תעשיית קופות הגמל - שימו לב לתחזית הביצועים בחודש יולי

איזה מסלול צפוי לרשום את התשואה הגבוהה ביותר ואיזו קופה השיגה עד כה תשואה של כ-8% על הכסף? כל הפרטים
נדב לוי |
נושאים בכתבה קופות גמל

קופות הגמל, המהוות שחקן מרכזי בתחום אפיקי החיסכון הפנסיוני, צפויות להמשיך להציג תשואות נאות גם בסיכום החודש החולף, כך על פי תחזיות שמפרסמים במיטב דש גמל ופנסיה. את התשואה החיובית מייחסים במיטב לעובדה כי נרשמו עליות שערים בשוקי המניות בארה"ב, בשוק המניות בארץ, בשוקי האג"ח הקונצרני והממשלתי בישראל וכמו כן מציינים כי התחזקות המט"ח מול השקל (הדולר והאירו) פעלו כגורם חיובי לתשואות הקופות החודש.   בתוך כך, הערכת מיטב דש היא, שקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הכלליות הגדולות יציגו ביולי 2017 תשואה נומינלית (ברוטו) משוקללת חיובית של 1.2% כאשר תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע בין תשואה של 0.7% לבין תשואה של 1.7%.

את אינדיקציה זו מייחסים במיטב למסלולים המתמחים (מעל 100 מיליון שקל) כאשר צופים כי תשואה של כ-1.6% תרשם בקופות הגמל המנייתיות, כאשר טווח התשואות ינוע בין תשואה של 1.1% לבין תשואה של 2.1%. כמו כן, תשואה של כ-0.3% תרשם בקופות הגמל המדדיות כאשר טווח התשואות ינוע בין תשואה של 0.1% לבין תשואה של 0.5% ותשואה של כ-0.9% צפויה להירשם בקופות הגמל השקליות כאשר טווח התשואות ינוע בין תשואה של 0.6% לבין תשואה של 1.2%.

עוד מציינים במיטב דש כי התחזית לתשואות שצפויות להירשם מתחילת השנה ועד כה (ינואר-יולי) בקופות הגמל הכלליות, עומד על תשואה חיובית של 4.1%, כאשר תשואה של כ-8% צפויה להירשם בקופות הגמל המנייתיות, כשטווח התשואות  ינוע בין 10% ל-6%. תשואה של כ-1.8% לקופות הגמל המדדיות כאשר טווח התשואות  צפוי לנוע בין 2% ל- 1.6%. כמו כן, תשואה של כ-2.4% לקופות הגמל השקליות כשטווח התשואות ינוע בין 2.1%-2.7%. גם לכך מייחסים במיטב את העובדה כי נרשמו עליות שערים בשוקי המניות בחו"ל, בשוק המניות בארץ ובשוק האג"ח הקונצרני והממשלתי בישראל. 

בתוך כך, מתחילת השנה נרשמה בארה"ב מגמה חיובית חזקה כאשר מדד ה-S&P עלה ב-10.3%, הנאסד"ק עלה ב-17.9% ומדד הדאו ג'ונס עלה ב-10.8%. גם באירופה נרשמה מגמה חיובית חזקה אם כי מעט פחות כאשר מדד ה-DAX הגרמני עלה ב-5.8%, ה-CAC הצרפתי וה-Eurostoxx 50 עלו בשיעור של 4.8% כ"א. ביפן, מדד הניקיי עלה בשיעור מתון יותר של 4.1%.   כמו כן, בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה חיובית במרבית המדדים: מדד ת"א 35 ירד אומנם ב-1.6% (בהשפעת הפארמה), אבל לעומתו, מדד ת"א 125 עלה ב-1.1% ומדד ת"א 90 עלה באופן חד מאוד של 12.2%. באגרות החוב הקונצרניות נרשמה מגמה חיובית מובהקת: מדד תל בונד 20 עלה ב-3.9%, מדד התל בונד 40 עלה ב-2.3% והתל בונד 60 עלה ב-3.1%. אגרות החוב הקונצרניות שאינן מדורגות (ואין להן מדד) עלו בממוצע בשיעור של 4.6%.   

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה