זו ההמלצה שמשגרים כלכלני לאומי בנוגע לתיק ההשקעות
בסיכום השבוע החולף המשיך המדד המוביל בת"א להראות סימני חולשה (לאחר שאת השנה פתח בצורה צולעת עם תשואה שלילית של 2.8% עד כה) כאשר ירד בשיעור קל של 0.35%. מעבר לים חתמו המדדים המובילים את השבוע בירוק וזאת ברקע לדו"ח התעסוקה שפורסם ביום שישי והפתיע לטובה כשהציג תוספת של 222 אלף משרות חדשות לעומת צפי ל-179 אלף בלבד. ה-S&P500 הוסיף בסיכום השבוע כ-0.1%, הנאסד"ק התחזק ב-0.2% והדאו עלה 0.3%. באירופה סגר הדאקס בעלייה של 0.5%.
בתוך כך וברקע להתפתחויות, מערך הייעוץ בבנק לאומי ממשיך להמליץ בסקירתו השבועית על חשיפה מהותית למניות ישראל, כאשר זה נותר האפיק המועדף בשלב זה. כך נכתב: "בכלכלה העולמית, נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור, תוך עליה איטית בלבד בסביבת האינפלציה הגלובלית. מגמות אלו, ככל שימשכו, תומכות במעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. עליה בסביבת הריבית עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים".
"גם בישראל, נתוני המאקרו מעידים על התרחבות הכלכלה המקומית במקביל לעלייה איטית בסביבת האינפלציה, והמשך הלחצים לתיסוף בשער החליפין של השקל. בשלב זה סביבה זו מאפשרת את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל. כל אלו, עשויים להמשיך ולתמוך בשוק ההון המקומי בתקופה הקרובה".
"באפיק האג"חי, אנו ממליצים על תמהיל מאוזן בין חשיפה שקלית לחשיפה צמודת מדד. קצב האינפלציה בישראל צפוי להמשיך ולעלות במתינות בחודשים הקרובים מעל לציפיות השוק. הערכה זו נשענת על שיפור בקצב עליית השכר, סביבת הביקושים המקומית האיתנה, ועלייה מתונה בסביבת האינפלציה בחו"ל. מנגד, עוצמת השקל עשויה למתן את קצב עליית המדד".
"המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית והמקומית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה".
"במבט כולל, אנו ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. התמחור באפיק זה אמנם גבוה, אך זאת במקביל לתמחור יקר גם בשאר אפיקי ההשקעה. בהתחשב בכך, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. אנו ממליצים על אחזקה מהותית במניות ישראל. רווחי הפירמות המקומיות צפויים להמשיך ולגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בשל התמחור הגבוה בשווקים - קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל".
"אפיק אג"ח הממשלתיות בשווקים מתעוררים (במטבעות מקומיים), הניב לאורך חצי השנה האחרונה תשואת יתר משמעותית בהשוואה לאפיקי אג"ח אחרים. כיום, להערכתנו, האפיק מתומחר באופן סביר, בניגוד לתמחור האטרקטיבי ששרר בו בעקבות הבחירות בארה"ב (עת ניתנה ההמלצה). לאור זאת, המלצנו לאחרונה על סגירת חשיפה זו".
"הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב באופן איטי במהלך השנה הקרובה. התרחבות זו עשויה למתן את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל, ולהביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. זאת, גם בשל אופיה הממתן של חשיפה מטבעית על התנודתיות הכוללת בתיקי ההשקעות".
"קיימת חשיבות גבוהה למתן דגש על איזונים נכונים בין נכסי סיכון (מניות, אג"ח קונצרני, סחורות) לבין רכיבי הנזילות והאג"ח הממשלתי המהווים "כרית ביטחון" בתיק ההשקעות, לצורך שמירה על רמת סיכון סבירה בתיק".
בנוגע למטבע המקומי כותב דוד רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון כי "בנק ישראל הוריד הילוך בקצב ההתערבות במסחר במט"ח בחודש יוני. מעבר להיחלשותו של הדולר בעולם, ייתכן ושינויים בהיקף ההתערבות תרמו להתחזקות המשמעותית של השקל מול הדולר במהלך חודש זה בשיעור של כ 2%. השקל נסחר בשיא נומינלי מול סל המטבעות וקרוב לשיא הריאלי משנת 2001. הגורמים הבסיסיים תומכים בשקל חזק ונראה כי מעבר לרכישות המט"ח על ידי בנק ישראל, דרושים צעדי מדיניות כלכלית נוספים על מנת להתמודד עם המצב המתמשך של שקל חזק".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בנק של נוכלים (ל"ת)אנונימי 09/07/2017 11:03הגב לתגובה זו1 3סגור