לאומי שוקי הון מעדכן המלצה לכיל בצל דליפת הענק בדרום
דליפת הענק בסוף השבוע האחרון ממשיכה לתת אותותיה במניית איי.סי.אל +0.06% איי.סי.אל 1,690 +0.06% בסיס:1,689 פתיחה:1,690 גבוה:1,700 נמוך:1,668 תמורה:8,744,480 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שיורדת כעת בעוד 1.8% בהמשך לירידה של 2.25% אתמול. נזכיר כי משרד האנרגיה סגר את שלוש הבריכות של מי הגבס החומציים על רקע הקריסה החלקית של אחת מהן, מה שאילץ את כיל להגיש בקשה מיוחדת לאישור שימוש בבריכה הרביעית. על רקע הדברים, כיל עשויה לסבול מפגיעה בייצור ובינתיים בלאומי שוקי הון עדכנו את ההמלצה למניה.
למרות אי הוודאות, האנליסטית אלה פריד הותירה את ההמלצה 'תשואת יתר' למניה ומנגד הורידה את מחיר היעד ל-18.5 שקלים. נציין כי כיל נסחרת כעת במחיר של 15.8 שקלים למניה.
אלה פריד: "ההמלצה שלנו מבוססת על צרוף של אינדיקטורים מוקדמים לחיוב והתמחור הזול של החברה ביחס לקבוצת ההשוואה. אנו מכמתים את הפגיעה המקסימלית של הדליפה במפעל רותם בכ-10 מיליון דולר ברווח התפעולי ובכ-100 מיליון דולר הוצאות שיקום וקנסות מרביים לפי תקדים קצ"א. בדומה לשאר השחקניות המובילות בענף, כיל מתמודדת בתקופה זו עם השגת איזון מורכב בין עסקי הקומודיטי לבין ייצור קווי עסקים של מוצרי המשך תעשייתיים. בדומה לרוב המתחרות שלה, האמצעים העומדים לרשותה כוללים: התייעלות, השטחת עקום עלויות הכרייה, ניהול מבוקר של הון חוזר ויצירת תזרים מזומנים משמעותי, בין היתר באמצעות פיתוחים תעשייתיים וצמצום המלאים. מגוון הפעילויות התעשייתיות של כיל מעניק לה יתרון מסוים של יציבות, ולכן התמקדות המוצהרת בעסקי הליבה - שכוללת מכירת חברות - מתקבלת אצלנו ברגשות מעורבים. מנגד, בטווח הקצר, המהלך מעניק לה אטרקטיביות בתמחור ביחס לקבוצת ההשוואה ובמיוחד מול פוטאש קורפ (או נוטריין, לאחר המיזוג עם אגריום) שאחזקותיה נותרות סמויות בבדיקת מכפילי הרווחיות".
נזכיר כי בכנס משקיעים שקייהמ כיל בשבוע שעבר בבורסה בתל אביב, החברה סימנה את האסטרטגיה שתנחה אותה בשנים הקרובות: חיזוק חטיבת הפתרונות המיוחדים וכושר ההתחרות של נכסי הקומודיטי, לצד הורדת רמת המינוף הנוכחית. בכיל התגאו כי החברה כבר עומדת במטרות הדירוג לשנת 2017 (יחס חוב ל-EBITDA של כ-3.2) וחברות הדירוג הבינלאומיות אינן נושפות בעורפה לגבי קצב הורדת המינוף לכדי רמה של 3 (במהלך שנת 2018. על כך כותבת פריד: "אנו צופים השנה EBITDA של כ-980 מיליון דולר, בהנחה שהחוזה עם סין לא יידחה מעבר לחודש אוגוסט והמחיר לטון יעמוד על כ-235 דולר לפחות. נציין כי יורוכים הודיעה כי בכוונתה להוציא לשוק 900-600 אלף טון אשלג בלבד מתוך 2.3 שהיא צפויה להשלים עד אז".
לגבי המשך הזיכיון בים המלח לאחר 2030, פריד כותבת כי "כיל פועלת בשיתוף פעולה מלא עם הרשויות, גם אם לא בפרופיל תקשורתי גבוה. אנו מורידים בשלב זה כ-200 מיליון דולר בגין סיכון מהוון של אי חידוש הזיכיון (50% בניכוי עלות התשתיות). ביחס לרישיון כריית הפוספאטים בנגב, ההתנגדות שנותרה הינה של משרד הבריאות. החברה מעוניינת לבנות פיילוט מנוטר לבדיקת הפעילות בסמוך לערד והיא זקוקה לאישור וועדת התכנון הארצית. העתודות באתר הקיים צפויות להספיק ל-6 עד 8 השנים הבאות".
בשורה תחתונה: "אנו אמינים שהסקטור עשוי ליהנות מתשואת יתר במחצית השנייה של 2017 ,בשל עליית מחירי האשלג וכניסה הדרגתית של תוספת ההיצע מיורוכים. להערכתנו, התמחור הנוכחי משקף את רוב הסיכונים הספציפיים והדאון סייד תחום".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אני בשורט ענק ישמלי 5 עד 6 אחוז רווח (ל"ת)יעקב 03/07/2017 23:27הגב לתגובה זו1 0סגור