זו ההמלצה שמשגרים כלכלני בנק לאומי בנוגע לתיק ההשקעות
המסחר מסביב לעולם התנהל בסוף השבוע האחרון בדריכות ובהמתנה לתוצאות הבחירות בבריטניה, שם נרשמה דרמה של ממש כאשר המפלגה השמרנית, בראשות תרזה מיי, זכתה למספר מושבים נמוך מאלו שהחזיקה טרם ההליכה לבחירות. בכך, הפכה משימת הרכבת הקואליציה לעניין מורכב יותר כאשר לצעד זה צפויות להיות השלכות על השיחות המתקיימות בין המדינה לאיחוד האירופי בנוגע ליציאתה של הממלכה ('ברקזיט'). הבורסות המובילות באירופה הגיבו לתוצאות הבחירות ביום המסחר האחרון דווקא בעליות שערים כאשר מדד הפוטסי הבריטי זינק ב-1% ומדד הדאקס הגרמני התחזק בשיעור של 0.8%.
בצד השני של הים, עסקו בארה"ב בעיקר בעדותו של ג'יימס קומי, ראש ה-FBI לשעבר, שטען כי הנשיא ניסה להניא אותו מהמשך חקירת המגעים שניהלו נציגים מטעם מטה טראמפ עם בכירים רוסיים במהלך קמפיין הבחירות האחרון. עם זאת, הדרמה העיקרית בוול סטריט הגיעה ביום שישי דווקא מכיוון אחר לגמרי כאשר בגולדמן זאקס הוציאו סקירה שגררה פאניקה של ממש ולחץ במדד הנאסד"ק שאיבד 1.8% לאחר שכבר נסחר לקראת הסגירה בנפילה של 2.9%
בתוך כך וברקע להתפתחויות, מערך הייעוץ בבנק לאומי ממשיך להמליץ בסקירתו השבועית על חשיפה מהותית למניות ישראל, כאשר זה האפיק המועדף בשלב זה. כך נכתב:
"בכלכלה העולמית, נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור, תוך עליה איטית בלבד בסביבת האינפלציה הגלובלית. מגמות אלו, ככל שימשכו, יתמכו במעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. עליה בסביבת הריבית עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים. בטווח הקצר, עיקר הסיכון לתמונת הצמיחה הגלובלית נובע מגורמים גיאו-פוליטיים. גם בישראל, נתוני המאקרו מעידים על התרחבות הכלכלה המקומית במקביל לעלייה איטית בסביבת האינפלציה, והמשך הלחצים לתיסוף בשער החליפין של השקל. בשלב זה סביבה זו מאפשרת את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל. כל אלו, עשויים להמשיך ולתמוך בשוק ההון המקומי בתקופה הקרובה".
"באפיק האג"חי, אנו ממליצים על תמהיל מאוזן בין חשיפה שקלית לחשיפה צמודת מדד. קצב האינפלציה בישראל צפוי להמשיך ולעלות במתינות בחודשים הקרובים מעל לציפיות השוק. הערכה זו נשענת על שיפור בקצב עליית השכר, סביבת הביקושים המקומית האיתנה, ועלייה מתונה בסביבת האינפלציה בחו"ל. מנגד, עוצמת השקל והפחתות מיסים - עשויים למתן את קצב עליית המדד".
"המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית והמקומית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה".
"במבט כולל, אנו ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. התמחור באפיק זה אמנם גבוה, אך זאת במקביל לתמחור יקר גם בשאר אפיקי ההשקעה. בהתחשב בכך, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. אנו ממליצים על אחזקה מהותית במניות ישראל. רווחי הפירמות המקומיות צפויים להמשיך ולגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בשל התמחור הגבוה בשווקים - קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל".
"הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב במהלך שנת 2017. התרחבות זו עשויה להביא בהמשך השנה לעלייה בתנודתיות שער החליפין, ולמתן את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. זאת, גם בשל אופיה הממתן של חשיפה מטבעית על התנודתיות הכוללת בתיקי ההשקעות. קיימת חשיבות גבוהה למתן דגש על איזונים נכונים בין נכסי סיכון (מניות, אג"ח קונצרני, סחורות) לבין רכיבי הנזילות והאג"ח הממשלתי המהווים "כרית ביטחון" בתיק ההשקעות, לצורך שמירה על רמת סיכון סבירה בתיק".
בנוגע להתפתחויות מכיוון הממלכה ולהשלכות הצפויות על השווקים, כותב אורי גרינפלד, כלכלן בפסגות בית השקעות כי "לפני שנה, כאשר הבריטים החליטו שהם רוצים לעזוב את האיחוד, היה נדמה שיחסי הכוחות במשא ומתן העתידי על היחסים בין הצדדים צפוי להיות שקול. כעת, לאחר שתוצאות הבחירות בצרפת הורידו מהפרק את החשש מתהליך דומינו של פרישת מדינות מהאיחוד ובעיקר לאחר תוצאות הבחירות אמש נראה שזה פשוט לא כוחות. ללא פרלמנט יציב ותומך, בריטניה תתקשה להתייצב על רגליה האחוריות מול הדרישות של האיחוד האירופי ותאלץ להתגמש בלא מעט נושאים ובעיקר בכל הנוגע להגירה, לחוקי העבודה וליחסי הסחר. כתוצאה מכך, מצבה של בריטניה אכן הורע בעקבות תוצאות הבחירות אך מבחינת השווקים הפיננסיים דווקא מדובר על חדשות טובות. תוצאות הבחירות והיעדר ממשלה חזקה בבריטניה הם קטליזטורים משמעותיים לכך שבסופו של תהליך הברקזיט מערכת היחסים בין בריטניה לאיחוד האירופי יוותרו כמעט לחלוטין כפי שהיו לפני התהליך שכן ללא יכולת מיקוח האינטרס האירופאי לייצר יציבות באזור צפוי לנצח. עם זאת, הדרך עד להשגת תוצאה זו היא ארוכה. בריטניה עשויה להיגרר לתהליך של בחירות נוספות בשנים הקרובות וגם אם הממשל הנוכחי (לאחר הרכבת קואליציה) יחזיק מעמד, הבריטים לא ימהרו למחול על כבודם כך שהתהליך עצמו צפוי להיות רצוף דרמות ומהמורות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אנחנו נכנסים לעידן של אי וודאותאורי 11/06/2017 12:48הגב לתגובה זו3 0בין אם נתניהו ילך עם האמריקאים או עם המתנחלים, הולך להיות כאן בלאגן גדול. אני הולך על תיק דיפנסיבי. בטח לא מניות. שלא לדבר על המשמעות הפיננסית של ירידת מחירי הדירות...סגור
-
1.השוק כאן עדיין תנודתי (ל"ת)מוטי 11/06/2017 09:43הגב לתגובה זו1 0סגור