בדרך למדד ת"א 125: קרסו מוטורוס יוצאת להנפקת מניות
קרסו מוטורס הודיעה הבוקר על יציאתה לגיוס של 325.5 מיליון שקל בהנפקת מניות, כך ששיעור הגדלת הציבור יעמוד לפחות על 30%, על מנת להיכנס למדד ת"א 125 במסגרת עדכון המדדים החצי שנתי.
ההנפקה תבוצע עד ה-30 לחודש זה, שמהווה היום הקובע לבחינת תנאי סף של שיעור החזקות הציבור לצורך כניסה למדדים. מחיר המינימום לא יפחת מ-35 שקלים ליחידה. לאחר ההנפקה קרסו תחלק דיבידנד מיוחד של 200 מיליון שקל. המניות שיונפקו ישתתפו בחלוקת הדיבידנד. למען הסר ספק, הדיבידנד המיוחד יחולק מתוך תמורת ההנפקה לאחר רישומן למסחר של המניות בבורסה.
נזכיר כי ביום פרסום הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון (29.5), מניית קרסו צללה בשיעור חד של 7.6% ובמחזור מסחר חריג של כ-30 מיליון שקל (לעומת מחזור יומי ממוצע של 1.55 מיליון שקל בלבד). אכזבת המשקיעים מתוצאות החברה הורגשה היטב גם ביום שלמחרת כאשר איבדה המניה עוד 4.5% והשלימה נפילה דו יומית במהלכם איבדה כ-11% מערכה.
החברה, יבואנית רכבי רנו וניסאן לישראל, סיכמה את הרבעון הראשון עם גידול דו ספרתי של 20% בהכנסות שהסתכמו לכדי 1.15 מיליארד שקל אך מנגד הציגה חולשה בשורה התחתונה כאשר זו עמדה על 62 מיליון שקל ושיקפה ירידה של כ-11% לעומת רווחי הרבעון המקביל אשתקד. את הירידה בשורת הרווח הנקי, על אף השיפור הניכר בהכנסות, ייחסו בחברה לשחיקת המטבע האירופי שרשם שאיבד כ-4% מערכו וגרע כ-21 מיליון שקל מרווחי החברה.
- קרסו רוכשת את מטרו מוטור: מה השווי וכמה זה יעזור לקרסו?
- קרסו נדל״ן: עליה של 45% בהכנסות; החלה בשיווק 833 יח״ד מתחילת שנה
עם זאת, בפעילות הליבה של החברה - מגזר הרכב - הציגה קרסו שיפור נאה של 24% במכירות שקפצו בשיעור של 37% ברבעון לכדי 9,150 מכוניות, זאת בתמיכת צמד המותגים המרכזיים - ניסאן, שמכירותיה טיפסו ב-38% ל-4,380, ורנו שמכירות המותג שלו גדל ב-34% ל-3,350 מכוניות.
לצד אלה, החברה המנוהלת על ידי איציק וייץ, נהנתה גם מהמשך צמיחה בביקושים של מותג רכבי ה"לואו קוסט", 'דאצ'יה', כאשר מכירות מותג זה, שהושק רק לפני כשנתיים, רשמו זינוק חד של מעל ל-50% ועמדו בסיכום הרבעון הראשון על מסירה של 1,300 מכוניות. בהתייחסות של המנכ"ל להתחזקות המותג אמר האחרון כי ""השקת דגם הדאצ'יה דסטר לאחרונה, ג'יפ אוטומטי במחיר אטרקטיבי, יחד עם השקת הדגמים הקודמים של המותג דאצ'יה, מבטאת את אמון הצרכנים ואת יכולתה של קבוצת קרסו בהחדרת מותגים חדשים אל השוק הישראלי".
למרות כל אלה, ועל אף העובדה כי קרסו מחזיקה כיום בנתח של כ-11.5% בשוק הרכבים בישראל, המשקיעים מבחינתם התאכזבו מהשורה התחתונה ושלחו כאמור את המניה לנפילה דו יומית של כ-11%.
- הבנקים מרוויחים, הלקוחות פחות: מה הריבית שהבנקים מציעים לכם בפיקדונות?
- נכסים ובניין חתמה על הסכם שכירות עם אמזון במנהטן
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הסנטימנט השלילי לא דבק רק בקרסו אם כי גם חברת דלק רכב, יבואנית רכבי פורד ומאזדה לישראל, סיכמה רבעון ראשון חלש מאוד כאשר הציגה ירידה של כ-13% בהכנסותיה לכדי 1 מיליארד שקל במקביל לצניחה דרמטית יותר של כ-32% בשורה התחתונה, שעמדה על 100 מיליון שקל בלבד.
בשונה מקרסו, החולשה בדו"חותיה הכספיים של דלק רכב הגיעו מדעיכה של שני המותגים העיקריים - מאזדה ופורד - שרשמו בסיכום הרבעון ירידה במכירות של 26% ו-27% בהתאמה, לעומת הרבעון המקביל. בתוך כך, גם נתח השוק בו מחזיקה דלק רכב באמצעות מותגי הרכב שברשותה ירד ל-7% בעקבות ירידה של 23% במכירות לכ-6,700 מכוניות בלבד.