אלו אירועי השבוע בעולם שצפויים לנתב את כיוון השווקים

מפרוטוקלי הפד', דרך שיעור האבטלה בגוש האירו ועד לדו"ח התעסוקה בארה"ב ולרצף נתוני מאקרו נוספים - אלו האירועים המרכזיים השבוע
 | 
telegram

דריכות לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט. בסיכום השבוע החולף השיל מדד ה-S&P500 כ-0.6% והמשיך במגמת הדשדוש שמאפיינת אותו מאז נגע בשיא כל הזמנים בתחילת החודש החולף. השאלה הגדולה כעת היא האם המדד יצליח לפרוץ לשיא חדש וכמובן האם התנודתיות החריפה במדד הנאסד"ק (צלל 2% בשבוע החולף) בהובלת ענקיות הטכנולוגיה תימשך או תראה סימני דעיכה.

בארה"ב יפנו המשקיעים השבוע את תשומת הלב לדו"ח התעסוקה, להתפתחויות בגזרה הפוליטית, לפרוטוקולי הפד' וכמובן לסקטור הטכנולוגיה שממשיך לספק דרמות. בצד השני של הים ימתינו הסוחרים לרצף נתוני מאקרו שיצביע על מצבו של הגוש האירופי כמו גם לדבריו של מארק קרני, נגיד הבנק המרכזי של בריטניה, שעשוי לספק הבהרות בנוגע למדיניות הבנק המרכזי ביבשת ולעיתוי להעלאת ריבית בגוש. הנה רשימת האירועים המרכזיים השבוע שיכתיבו את הטון:

דו"ח התעסוקה החודשי בארה"ב (NFP) ולקט נתונים כלכליים

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מחלקת העבודה האמריקאית תשחרר את דו"ח התעסוקה לחודש יוני ביום שישי הקרוב (7.7) כאשר הדו"ח צפוי להצביע, על פי תחזיות מוקדמות, על תוספת של 180 אלף משרות לשוק העבודה האמריקאי, זאת לאחר נתון מאכזב של 138 אלף משרות חדשות בלבד בחודש מאי. יחד עם זאת, קונצנזוס האנליסטים צופה כי שיעור האבטלה צפוי להיוותר על רמה של 4.3%, בעוד שהרווח לשעה הממוצע צפוי לעלות ב-0.3%, לאחר עלייה של 0.2% בחודש קודם לכן.

בנוסף לדו"ח התעסוקה, צפויים להשתחרר גם נתונים כלכליים חשובים נוספים במהלך השבוע כדוגמת מדד מנהלי הרכש (ISM) במגזר הייצור, הזמנות ממפעלים, מכירות רכב, צמיחה במגזר השירותים ומלאי הנפט במדינה, נתון מהותי שעשוי להשפיע על תנועת הנוזל השחור.

כמו כן, גם התקדמות ביישום הפחתות המס והחייאתה של רפורמת הבריאות שנכשלה בפעם הקודמות ושהצבעתה נדחתה לפני כשבוע, עשויים לרכז עניין רב בקרב המשקיעים.

פרסום פרוטוקולי ישיבת ועדת השוק הפתוח

ביום רביעי יפורסמו הפרוטוקולים של ישיבת ועדת השוק הפתוח (FOMC) של הבנק הפדרלי שבה התקבלה ההחלטה להעלות את הריבית באמצע החודש האחרון. המשקיעים מצידם ינסו לדלות רמזים מאותם הפרוטוקולים בנוגע לעיתוי העלאת ריבית נוספת בטווח הקצר, כאשר ההסברות להעלאה נוספת השנה עלו מעט לאחר דבריה של הנגידה ילן כי הפד' ימשיך להעלות ריבית כמתוכנן. השוק צופה כעת עוד העלאה אחת עד סוף שנת 2017 לטווח של בין 1.25% ל-1.5%, על-פי הסתברות של מעל ל- 50%.  

סקטור הטכנולוגיה והפיננסים במוקד

מניות הטכנולוגיה הגדולות בוול סטריט המשיכו להיסחר גם בשבוע החולף בתנודתיות רבה כאשר היו אלה נורות האזהרה בנוגע לתמחור הגבוהה אליו הגיעו המניות שהצית את הירידות החדות בתחילה. עם זאת, רצף אירועים שונים המשיך להשפיע על כיוון המניות כאשר רק ביום שני האחרון התקבל דיווח מכיוון לא צפוי כאשר בית המשפט בארה"ב העניק לממשל טראמפ ניצחון חלקי בכל הקשור לאיסור הכניסה לארצות הברית מ-6 מדינות בעלות רוב מוסלמי. בעניין זה נציין כי חברות רבות מעסיקות עובדים מאותן מדינות דבר שעלול לפגוע בתפקודן ולהוביל לכאוס בענף.

כמו כן, מניות הפיננסים הגדולות ימשיכו לרכז עניין ברקע לעמידתם במבחני הלחץ שערך הפד' לבנקים האמריקנים. לראשונה מאז 2008 כל הגופים הפיננסיים עברו את המבחן והמשמעות הינה אור ירוק לבנקים האמריקנים לבצע רכישות עצמיות של מניות ולחלק דיבידנדים. נזכיר כי בתגובה רשמו מניות הבנקים בוול סטריט מיני-ראלי ביומיים שלאחר התוצאות.

דברי נגיד הבנק המרכזי של בריטניה ומדד מנהלי הרכש (PMI) במדינה ובגוש האירו

ביום שני צפוי מארק קארני, נגיד הבנק המרכזי של אנגליה, לשאת דברים במסגרת כנס היציבות הפיננסית שנערך בגרמניה כאשר ארבעה ימים לאחר מכן צפוי שוב האחרון לנאום במסגרת אותו כנס. דבריו של קארני יהיו במעקב הדוק מצד הסוחרים שינסו לדלות רמזים בנוגע למדיניות הבנק המרכזי ביבשת ולגבי עיתוי העלאת הריבית. נציין כי הדריכות נרשמת ברקע לשינוי המסוים שחל ברטוריקה של בכירי הבנק המרכזי באירופה בנוגע לריבית גבוהה ביבשת. 

עוד יתמקדו בבריטניה בנתונים הכלכליים כדי ללמוד על השפעת היציאה מהאיחוד האירופי ('ברקזיט') על המשק כשבניהם מדד מנהלי הרכש בסקטור היצרני (PMI), הייצור התעשייתי והמאזן המסחרי במדינה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות