
אפס סיכון - באיזה בנק תקבלו את הריבית הגבוהה ביותר בפיקדון של 500 אלף שקל?
נניח שיש לכם סכום כסף גדול של 500 אלף שקל עד מיליון שקל ואתם רוצים "לשמור" עליו באפס סיכון כי אתם צריכים את הכסף עוד שנה. ועדיין אתם רוצים לראות תשואה. איך עושים את זה?
במצב כזה, שוק המניות הוא כמובן OUT מבחינתכם – שם אין ביטחון ואין הבטחה. גם שוק האג"ח שרבים מגדירים אותו כ"סולידי" מסוכן מדי בשבילכם, וכנראה שלא רק לכם, הוא מסוכן לכולם. הריבית האפסית גורמת בשנים האחרונות לתזוזת כספים גדולה לאגרות חוב, דבר הגורם לירידה בריבית וניפוח שוק האג"ח, אולי אפילו עד כדי מצב בועתי. זה כנראה לא המקום שבוודאות ישמור לכם על הכסף.
איך לחסוך בעמלות ני"ע - הנה הכתבה
השקעה סולידית – למה לא דרך קרנות נאמנות?
גם מכשירי ההשקעה כמו קרנות נאמנות, קופות גמל להשקעה ופוליסות חיסכון לא בשבילכם כי הם מושתתים על השקעה במניות ובאג"ח; וגם המכשירים באפיקים הסולידיים כמו קרן נאמנות שקלית לא מבטיחים לכם ביטחון ותשואה חיובית, במיוחד היום שבקרנות שקליות רבות, דמי הניהול עולים על התשואה הצפויה.
אפשרות סולידית נוספת היא המק"מ (מלווה קצר מועד) – סוג של אג"ח ממשלתי שקלי לשנה. אבל שם תקבלו 0.1% ובהינתן עמלות קנייה ומכירה, לא באמת תעשו שם תשואה. ואז אתם מגיעים לפיקדונות בבנקים. זה המקום שבו אתם יכולים לשמור על הכסף וגם לקבל תשואה מסוימת (אם כי נמוכה בראייה היסטורית), וזו כנראה הסיבה שעדיין הפיקדונות בבנקים הם ההשקעה הבולטת של הציבור – קרוב ל-500 מיליארד שקל!
- שווקים תנודתיים טובים לבנקים - אבל, לא לאורך זמן
- כמה אתם באמת משלמים על ההלוואה שלכם - ואיפה הכי זול?
הפיקדונות במערכת הבנקאית מגוונים ומבלבלים. יש פיקדונות בריבית משתנה, בריבית קבועה, פיקדונות צמודים למדד, פיקדונות עם מדרגות כאשר בכל מדרגה יש תשואה אחרת; פיקדונות לכמה שנים אבל עם תחנות יציאה, כך שזה לא עניין טריוויאלי למצוא את הפיקדון המתאים. כאן תוכלו להרחיב על הפיקדונות – כל הסוגים, יתרונות וחסרונות.
עשינו סקר שוק די מקיף. עברנו "בשטח" – בין סניפי בנקים, התקשרנו לכמה בנקים אחרים, וקיבלנו תמונה יחסית מלאה על ההצעות של הבנקים. הפנייה שלנו הייתה זהה בכל המקומות – סכום של 500 אלף שקל עד 1 מיליון שקל שנצטרך אותו בעוד שנה, ולכן עדיפה לנו השקעה שקלית קבועה, ובהתאם התקבלו הצעות מהבנקים.
אחרי ההצעה שקיבלנו ניסינו להתמקח ולקבל ריבית גבוהה יותר, לרוב לא הצלחנו. אבל חשוב להדגיש כבר עכשיו – סביר שלקוח גדול של הבנק יוכל לקבל קצת יותר (אבל זה כבר במונחים של מאיות, אולי במקרה המקסימלי – עשירית האחוז). פועלים, לא בשבילך
- מה יהיה היום בבורסה?
- "מניית ג'נריישן צריכה לעלות ב-64%"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בבנק הפועלים הציעו לנו בשיחה טלפונית ריבית של (לא תאמינו) 0.01% לשנה על פיקדון של חצי מיליון עד 1 מיליון שקל – "אתם בטוחים!?" שאלנו ואז אמרו לנו שבסניף מול היועץ אפשר לקבל יותר. הלכנו לסניף ושם באמת ההצעה עלתה לריבית שקלית קבועה של 0.4% בשנה. עם הריבית המשתנה היועץ המליץ לא להתעסק ואמר שזה יוצא בערך אותו הדבר. בכל מקרה, אם תרצו פיקדון ל-15 חודשים, ניתן בפועלים לקבל 0.5%% (בחישוב שנתי). לאומי - הצעה מאכזבת
עם בנק לאומי דיברנו בהתחלה טלפונית וקיבלנו הצעה של 0.25% בשנה (ריבית שקלית קבועה). לא הסתפקנו בזה וקפצנו לסניף הקרוב, ושם להפתעתנו קיבלנו הצעה דומה. אבל אנחנו משוכנעים שאם אתם לקוחות של לאומי תקבלו יותר.
דיסקונט - 0.55% בשנה
בדיסקונט כבר בשיחה הטלפונית הציעו לנו ריבית שקלית קבועה של 0.55%. הריבית המשתנה אמר לנו היועץ היא באותו האזור (פריים מינוס 1.1%; הפריים כיום הוא 1.75%).
מזרחי טפחות – 0.8% בשנה
במזרחי טפחות נתקלנו לראשונה בפיקדונות ארוכי טווח עם תחנות יציאה לשנה שעדיפים על פיקדונות קצרים. הרציונל הוא שפיקדון לשנה יספק תשואה שעולה על התשואה בתחנת יציאה של שנה בפיקדון ל-4 שנים, אבל גם במזרחי טפחות וגם בבינלאומי זה לא כך. במזרחי טפחות אפשר להגיע לריבית שקלית של 0.8% בשנה הראשונה.
הבינלאומי - 0.35% בשנה
בבנק הבינלאומי התאמצו מאוד למצוא לנו פיקדון מתאים (ובאמת תודה – מקום ראשון בשירות); נשארנו שם מעל חצי שעה, אבל בשורה התחתונה גם בבינלאומי כמו במזרחי טפחות, הפיקדון האטרקטיבי לשנה הוא פיקדון ל-4 שנים עם תחנות יציאה. התחנה הראשונה – אחרי שנה מקנה לכם ריבית של 0.35%.
סיכום ביניים: בבנקים הגדולים, פועלים ולאומי, הריבית שנקבל בפיקדון היא יחסית נמוכה, במזרחי טפחות הריבית מבין הבנקים הגדולים היא הטובה ביותר, ובאופן משמעותי ביחס לאחרים. איך זה יכול להיות? ובכן מזרחי טפחות הוא המנוע העיקרי בשוק המשכנתאות, ומול המשכנתאות הוא צריך להעמיד כמה שיותר פיקדונות, זו הסיבה שהוא מנסה לפתות אותנו יותר מאחרים. אבל זה רק סיכום ביניים – יש הפתעות.
בנק איגוד – הצעה מסובכת, אבל טובה
בבנק אגוד קיבלנו כמה הצעות, נתחיל מהפחות מפתה – פיקדון ל-3 שנים בריבית קבועה כאשר עם מושכים במהלך השנה הראשונה מקבלים ריבית של 0.1%. כמובן שזה לא אטרקטיבי, אבל המחשב העלה עוד אפשרות – פיקדון פריים לשנה (ריבית משתנה) לפי פריים מינוס 1.3% שזה 0.3%.
והיו עוד הצעות פחות מפתות, עד שקיבלנו את ההצעה הבאה. היא חורגת מתנאי המדגם, אבל אי אפשר שלא לדווח עלייה. מדובר בהצעה לפיקדון בריבית משתנה – פריים מינוס, כאשר הפיקדון הוא ל-15 חודשים עם תחנות יציאה כל 5 חודשים. בתחנה הראשונה הריבית היא פריים מינוס 1.25% שזה 0.35%; בתחנה השנייה (אחרי 10 חודשים) הריבית היא פריים מינוס 1.15% שזה 0.45%, ובתחנה האחרונה – 15 חודשים הריבית היא פריים מינוס 0.85% שזה 0.75% (ריבית שנתית).
אז נכון – זו לא שנה, זה יותר; זו גם לא ריבית קבועה, אבל לא צפויה עליית ריבית בקרוב, וגם אם היא תעלה, זה רק ישפר את התשואה בפיקדון. אגב, חזרנו ליועץ כדי לברר אם מדובר בריבית על כל התקופה ולא רק ל-5 חודשים האחרונים, והא אמר מפורשות זו הריבית לכל תקופת הפיקדון. בנק ירושלים - ההצעה המובילה, 0.8%
טוב זה היה צפוי, בנק ירושלים משקיע המון בשנים האחרונות כדי שתעבירו אליו כספים, והוא אטרקטיבי בריבית, ביחס לכל הבנקים האחרים. עדיין רוב האנשים נשאר עם הבנק שלו, כי בנק ירושלים קטן, כי אולי יש משהו שאנחנו לא יודעים, כי אין כוח לעבור סניף. אבל האמת שהיום וזה לא קשור לבנק ירושלים, אלא בכלל – לא פותחים חשבון עו"ש כשרוצים רק פיקדון בבנק אחר אלא פותחים חשבון פיקדון/ חשבון תמורה שאין בו עמלות, כל מה שיש בו זה פיקדון, כשהפיקדון עומד להשתחרר מעדכנים אתכם ואתם יכולים למשוך את הכסף לבנק שלכם – בלי עלויות מסביב. בירושלים זה אמור להיות אפילו פשט יותר, דיגיטלי יותר.
על כל פנים, בבנק ירושלים אין אפליה לטובה של "עשירים" – לא מעניין אותם אם אנחנו רוצים להפקיד 500 אלף עד מיליון שקל, התנאים זהים גם בסכומים קטנים. הריבית על פיקדון שקלי בריבית קבועה עומדת דרך האתר על 0.8% (הפקדה דיגיטלית) – זה קצת מעל מזרחי טפחות, והרבה מעל הבנקים הגדולים במערכת.
טוב יש עוד בנקים כמו אוצר החייל שאליו הגענו טלפונית, וקיבלנו כמה הצעות שהיו באזור 0.25% - אנחנו מניחים שלקוחות הבנק יזכו לקצת יותר. ניסינו גם להגיע לבנק יהב שאנחנו יודעים ומכירים שהוא בעמלות הזול במערכת. אבל, אחרי שחיכינו במצטבר מעל שעה שיענו במוקד, חייגנו למס' של חשבונות חדשים וכאן ענו לנו, אבל הסבירו שהם לא נותנים ריבית לפיקדונות לתקופה של שנה. "את בטוחה, זה באמת, איך זה יכול להיות?" כן, אין ריבית על פיקדונות לתקופה של עד שנה.
בנוסף להצעות האלו יש הצעות טובות יותר אבל הן מלוות בהתניות, הסתייגויות ועוד. בבנק אגוד למשל תקבלו ריבית של 3% על אשראי בגודל המשכורת, אבל בתנאי שתעבירו את חשבון המשכורת שלכם. בספר הבנק הדיגיטלי של לאומי תקבלו גם 3% אבל עד 10 אלף שקל.
עד כאן הבדיקה, אנו נעדכן אותה אחת לתקופה. ורגע לפני סיום אנקדוטה קטנה - לא נעים לנו לומר זאת, אבל סניפי הבנקים שהיינו בהם היו ריקים. מי אמר אבטלה סמויה? מי אמר שהמערכת הבנקאית לא יעילה? כנראה שהם צודקים.
והדגשה חשובה - ההצעות שקיבלנו מהבנקים הם במקרים רבים מה שנאמר לנו (ואפילו נמסר בכתב), אבל לא באמת השקענו בפיקדונות האלו; ולמה זה חשוב? אולי בפועל שנבוא להפקיד, יאמרו לנו סליחה טעות, המערכת סגרה את הפיקדון – סיכוי אפסי, ובכל זאת חשוב לציין כי כל המידע כאן הוא משיחות, פגישות, וממידע באתרים, לא מהפקדות בפועל.
לצד הפיקדונות, יש אפיק שזוכה לתדמית שלילית (אפילו מאוד) שלא בצדק – הפיקדונות המובנים. בתחום הזה בנק לאומי והבנק הבינלאומי מובילים – כאן תוכלו לקרוא על פיקדונות מובנים.
מדריכים נוספים:
- 34.חלם ועמורה 19/01/2025 17:07הגב לתגובה זוקדחת אחרי שיחה עם נציג בבנק ירושלים הריבית נתונה למשא ומתן.... הכל פ ת ו ח
- 33.דני 05/09/2024 09:41הגב לתגובה זולא מובן. ONE ZERO, לדעתי זה תחת בנק לאומי, בשיחה קצרה בלי ויקוח מקבלים 4.9% שנתי.
- 32.מקסיקני אדום 28/07/2024 10:31הגב לתגובה זוקל מקבל 9% תשואה
- 31.גבי 09/11/2023 20:54הגב לתגובה זואפשר לקבל היום 4% קל. יותר טוב מלקבל שכר דירה על דירה בבעלות !
- 30.רמ 30/06/2022 12:38הגב לתגובה זואפיק ההשקעה הטוב ביותר זה תחת הבלטות.על הנימוס שלכם הבנק גובה 12-13אחוז לשנה אתם לא רואים את השוד לאור היום....
- 29.עדיף להשקיע בבורסה (ל"ת)יוסי 05/09/2021 14:09הגב לתגובה זו
- 28.איריס 04/04/2021 21:05הגב לתגובה זואין להם מתחרים. בדקתי שוב ושוב ושוב
- 27.בבנק ירושלים הריביות הכי טובות (ל"ת)מיכאל 16/12/2019 18:47הגב לתגובה זו
- גם שם בדיחה!!!!! (ל"ת)אלי תל אביב 20/06/2024 06:57הגב לתגובה זו
- הבנתי ,בבנק למסחר יש ריביות גבוהות יותר (ל"ת)מקיאל 17/03/2022 12:01הגב לתגובה זו
- 26.לירן 13/10/2019 14:17הגב לתגובה זואני לא קורה לזה השקעה בכלל..
- 25.ערן 08/08/2018 10:54הגב לתגובה זולפני כשבוע הפקדתי סכום של 90 אלף דולר לתקופה של חצי שנה (נקודת יציאה) לפי ריבית שנתית של 2%. ההצעה המקורית היתה 2% אם סוגרים לשנה.. קצת מיקוח והתגמשו. אל תהיו פריירים
- צבי 24/11/2022 09:52הגב לתגובה זואתה חסר הבנה בהשקעה דולרית. לחילופין איזה בנק אתה שליחו ?
- צ 17/03/2022 12:04הגב לתגובה זושלא לומר פתטי , אתה הוא הפראייר !!! תשאיר את הכסף בעובר ושב , תראה מה פתאום מתרחש :) נסה אותי אל תישבר :)
- דני 27/09/2018 10:07הגב לתגובה זולהמתין לשער דולר נמוך אחרת מהצעה טובה היא הופכת לרעה. בדרך כלל הם מציעים אותה שהדולר בעליה וגבוה כי הם מהמרים נגדך בשורט על הדולר.
- 24.העיקר לנוחי ועומר 23/02/2018 12:58הגב לתגובה זוהטוסיק לחבריו הטייקונים
- 23.חנוך 09/10/2017 10:07הגב לתגובה זותודה על הכתבה היא ממחישה את עזות המצח של הבנקים בישראל לעשות רווחי עתק מהכסף שמפקידים אצלה ולתת בתמורה כלום אחד גדול. וכשאתה באוברדראפט הם מנקנקים אותך עם ריביות הזויות. עדיף להפקיד את הכסף מתחת למרצפות
- גבי 09/11/2023 20:55הגב לתגובה זופיקדון נותן היום המון....
- 22.מומחה לקנוניות 08/10/2017 23:51הגב לתגובה זוהאינפלציה האמיתית היא כ 4 אחוזים. אין ברירה חייבים לקחת סיכון במניות. מי שלא רוצה שיקנה נדלן בחול. מי שלא רוצה שיקנה מתכות יקרות. כל פעם שאתם מפקידים בבנק אתם מחזקים את הבנקים. צריך להחליש אותם,הם היחידים שמותר להם להנפיק כסף חדש. כל פעם שהם נותנים הלוואה,נוצר כסף חדש במערכת ז"א נוצרת אינפלציה בניגוד למלווה רגיל שמלווה רק את הכסף שלו. הכסף של הפיקדונות הוא רק בטחונות - הבנקים לא מלווים את הפקדונות.
- 21.אחד העם 08/10/2017 23:01הגב לתגובה זובבנק הפועלים. קניתי ב 3.4 ש"ח בריבית של 1.5 לשנה עם קרן קבוע עם ריבית כל 6 חודשים. הדולר לא ירד יותר לדעתי. אני פנסיונר ולא משלם מס על רווחים. עם הדולר יעלה הרווחתי. עשיתי עסקה טובה?
- צ 17/03/2022 12:07הגב לתגובה זוהכסף שלך היה מתעצם ! (בלי מס )
- 20.Zvika 08/10/2017 22:18הגב לתגובה זואני סגרתי 420k לשנה בבנק טפחות ב 0.92 אחוז לאחר שהבנק שלי בנק לאומי רצה לתת לי 0.45 עם חשבון ללא עמלות אלא עבור הפקדון בלבד עם 15 אחוז מס על הרבית בסוף תקופה
- 19.רבין 08/10/2017 21:16הגב לתגובה זועל כל סכום באג"ח ג של ארקו החזקות . מי המפגר שנותן לבנק את כספו והם קונים את האג"ח ג של ארקו . זה גילה לי חבר בנקאי
- ארקו לשעבר 10/10/2017 20:03הגב לתגובה זושארקו לא תשלם את החוב מה תעשה? זיכרון קצר יש לך - ב-30% מאגח היו הסדרי חוב
- זה או 8% או מינוס 100% (ל"ת)בני 10/10/2017 01:11הגב לתגובה זו
- 18.לקוחה של ירושלים 08/10/2017 20:10הגב לתגובה זועדיף מבבנק שלי בו לא מקבלים בכלל ריבית (אוצר החייל), אין שום עמלה ובסוף הכסף חוזר לחשבון הרגיל. לדעתי דווקא ההפקדה באתר שלהם מאוד פשוטה ונוחה, חבל שצריך לפתוח חשבון נפרד לכל פיקדון
- 17.אחד העם 08/10/2017 15:36הגב לתגובה זוהבנקים שקועים עד תואר בהלוואות משכנתא רכבים ועוד בהזדמנות הראשונה כשנוצרת בעיה רצינית במשק ויש ריצה למשיכת כסף מהבנק הוא לא מסוגל להחזיר כסף לכולם ואז הוא נסגר למשיכת כסף לעומת זאת בהירות ערך בעיקר אם הם זרים אין בעיה כזו מכיון שהנייר לא שייך לבנק אלא הוא שם למשמורת בלבד ואין הבנק יכול להשים עליו יד
- 16.תזהרו 08/10/2017 15:01הגב לתגובה זוחיים כמו עלוקות מוצצות דם על עמלות וכמה שיותר ולעיתים ביזאריות לגמרי תעקבו אחרי דפי החשבון שלכם בקביעות ! בין לאומי הכי יקר .איגוד הולך ומידרדר ירושליים עשה תפנית ממש לא טובה צמצם סניפם וכח אדם העלה עמלות חשבון בקיצור אכזבה מצטברת ואין מציאות תזהרו מהם !! ואל תוותרו להם על פיפס מזה הם חיים ועושים מיליארדים
- 15.עמית 08/10/2017 14:17הגב לתגובה זויש לי שני פיקדונות בבנק ירושלים, ואני לא משלם עמלה
- ערן 09/10/2017 09:34הגב לתגובה זושאחרים ימשיכו להפקיד בבנקים אחרים הריבית בבנק ירושלים הכי גבוהה. משתלם!!!
- עמית רומם 08/10/2017 19:04הגב לתגובה זופריירים לא.. וכו'
- 14.יוסף 08/10/2017 14:14הגב לתגובה זומסיכון -ההשקעה הטובה ביותר זה בבורסה וכל אחד שיודע להשקיע הנכון (ולא להמר ) ירוויח לטווח הארוך כולל כל המפולות והתנודות סכום גבוה באופן גבוה מכל השקע בבנק
- שמטוב 09/10/2017 07:39הגב לתגובה זולא כל אחד יודע איך להשקיע בבורסה וזה כולל את אילו שמחשיבים את עצמם כמבינים בהשקעות. לא לכל אחד יש יכולת או זמן ללמוד השקעות והם מעדיפים להשקיע זמן בעניינים אחרים שמשתלמים להם יותר.
- 13.ירושליים 08/10/2017 13:09הגב לתגובה זובבנק ירושלים התחילו לגבות מכולם 6.5 שקל גם אם זה חשבון עו"ש או למטרת פיקדון בלבד. מי שיסגור מעל 70K יהיה פטור מהעמלה קחו בחשבון שיתכן ותקבלו תשואה שלילית בסוף. לפני חודש-חודשיים ישתחרר לאחותי 30K בפיקדון שהיה שם בררנו לגבי פיקדון 5 שנים שהציעו ריבית גובהה יותר על הנייר בלבד 1.7 קבוע עם עמלה חודשית של 6.5 שח. לבסוף העברנו למזרחי פריים=1.6 (כיום הריבית 0.1 כך שמקסימום תרד ל0 ובמקרה הראלי תעלה ואייתה הריבית) ואין עמלות כי זה חשבון תמורה. גם אני לקוח של בנק ירושלים מאוכזב הם התחילו לפני שנים לקחת על כ.האשראי ועכשיו עמלה חודשית אז למה לי הבנק הזה? גם רחוק לי מאוד וגם מוגבל מבחינה טכנולוגית.
- דודי 09/10/2017 09:35הגב לתגובה זוהעמלות הן למי שמנהל חשבון עו"ש ולא למי שמנהל פיקדון במערכת סגורה, חבל שאתה מטעה את האנשים. הבנק הכי אטרקטיבי בפיקדונות מכל הבנקים ועשיתי כמה וכמה סקרי שוק.
- צודק 08/10/2017 14:49הגב לתגובה זושירות על הםנים ומלא טעויות ועמלות ביזאריות .. תנסו להעביר בבנק י-ם מט''ח לדוגמא ותגלו את הקנס שתקבלו !!!
- 12.שרון 08/10/2017 12:09הגב לתגובה זושיחקתם אותה היזפורטל; כתבה. עם ביצים נגד הבנקים הגדולים
- מה אנשים רוצים בתנאי האינפלציה של היום אף לא נותן חינם (ל"ת)משה ראשל"צ 09/10/2017 06:23הגב לתגובה זו
- 11.משה 08/10/2017 11:45הגב לתגובה זויש קרנות סולידיות וגם מה יקרה עם יהיה אנפלציה?
- 10.זו הבועה האמיתית לא נדלן ב 3.5 אחוז תשואה... (ל"ת)Z 08/10/2017 11:15הגב לתגובה זו
- כל סיבה למסיבה לדחוף את שקר הנדל"ן. שחרר נגמרה הבוננזה (ל"ת)ממי 08/10/2017 11:37הגב לתגובה זו
- 9.מי זוכר? בשנת 2000 בנק ירושלים נתן 20 אחוז על פיקדון. (ל"ת)crbu 08/10/2017 11:15הגב לתגובה זו
- מה זה שייך הכל קשור לאינפלציה שנתית נקודה (ל"ת)משה ראשל"צ 09/10/2017 06:24הגב לתגובה זו
- אני זוכר אבל זה היה 12%! (ל"ת)דניאל 08/10/2017 11:52הגב לתגובה זו
- 8.נהריה 08/10/2017 10:50הגב לתגובה זוהבנקים זה השוק השחור בחסות החוק. בושה שהמדינה נותנת לזה יד ,אם אתה במינוס לוקחים 10 ו 12 אחוז ריבית ואפילו יותר מכך וכאשר אתה רוצה להפקיד סכום נכבד לתקופה הם צוחקים עלינו בלי להתבייש . גנבים בחסות החוק אין מילה אחרת חג שמח
- תתמקח איתם - תגיע ל-0.35% או שתעבור (ל"ת)דניאל 08/10/2017 11:53הגב לתגובה זו
- 7.אם ירצה השם 08/10/2017 10:19הגב לתגובה זואני מרוויחה כ-3 שקלים ליום ובסוף התקופה יצטברו כ-3000 שקלים ו-180000 השקלים שסגרתי נשארו שלמים. וזו הצלחה קטנה מאד בהשוואה למה שהבורסה עשתה בתקופה הזאת, אבל מהבורסה אני קצת מפחדת.
- אבשלום 08/10/2017 20:11הגב לתגובה זואם מגיע מפולת בן לילה של 50% (מכל סיבה שהיא...) אז ליש המשך ירידות ובסוף מניות יכולות לרדת בנחת 90%. מה עושים? יכולת לקנות 10% מהכסף קרן נאמנות או תעודת סל צמודה למדד ת"א 35. רק 90% סולידי. השם ישמור עליך. יביא לך שידוך חכם ותתעשרו בילדים שמחים!
- טעות 08/10/2017 14:50הגב לתגובה זועשית חביבתי
- 6.עופר 08/10/2017 09:41הגב לתגובה זובסיכון שהבנק אולי יעבור פשיטת רגל בתקופת הפיקדון.
- גדעון 08/10/2017 09:50הגב לתגובה זואין סיכון פרקטי על הפיקדונות, המדינה ערבה, תיאורטית ברור שיש, יש גם סיכון תיאורטי שהמדינה תתמוטט, או לא תהיה כאן
- עופר 08/10/2017 11:36פיקדון של חצי מיליון יכול להפסיד 400 אלף במקרה של פשיטת רגל של הבנק שבו נמצא הפיקדון.
- 5.דניאל 08/10/2017 09:34הגב לתגובה זוזה מה שקורה שממשלות ישראל העלובות ובנק ישראל המושחת מאשרים לבנקים ריבית אסטרונומית על משיכת יתר או הלוואות אבל על חסכון כלום בריבוע.
- כנראה אתה היית משקיע אצל מיידוף פפפחחחחח (ל"ת)משה ראשל"צ 09/10/2017 06:25הגב לתגובה זו
- 4.ממי 08/10/2017 09:05הגב לתגובה זוהם עסוקים בלבכות כמה הם עובדים קשה וכמה מעט הם מרוויחים (ובגלל זה כנראה ימשיכו ככה כל החיים). תדפדפו באתרי האינטרנט השונים של הבנק ותגלו לעיתים הפתעות מאוד משתלמות שהפקיד לא ידע מאיפה הבאתם לו (בבנק שהוא עובד בו).
- 3.חיים 08/10/2017 08:51הגב לתגובה זומשקיע מזה שנתיים עם הוראת קבע חודשית (סכום גדול) בקרן נאמנות המשקיעה בשווקים מתעוררים - 27% בשנה. אז שלא יעבדו עליכם.
- ממי 08/10/2017 11:35הגב לתגובה זומכיר את הסיפור עם הפמוטים שמתו?? אם זה הרווח, תברח.
- מה הסיפור עם הפמוטים שמתו? (ל"ת)נו תספר 08/10/2017 12:53
- התשואה שציינת חריגה מאוד וכנראה לא רב שנתית. (ל"ת)שמטוב 08/10/2017 10:08הגב לתגובה זו
- דניאל 08/10/2017 09:05הגב לתגובה זומה הקשר בין פיקדונות בלי סיכון לבן קרן נאמנות מסוכנת ?
- יצחק 08/10/2017 10:19מי שלא לוקח סיכון לא ירוויח. סיכון יש בכל אחד מענפי ההשקעה, (בנקים,סייבר, תשתיות,כימיה, וכו')לסגור סכום בעבור חלקי אחוזים לא מתאים לכל אחד. ואם תבדקו היסטורית רוב הענפים עשו תשואה יותר ממה שמציעים בבנקים, גם אחרי תשלום המס, דמי הניהול, ודמי השמירה. חג שמח.
- 2.דניאל 08/10/2017 08:45הגב לתגובה זובדיוק מה שאני צריך, סקר חשוב , למרות שבנק ירושלים נותן תשואה גבוה יותר, אני עדיין מתלבט אם לעבור אליו. מי עובד עם בנק ירושלים ? איך התנאים מסביב? האם בנק קטן זה חיסרון ?
- משה 13/01/2021 20:32הגב לתגובה זויש לי שם כמה פיקדונות בנק לא רע בכלל, היום נותנים אתמול בדקתי 1.2 % לשנה בפיקדון ל 3 שנים.
- לקוחה של הבנק 08/10/2017 18:37הגב לתגובה זולא גובים שום עמלה ובסוף הכסף חוזר לחשבון הרגיל. לדעתי הרבה יותר שווה מלהחזיק את הכסף בבנק שלי שבו לא מקבלים כלום. לדעתי דווקא התהליך הפקדה שלהם מאוד פשוט ונוח, רק שצריך לפתוח חשבון נפרד לכל פיקדון. מקווה שעזרתי
- לקוחה של הבנק 08/10/2017 18:36הגב לתגובה זולא גובים שום עמלה ובסוף הכסף חוזר לחשבון הרגיל. לדעתי הרבה יותר שווה מלהחזיק את הכסף בבנק שלי שבו לא מקבלים כלום. לדעתי דווקא התהליך הפקדה שלהם מאוד פשוט ונוח, רק שצריך לפתוח חשבון נפרד לכל פיקדון. מקווה שעזרתי
- ליאור 08/10/2017 17:13הגב לתגובה זובשביל פיקדון שאתה בודק פעם בשנה בנק ירושלים יתן לך את המקסימום. אל תהיה פראייר
- תברח 08/10/2017 14:54הגב לתגובה זוומהר !!!
- יואל 08/10/2017 13:20הגב לתגובה זובעיות שמפנה אליהם-אין התיחסות בקיצור..עזבנו
- הר י 08/10/2017 13:08הגב לתגובה זומצפה לבנק תביעה..
- משה 08/10/2017 11:50הגב לתגובה זוקנה בשנים האחרונות כספומטים משוכללים ופתח סניפים הבנק משקיע הרבה בנדלן בהלוואות שזה קצת מסוכן אבל אף ממשלה לא תתן לבנק ליפול
- לא ממליץ, גם התחילו לגבות דמי יהול חשבון 6,5 ש׳׳ח לחודש (ל"ת)אלי 08/10/2017 11:31הגב לתגובה זו
- שמטוב 08/10/2017 09:56הגב לתגובה זויתכן שהם טובים יותר בשירותי דלפק (כלומר כאילו שאינם מצריכים גישה באינטרנט או בטלפון, אלא הליכה לפקיד או אולי קופה אוטומטית). סיכון ? חושב שלאיש הקטן אין סיכון גבוה בהשוואה לבנקים אחרים. אם הבנק יכנס למצב של אי יציבות כנראה ידלפו ידיעות מוקדמות לתקשורת, לכן אם אתה עירני לא חושב שהפקדה בסיכון. לא יודע עם מי הם עובדים, יתכן שעם עסקים קטנים אבל לא יודע לבטח.
- בהמשך לדבריך 08/10/2017 15:04שגרמה להפסדים בכל מה שציינת וציינו אחרים לפניך לבנק הזה אין עתיד אכזבה גדולה מתנהל כמו קיוסק
- 1.יעקב 08/10/2017 08:42הגב לתגובה זוהיכן מס הכנסה על ההכנסה ?
- פרפר 08/10/2017 08:56הגב לתגובה זוהמס על פיקדונות לא צמודות רק 15% מס הכנסה.