איום גדול על שופרסל - לא מה שחשבתם

לא תחרות מול הרשתות, לא התחרות מול האינטרנט, אלא איום מבית; וגם - למה שופרסל מתחילה את השנה הבאה עם מינוס 55 מיליון שקל ברווחים? 
מערכת Bizportal | (6)
נושאים בכתבה שופרסל

שופרסל דיווחה השבוע על תוצאות טובות, והמניה בהתאם הגיבה בחיוב. רשת הקמעונאות הגדולה ביותר בארץ, אמנם דיווחה על קיפאון בשורת ההכנסות (כ-3 מיליארד שקל), אך הרווח התפעולי המשיך לעלות ( פלוס 10% ל-115 מיליון שקל). בשורה התחתונה, הרוויחה החברה 65 מיליון שקל לעומת 51 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

שופרסל מצליחה להגדיל רווחים למרות העלייה בשכר מינימום. שימו לב לנתונים הבאים: - רוב עובדי החברה מקבלים שכר מינימום. - שכר המינימום עלה בכמה פעימות (בשנתיים האחרונות) - מ-4,300 שקל ל-5,300 שקל (האחרונה ממש עכשיו). - הפגיעה בשופרסל בשנת 2017 כתוצאה מעליית שכר המינימום (הערכות מוקדמות של ההנהלה) -  55 מיליון שקל. - הפגיעה הצפויה בשנת 2018 ביחס לשנת 2017 (הערכות מוקדמות של ההנהלה) - 55 מיליון שקל ביחס ל-2017 ו-110 מיליון שקל ביחס לשנת 2016. המשמעות - הוצאות השכר של שופרסל צפויות לעלות ב-2017 ב-55 מיליון שקל לעומת שנת 2016, ולמרות זאת היא הגדילה את הרווח בממוצע של 10 מיליון שקל ברבעון.

המסקנה פשוטה, שופרסל (ויתר הקמעונאיות) גלגלו עלינו את כל העלאת השכר של העובדים ויותר מזה - הם גם הגדילו את הוצאות השכר וגם הרוויחו יותר - הרווח שלהם, זה ההפסד שלנו. אז נכון, בשופרסל עשויים לטעון - 'המחירים לא עלו, מה אתם רוצים?' וזה כנראה נכון (לפחות הפתיח של הטענה), אבל הם יכלו לרדת, ועדיין שופרסל היתה מרוויחה טוב (למרות עליית השכר). אחרי הכל, מאיזה זווית שלא מסתכלים על זה - אנחנו (הקונים) מממנים את העובדים ואת הרווחים של שופרסל, והשנה מימנו הרבה יותר מאשר בשנה קודמת.   מסקנה נוספת היא שב-2018 שופרסל מתחילה את השורה התחתונה עם מינוס 55 מיליון שקל (ההערכות עשויות להשתנות, אך בכל מקרה יהיה מדובר בסכום באזור זה) - הוצאות השכר שלה צפויות לעלות בסכום זה. אז או שהיא תצליח שוב לגלגל עלינו את  העלאת השכר, או שיהיה לה קשה יותר לצמוח בשורה התחתונה.   כך או אחרת, צריך להגיד מילה טובה לאיציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל שמוביל אותה במעשים ופחות בדיבורים, וחילץ אותה ממשבר לא קטן מלפני שלוש שנים. שופרסל סבלה מהשוק בדיוק כמו מגה, רק שלהבדיל ממגה שלא היתה גמישה לשינויים, שופרסל עשתה מהלך עמוק של רה-ארגון והתייעלות, והצליחה לצאת מהמשבר, אפילו מחוזקת יותר.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    מנהל השקעות 27/11/2017 14:30
    הגב לתגובה זו
    האדם שכתב את הכתבה הזו עשה בשכל שלא הזדהה, מדובר באדם שלא מבין הרבה מדי בשוק ההון.
  • 4.
    אריה 26/11/2017 09:11
    הגב לתגובה זו
    (אם לא לוקחים משכורות ענק לבכירים)
  • 3.
    משה 26/11/2017 09:11
    הגב לתגובה זו
    דבר חדש בבת ים
  • 2.
    גיא 26/11/2017 09:07
    הגב לתגובה זו
    נח לפוליטיקאים להעלות את שכר המינימום, זה מצטלם יפה. אבל העלאת שכר המינימום היא אחת הסיבות המרכזיות ששופרסל ורשתות אחרות עוברות לקופות אוטומטיות ובקרוב משרות נוספות יוחלפו ע"י מכונות.
  • 1.
    גיל 25/11/2017 16:38
    הגב לתגובה זו
    אבל לשופרסל יש נגיעה לעניין. איך לכל הרוחות מצליחה שופרסל למכור גבינה צהובה סטנדרטית (גאודה, או דומה, תוצרת גרמניה או פולין) במחיר נמוך יותר מגבינה צהובה סטנדרטית של תנובה (עמק, גלבוע), כאשר שני פרמטרים לפחות אמורים להשפיע "לטובת" מחיר יותר נמוך של תוצרת הארץ: תנובת החלב- של הפרה הישראלית לפחות כפולה מתנובת החלב של פרה אירופאית. עלות ההובלה-גבינת חו"ל דורשת הובלה יבשתית בחו"ל בקירור, ימית בקירור ארצה, יבשתית בקירור מהנמל עד מחסן מרכזי, ושתי פרוצדורות מכס, יצוא +יבוא, ולבסוף פיזור ממחסן מרכזי לסופרים בארץ, כאשר תוצרת הארץ מצריכה רק פיזור ממחסן מרכזי לסופרים השונים. ועדיין עם כל העלויות הנוספות, המחיר לצרכן של תוצרת חו"ל שמייצרות בעיקר לאירופה, באיכות גבוהה ובטח לא פחותה מתנובה או טרה, יותר סול מתוצרת הארץ (ומשוכנע ששופרסל לא מרוויחה עליהן פחות מאשר על גבינות תנובה או טרה) ????
  • שמחה 26/11/2017 10:30
    הגב לתגובה זו
    גובה מיסים כנראה יותר מפולין, עד כדי כך ששווה לייבא +הוצאות ייבוא ועדיין למכור יותר בזול