וונטייז מסירה רכיבים מההסכם עם טריפל סי לאחר עיכובי תשלום

הסרת הרכיבים נובעת ממחלוקות מקצועיות וכספיות בין הצדדים, טריפל סי תצטרך להחליט אם להמשיך או לבטל את ההסכם
נועם בראל | (2)
נושאים בכתבה טריפל סי

רק לפני כמה ימים דיווחה חברת וונטייז על הסכם חדש שנחתם עם חברת LG ונדמה היה שהעסקים מתקתקים אצל ספקית התוכן, אך כנראה שלא הכל כך כך ורוד. מדיווח שהוציאה אתמול החברה עולה כי החליטה להסיר שני מרכיבים מתוך הארבעה אותם היא מספקת לטריפל סי, הלקוח המרכזי שלה, כחלק מההסכם הפעילות בין השתיים שנחתם בתחילת השנה. על פי הודעת החברה, הסרת הרכיבים נובעת ממחלוקות מקצועיות וכספיות בין הצדדים, ובעיקרן עיכוב בתשלום של טריפל-סי כלפי החברה, וכן מרצונה לעשות שימוש בזכותה לפי ההסכם ולהקטין את חשיפתה לעיכובים נוספים בתשלום. 

הרכיבים שיוסרו הם רכיב הערוצים הלינאריים ורכיב ערוצי עידן , כאשר טריפל-סי מצידה, תוכל לבחור אם להמשיך לקיים את ההסכם תוך הפחתת עלות הרכיבים שהוסרו, או לבטל לגמרי את ההסכם עם ווננטייז ללא תשלום פיצוי לחברה. 

בהסכם אשר נחתם בינואר 2017, סוכם כי וונטייז תספק את שירות ה SmartVOD שלה ללקוחות ספקית האינטרנט טריפל סי, אשר בתמורה תשלם סכום מינימילי של כ-17 מיליון שקל בשלוש השנים הקרובות מיום חתימת ההסכם. נציין כי לטריפל סי קיימת אפשרות לצאת מההסכם לאחר שנתיים, כשבמקרה כזה וונטייז תכניס כ-11.3 מיליון שקל בלבד.

נזכיר כי, על פי דו"ח החציון הראשון לשנת 2017, הכנסות Vonetize הסתכמו בכ-600 אלף דולר ביחס ל-390 אלף דולר בחציון המקביל בשנה שעברה וביחס לכ-728 אלף דולר בשנת 2016 כולה, זאת בעיקר בעקבות ההסכם עם טריפל סי וגידול בהכנסות ברזיל מול התקופה המקבילה ב-2016, כאשר במידה ויתבטל ההסכם עם טריפל סי, צפויות הכנסות החברה להפגע בצורה משמעותית.

להערכת החברה, ככל שתבחר טריפל-סי להפחית את התשלום בגין הרכיבים שהוסרו, לא יהיה בכך כדי להשפיע באופן מהותי על התוצאות הכספיות נטו הצפויות לנבוע מהתקשרותה בהסכם.

בשבוע שעבר דיווחה החברה על הסכם שנחתם עם ענקית הטלוויזיות LG אשר יגדיל את קהל לקוחותיה בברזיל ומקסיקו. ההפצה תבוצע באמצעות התקנה מראש של שירות SmartVOD אותו מציעה החברה בטלוויזיות החכמות של LG הנמכרות במדינות אלה, וכן באמצעות עדכון תוכנה לטלוויזיות הקיימות כבר בשוק. כמו כן תקדם LG את האפליקציה במסגרת מסך התכנים הראשי בתוך הטלוויזיות החכמות. 

עוד נזכיר כי, וונטייז סוקרה בתחילת החודש ע"י גוף ההשקעות פרוסט אנד סאליבן, אשר הציבו מחיר יעד למניה של 1.86 שקלים, מחיר המשקף אפסייד של 91% על מחיר המנייה נכון ליום פרסום הסקירה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

חברת וונטייז פי.אל.סי ("וונטייז") הוקמה בשנת 2011 ומפתחת ומשווקת פתרונות בתחום מתן שירותי VOD ו-OTT עבור שותפים עסקיים ומשתמשי קצה. החברה פיתחה פלטפורמה המאפשרת הזרמת אינטרנט, חיוב ומונטיזציה על גבי כל מכשיר מחובר, וכוללת תוכן וידאו המורשה להפצה ב -90 מדינות. ספריית תוכן הוידאו של החברה כוללת בין היתר סרטים הוליוודיים, סדרות טלוויזיה ותוכן מקומי. מטה החברה ממוקם בישראל והחברה פעילה גם בשווקים מתעוררים בדרום אמריקה ובאפריקה.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    K9 18/10/2017 20:49
    הגב לתגובה זו
    CCC כשמה כן היא, חברה דרג ד
  • 1.
    יגאל 18/10/2017 17:57
    הגב לתגובה זו
    יש מישהו שהם כן משלמים לו בזמןןן?