אחרי לאומי: במיטב דש מאותתים - הגורמים שילחצו את השקל

בית ההשקעות מסמן את הגורמים שיעיבו על השקל ומתייחס לסערה בשוק האג"ח בארה"ב: "למשקיעים יש את כל הסיבות לדאגה"
 | 
telegram
(5)

אחרי שבלאומי שוקי הון סיכמו בסקירתם השנתית כי תמו ימי הזהר של השקל החזק, כעת גם במיטב דש מסמנים את הגורמים שעשויים ללחוץ את השקל.

מיטב דש: "עלויות הגידור צפויים להמשיך ולהתייקר עם המשך עליית הריבית בארה"ב. שמירה על משקל קבוע של ההשקעות בחו"ל בתיק נוכח זרם החסכונות המתגבר שנכנס לגופי השקעה לטווח ארוך צפוי לגרום לגידול בהשקעת לא מגודרות בחו"ל, מה שבסופו של דבר עשוי להפעיל לחצים להיחלשות השקל".

"המשקיעים ממשיכים להוציא השקעות לחו"ל, אך מגדרים פחות סיכוני מטבע. מנתוני בנק ישראל עולה ששיעור השקעות המוסדיים בחו"ל מסך התיק נותר יחסית יציב בשנתיים האחרונות. לעומת זאת, שיעור החשיפה למט"ח מסך התיק, כלומר החשיפה לחו"ל בנטרול גידורי מטבע, עלה מ-14% בסוף שנת 2016 ל-14.8% בחודש אוקטובר. העלייה בחשיפה למט"ח לא מתבססת ככל הנראה על אמונה בדולר או באירו, אלא תוצאה של התייקרות עלויות הגידור של שע"ח של השקל בעקבות הרחבת פערי הריביות בין ישראל לארה"ב".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"באפיזודה הקודמת של הירידה בגידורים בשנים 2011-2012 היא התרחשה במקביל להיחלשות השקל. הפעם השקל דווקא התחזק, מה שמצביע שהירידה בהגנת מטבע קשורה להתייקרות עלות הגידורים ולא להימור על כיוון השקל", כתבו במיטב.

בנוגע לסערה בשוק האג"ח בימים האחרונים, במיטב דש מסבירים כי התפיסה שלתשואות הארוכות בארה"ב אין לאן לברוח עשויה להתערער. "עליית התשואות שהתרחשה בשבוע האחרון בארה"ב תוך עלייה בתלילות עקום התשואות מבשרת שהמשקיעים מתחילים לחשוש. עובדה זו משתקפת בין היתר מסגירת פוזיציות להשתטחות העקום בחוזים, שלעיתים קרובות מהווה אינדיקאטור מקדים לשינוי כיוון, אשר ירדו משמעותית לאחרונה. המשקיעים תמיד צריכים לחשוש מהתפיסות הרווחות שמושרשות בשווקים. כמו שיש מקום לדאגה כשכולם חושבים ששוק המניות יעלה, כך גם התפיסה שהתשואות הארוכות לא יברחו רחוק מהרמות הנוכחיות עלולה להתברר כמלכודת".

"לעומת העובדה שלשוק המניות יש לפחות הרבה סיבות לאופטימיות, למשקיעים בשוק האג"ח האמריקאי יש דווקא את כל הסיבות לדאגה. התגברות הצמיחה בכלכלה, השפעות הרפורמה במס, הגידול הצפוי בהנפקות, התחזקות סימני האינפלציה, עליית הריבית ע"י הפד' וצמצום מאזנו אליו מתחילים להצטרף יותר בנקים מרכזיים בעולם, כל הסימנים הללו מעידים שמשקיעי האג"ח עלולים להיות מופתעים לרעה בצורה חזקה יותר ומהר יותר מאשר משקיעי המניות בשנה הקרובה".
 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    פלוג חיזקה את השקל ב 10%מכהונתה .
    שמיר 25/12/2017 13:44
    הגב לתגובה זו
    8 1
    פלוג מאפשרת לשקל להתחזק מיום ליום תוך הרס המשק .
    סגור
  • 3.
    האם מישהו בבנק ישראל מרוויח מהתחזקות השקל?
    מציאותי 25/12/2017 12:38
    הגב לתגובה זו
    10 1
    לא ייתכן שהשקל הפך למטבע החזק ביותר בעולם מבלי שהוא יקבל "סיוע" מגורמים בכירים בבנק ישראל! ממליץ למשטרת ישראל להתחיל לחקור את הנושא. אין לי ספק שהחוקרים ימצאו שם כמה קופות שרצים רציניות.
    סגור
  • היא דווקא קנתה וקונה דולרים בכמויות כדי לחזק את הדולר
    הפוך 25/12/2017 13:35
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כולל רכישות שנועדו כביכול לשמש משקל נגד מול הכנסות מייצוא הגז - שבכלל לא התחיל... כל הרכישות נעשות כדי להחליש את השקל - מתוך תפיסה שזה טוב לכלכלה כי זה טוב ליצואנים, ואפשר לצפצף על כל שאר אזרחי מדינת ישראל שנפגעים ממטבע חלש (הרי את המשכורות מקבלים בשקלים).
    סגור
  • 2.
    ניתוח יפה..
    איתן בום-באסט 25/12/2017 12:02
    הגב לתגובה זו
    7 1
    יש בועה עצומה בשוק האג"ח הממשלתי, שמשפיע על תמחור חסר של סיכון החוב. נראה שבשנה הבאה תתחיל לפקוע. ריביות ארוכות יעלו.
    סגור
  • 1.
    כל עוד האשה העלובה הזאת עומדת בראש בנק ישראל השקל לא
    אבי 25/12/2017 10:50
    הגב לתגובה זו
    13 3
    לא יחלש -היא עושה הכל כדי לחזק את השקל .....היתי אומר אולי ממניעים פסולים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות