בירושלים ברוקראז' חותכים את מחיר היעד לפריגו: "הנהלה חדשה, צרות ישנות"
ענקית התרופות האמריקאית (סימול בנאסד"ק: PRGO) פרסמה רק לפני ימים ספורים את תוצאותייה הכספיות לרבעון הראשון של השנה, וזאת שבוע בלבד לאחר שדיווחה על הפסד עצום של כ-4 מיליארד דולר במהלך השנה החולפת. פריגו אמנם הציגה רווח נאה של 72 מיליון דולר בסיכום הרבעון, מה שעדיין לא הצליח לנער מהמניה את הסנטימנט השלילי שמאפיין אותה מזה זמן רב.
בתוך כך, מניית החברה נפלה מאז תחילת השנה הנוכחית בכ-20% וזאת ברקע לרצף אירועים מהותיים בחברה כשעיקרם הכנסת נציגי קרן 'Starboard' לדריקטוריון, הפשיטה על משרדי החברה בנוגע לפרשיית תיאום המחירים, הנמכת התחזיות להמשך השנה, השחיקה בתחום הגנריקה (שמהווה כ-25% מהרווח התפעולי של החברה) וכמו כן הדיווח האחרון שהצביע על הפסד עצום של כ-4 מיליארד דולר בסיכום השנה החולפת.
אם לא די בצרות של פריגו, בירושלים ברוקראז' מוציאים הבוקר (ב') עדכון למניה תחת הכותרת "הנהלה חדשה, צרות ישנות" כאשר מפחיתים את מחיר היעד בצורה דרסטית מ-88 דולר לכדי 77 דולר בלבד. עם זאת, יש לציין כי מחיר היעד המופחת עדיין משקף אפסייד צנוע של כ-5% על מחיר המניה בוול סטריט. כך כותב יונתן קרייזמן, אנליסט הפארמה בירושלים ברוקראז':
"לאחר שערכה מחדש את דו"חותיה וחזרה לתקשר עם השוק, פריגו מנסה להתמקד בעתיד, אלא שהכנסת נציגי קרן Starboard לדירקטוריון ממשיכה לגרור אי-ודאות ככל שתהליך קבלת החלטות בנוגע לעתיד הפעילות הגנרית מתארך. מזווית אחרת, ההנהלה החדשה של פריגו (מנכ"ל שהתמנה באפריל 2016) כבר לא ממש חדשה. כשמוסיפים לכך את העובדה שהמנכ"ל בעל ותק קודם של 23 שנה בפריגו, אנו מניחים שללא התערבותה של סטארבורד, החברה כבר הייתה מסיימת את תהליך הבחינה האסטרטגי ומתמקדת בצעדים מעשיים של התוכנית".
- הכישלון של גמידה סל - עוד חברת ביומד שריסקה את ה"חלום"
- פרוטליקס משנה כיוון? "מעריכים שיש עתיד טוב לחברה, אבל צריך סבלנות"
"קשה לתמחר את פריגו ללא הגנריקה. קשה לתמחר את פריגו ביום שלאחר מכירה אפשרית של תחום הגנריקה. להערכתנו, מכירה שתצטרך להיות מלווה במהלך אסטרטגי משלים (חיזוק הנוכחות ב-OTC, מציאת פעילות אלטרנטיבית), שכן ללא הגנריקה, פריגו תצטרך להיסחר במכפיל רווח של 23X (לעומת 15X היום) על מנת להצדיק את מחירה הנוכחי. נזכיר שככל שהחברה צברה נתח שוק לאורך השנים בשוק ה-OTC, כך היא התקשתה למצוא דרכים נוספות להגדיל את בסיס הפעילות בעסקי התרופות ללא מרשם. קושי שהוביל לרכישת אלן (שעיקר מטרתה בסיס מס נמוך לרכישות מחוץ לארה"ב), ולאחר מכן רכישת אומגה שכידוע התבררה ככישלון".
"דוחות רבעון הרבעון הראשון מצביעים על לא יותר מהתייצבות. התוצאות היו דומות לציפיות השוק בהכנסות וגבוהות ברווח – הכנסות של 1.2 מיליארד דולר ורווח למניה של 1.05 לעומת ציפיות השוק ל-1.2 מיליארד/0.99. החברה הותירה את תחזית השנתית לרווח למניה על 4.15-4.50"
"הנקודות המעודדות: 1. הירידה בחוב (כיום 2.7 מיליארד נטו) אמורה לאפשר גמישות רבה יותר בהשקעות עתידיות – מתקבל הרושם שבמקביל לבחינת עתיד הפעילות, פריגו מבינה שעליה להשקיע על מנת להבריא את הגנריקה, גם אם לבסוף הפעילות תימכר. 2. פריגו מתכוונת להשיק כ-100 מוצרים עד סוף השנה (5 בגנריקה, מתוכם 3 ב-2Q17). כעת נראה שטבע אינה מאיימת להשיק בבלעדיות. 3. השקת ה-ProAir אומנם מתעכבת אך פריגו מצפה לבלעדיות עד הרבעון הראשון של 2019".
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"הנקודות המדאיגות: 1. מרבית הפעילויות הציגו ירידה אורגנית – CHCA (ירידה של 1%) חולשה בתחומי הפסקת העישון ותחליפי חלב וקוזזה באופן חלקי מעונת שפעת חזקה יותר לעומת אשתקד והמשך השקת ה-flonase (מינוס 2%) כתוצאה מהכנסות נמוכות יותר בגרמניה ובגליה. היציאה מפעילויות הפצה העלתה את שיעור הרווח הגולמי (50%) והתפעולי (14%), גנריקה (12%-) שכללה שחיקה משמעותית של 25 מיליון דולר בתרופת ה-Entocort – בלעדיה המכירות היו יורדות רק ב-2%. 2. תחום ה-OTC נראה סטגנטי. החברה אומנם ניסתה להפיח רוח חדשה בפוטנציאל מעבר תרופות מרשם ל-OTC אך להערכתנו לא צפוי מעבר של קטגוריות משמעותיות נוספות (סטטינים/אסטמה/שלפוחית רגיזה)".
בירושלים ברוקראז' מסכמים בכך ש"מפחיתים תחזיות ומעדכנים מחיר יעד. מעדכנים את התחזיות לשנים 2017-2019 על מנת לשקף את תוצאות הרבעון ותיקון הדוחות לאחר מכירת ה'טיסברי'. אנו צופים הכנסות של 4.7 מיליארד, 4.9 מיליארד, 5 מיליארד בהתאמה ורווח למניה של 4.30, 4.91 ו-5.41 בהתאמה. מחיר יעד של 77 דולר משקף מכפיל 15.6 על תחזית הרווח שלנו ל-2018. אנו משתמשים בשיטת סכום החלקים על הרווח הנקי של כל פעילות: CHCA 20x, CHCI 18x וגנריקה 9x. חברות צריכה נסחרות במכפיל ממוצע 22x על ציפיות הרווח ל-2018".
"עם השלמת הדיווחים ופרסום תוצאות הרבעון, אנחנו מעדכנים תחזיות ומפחיתים את מחיר היעד ל-77 דולר למניה. גם לאחר מה שנראית כמו מגמת התייצבות, אנו נותרים 'ניטראליים' על פריגו לאור היעדר סימני התאוששות בפעילות האורגנית ורמת אי-הודאות הגבוהה בעתיד עסקי הגנריקה".
תנועת מניית פריגו ב-12 החודשים האחרונים: