואה על ההון של כ-11%, שהינה מייצגת, להערכתנו, לסביבה העסקית הנוכחית, בלי אינפלציה ועם שיעור ריבית אפסית".
גולדבג שומר על 'המלצת קנייה' למניית מזרחי טפחות, עם מחיר יעד של 71 שקל, ומציין כי ההפרשות הנוספות בגין החקירה בארה"ב, ומדדים שליליים ימשיכו להיות הסיכון העיקרי בטווח הקצר.
אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון: "הדו"ח של מזרחי לרבעון הראשון היה מאכזב לדעתנו, כאשר הבנק רשם רווח של 265 מיליון שקל, המשקף תשואה על ההון של 8.6%, נמוך במעט מהתחזיות המוקדמות שלנו. נכון שברבעון הרביעי נרשמו מספר השפעות חד פעמיות, בעיקר השינוי במס החברות (פגיעה של 40 מיליון שקל, נטו), והשפעות האינפלציה (20 מיליון שקל, נטו), ובנוסף מדובר ברבעון רביעי בו ההוצאות גבוהות יותר בדרך כלל, אולם עדיין ציפינו שעליית המרווח בתחום המשכנתאות תתרום לדו"ח טוב יותר".
"הסיבה העיקרית לתוצאות החלשות ביחס לתחזיות נובעת מסעיף ההוצאות. אנחנו ממשיכים לראות גידול בהוצאות השכר, כאשר ברבעון הנוכחי הגידול היה חד מהצפוי (גידול של 13.4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד). הדבר נובע הן ממענק חד פעמי לעובדי בנק יהב והן מגידול שוטף בכח האדם בבנק".
מניית מזרחי טפחות רשמה ב-6 החודשים האחרונים תשואה של 33%. לאחר עליות השערים האחרונות גלזר מזכיר כי מזרחי טפחות כבר נסחר ברמות לא נמוכות בכלל עם מכפיל הון של 1.15. "מזרחי טפחות, כאמור, הוא הנהנה הגדול מפתיחת מרווחי האשראי בתחום המשכנתאות, ולהערכתנו הוא צפוי להציג תוצאות חזקות מאד בשנה הקרובה עם תשואה על ההון של 12% לפחות. מאידך, אי אפשר להתעלם מהעלייה בהוצאות השוטפות, ובפרט בהוצאות השכר, מהסיכון (שגדל) בתחום ההלוואות לדיור, וכן מכך שמרווחי המשכנתאות כיום גבוהים משמעותית מהממוצע בשנים האחרונות. ברמת מכפילי ההון הנוכחית, ולאור הסיכונים הקיימים, מזרחי כבר לא זול, ובעינינו גם בהשוואה לסקטור מזרחי הינו מהבנקים היותר יקרים. משכך, אנו ממשיכים להמליץ על הבנק ב'תשואת שוק' עם מחיר יעד של 62 שקל למניה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה