התרופה שאמורה לחפות מבחינת טבע על איבוד הקופקסון - באופנהיימר מנתחים
אחת הסיבות המרכזיות למהלך הנפילות המתמשך במניית טבע היא חששות המשקיעים בכל הקשור לצפוי ביום שאחרי הבלעדיות על הקופקסון. 2 חברות (מומנטה ומיילן) נמצאות כעת בדרך לקבל אישור שיווק של גירסה גנרית לבלוקבסטר של טבע בגיסרת ה-40 מ"ג שהינה הגירסה אותה נוטלים כ-85% מהמטופלים בתרופה ואין ספק שברקע לחוב העצום שטבע סוחבת על גבה - שאלת השאלות היא מה יקרה ביום שאחרי.
אז בתחילת החודש דיווחה טבע על הצלחה באחד מהניסויים המשמעותיים ביותר מבחינת החברה כיום - ניסוי שלב III בתרופת 'fremanezumab' המיועדת למניעת מיגרנה כרונית. כ-10 ימים לאחר מכן דיווחה טבע גם על תוצאות חיוביות בניסוי בתרופה לטיפול במיגרנה אפיזודית (EM), שהינה תרופה בעלת שוק גדול יותר מזה של המיגרנה הכרונית (כ-90% מהסובלים ממיגרנה מוגדרים כסובלים ממיגרנה אפיזודית) כאשר השוק לטיפול במיגרנה מוערך כיום במיליארדי דולרים עם פוטנציאל לצמיחה משמעותית בשנים הבאות. בעקבות התוצאות הודיעה החברה כי תגיש בהמשך השנה בקשה לקבלת רישיון לתרופה ביולוגית ממנהל המזון והתרופות האמריקאני (FDA).
באופנהיימר מוציאים היום (ד') התייחסות לתוצאות החיוביות ומבהירים כי מדובר בתרופה שעשויה לחפות במידה מסוימת על הירידה בתרומה של הקופקסון כמו גם לגרום לטבע להיות שחקנית מובילה בתחום. כך נכתב:
"בתחילת החודש פרסמה טבע (סימול: TEVA) תוצאות חיוביות בשני ניסויי שלב 2/3 בתרופה fremanezumab, המיועדת למניעת מיגרנה כרונית ואפיזודית. לאחרונה ביצענו סקר בקרב נוירולוגים ואף שוחחנו עם מובילי דעת קהל על התרופה. אנו מעריכים כי כל תחום תרופות ה-anti-CGRP עשוי לשנות את דרך הטיפול במיגרנה, כאשר ה-fremanezumab של טבע נהנית מיתרון על מתחרותיה במינון (מינון רבעוני לעומת מינון חודשי), שעשוי לגרום לטבע להיות שחקנית מובילה בתחום. בעוד ה-fremanezumab צפויה לתרום לטבע בטווח הארוך, בטווח הקצר אנו צופים המשך תנודתיות במניה עקב האתגרים הנוכחיים וביניהם שחיקת המחירים בתחום הגנריקה, השינויים בהנהלה, היקף החובות הגדול ופקיעת ה-Lock Up על אחזקת 'Allergan' בחברה".
"מסקר שביצענו בקרב 51 רופאים עולה כי כ-75% מהם מודעים לטיפולים החדשים בתחום ה-Anti-CGRP למיגרנה. כ-51% היו מודעים לתוצאות ניסוי שלב 2/3 בתרופה fremanezumab של טבע, גבוה יותר מהניסויים של המתחרות (LLY, AMGN, ALDR)".
"כמו כן, כ-75% מהרופאים העדיפו לתת את התרופה על בסיס רבעוני ולא חודשי, מה שמשחק לטובת טבע וה- fremanezumab. גם תרופת eptinezumab של Alder Biopharmaceuticals (סימול: aldr) ניתנת רבעונית אך נכון לתוצאות הניסויים הקליניים האחרונים, נראה כי האפקטיביות שלה היא פחות טובה, מה שצפוי לתמוך ב- fremanezumab של טבע".
"אנו מעריכים כי ה- fremanezumabתגיע למכירות של 1.1 מיליארד דולר ב-2020, כאשר כ-86% מהמכירות יהיו לאינדיקציה של מיגרנה אפיזודית והשאר למיגרנה כרונית. אנו מעריכים כי התרופה תגיע לנתח שוק של כ-18% במיגרנה האפיזודית ושל כ-20% במיגרנה הכרונית. מחיר התרופה צפוי לעמוד על 7,000-8,000 דולר לשנה, פרמייה קטנה בהשוואה לטיפול המונע למיגרנה בתרופת Botox. טבע צפויה להציג נתונים נוספים בניסוי השלב 2/3 ב- fremanezumab בכנס בספטמבר ולהגיש את התרופה לאישור בהמשך השנה. אישור התרופה והשקתה צפויים במחצית השנייה של 2018".
- הבנקים מרוויחים, הלקוחות פחות: מה הריבית שהבנקים מציעים לכם בפיקדונות?
- נכסים ובניין חתמה על הסכם שכירות עם אמזון במנהטן
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"המכירות של ה-fremanezumab ושל ה-Austado (לטיפול ב-Huntington's Disease) צפויות לחפות במידה מסויימת על הירידה בתרומה של הקופקסון 40 מ"ג. בטווח הקצר, קטליזטורים אפשריים למניית טבע כוללים מינוי מנכ"ל חדש, מכירת נכסים ואי-אישור של הגרסה הגנרית של Mylan לקופקסון 40 מ"ג. אנו מותירים את דירוג מניית טבע על 'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 41 דולר (אפסייד של כ-27% על מחיר הסגירה אמש בוול סטריט)".
מניית טבע רשמה מאז תחילת השנה הנוכחית תשואה שלילית של כ-15.5% בשל רצף אירועים שליליים. החברה נסחרת בת"א לפי שווי שוק של כ-115 מיליארד שקל.
תנועת מניית טבע מתחילת השנה:
- 5.יובל 28/06/2017 17:04הגב לתגובה זואני תמיד זוכר שבצד הברכה שיש בחֶברות התרופות, הן החֲבָרות הכי ציניות בין אלה שמניותיהן נסחרות בשוק ההון.
- 4.שלח 28/06/2017 15:21הגב לתגובה זולקנות בשער של 10 אלפים ולחכות כמה שנים עבור הילדים וכדי. צריכים להחליף את הדירקטורים לחקירה בנשר השחיתות ואז טבע תעלה
- 3.טבע 28/06/2017 15:20הגב לתגובה זוהמניה כבר נפלה בגלל זה וכל פעם מחדש היא רק נופלת בגלל זה הבורסה הישראלית רק נופלת וזאת הסיבה האמיתית לנפילות כל עליה לצורך התרסקות 20% ויותר . ככה יעשה לאיש אשר עשה 25% מס על הבורסה. אף אחד לא רוצה להשקיע פה ובצדק.
- 2.יוסי 28/06/2017 15:13הגב לתגובה זונוסף למשקיעים בטבע, ראוי לזכור שיש גם חולים אומללים הצורכים קןפקסון. עוד כמה זמן יש בדעתה של טבע להוסיף לסחוט את האומללים הללו?
- 1.רמי 28/06/2017 14:43הגב לתגובה זולתת כמה שבועות עד שהמחיר יעמוד על מחיר של 11000 -13000 ואז נראה מה לעשות...