
"מי שקונה דסק"ש מקבל חברות תפעוליות ואת אלרון, אפסילון בחינם"
רוסאריו ייעוץ ומחקר החלו היום לסקר את דיסקונט השקעות 2.44% במחיר יעד שגבוה ב-34% ממחיר השוק, וזאת בהנחה כי חברת ההחזרות מהווה אופציה ממונפת ללא מס על החזקות מצוינות. או במילים של רוסאריו: "מי שקונה דסק"ש מקבל חברות תפעוליות טובות ואת אלרון, אפסילון ופרטיות אחרות בחינם".
דסק"ש הינה חברת החזקות המשקיעה בעיקר בענפי התקשורת, הנדל"ן, המסחר והשירותים. במהלך נובמבר 2016, עם השלמת מכירת מלוא ההחזקות באדמה, חדלה דסק"ש להחזיק בחברות הפועלות בתחום האגרוכימיה. קבוצת אי.די.בי עמדה בדרישה לשנת 2017 לקיפול 4 שכבות לשלוש. בשנת 2019, תידרש קבוצת דסק"ש לבצע מהלך נוסף ולקפל קומה נוספת.
נקודות עיקריות שופרסל 1.18% - "מניית שופרסל זינקה בשנת 2017 בכ-67% והשאירה את מניות מתחרותיה הרחק מאחור. אנו ממשיכים להאמין כי שופרסל שיקמה באופן משמעותי את התדמית הציבורית שלה ורכשה בזכות כך בשנה החולפת קהל לקוחות יחסית נאמן, תוך בידול שלה ביחס למתחרות (בין היתר באמצעות איכות השירות באונליין, המותג הפרטי וחדירתו לכל הקטגוריות המרכזיות, ההשקעה בטכנולוגיה ובשרשרת האספקה, בדגש על המרכז הלוגיסטי החדש והמתקדם בשוהם, וכיו"ב). כל אלה, צפויים להערכתנו להמשיך ולשמר את מיקומה של שופרסל בקדמת השוק גם ב-2018. ברמות התמחור הנוכחיות של מניות קמעונאיות המזון, שנראה לנו מתומחר באופן מלא, אנו ממשיכים לראות בשופרסל כאלטרנטיבה עדיפה, ראשית בזכות המהלכים האסטרטגיים שהובילה והציבו אותה במקום נוח ומבוסס, ושנית, בזכות תשואת הדיבידנד שלה, הגבוהה בענף (כ-4.5%). במודל ה- NAV של דסק"ש אנו מציגים כעת את שופרסל לפי שווי המניה בשוק ועובדים על עדכון הערכת השווי לשופרסל".
סלקום -1.62% - "מצבה היחסי של סלקום בענף משתפר והיא צפויה להיות חברת התקשורת השלישית בגודלה בישראל. אנו מעריכים כי המשך השקעות של סלקום בתשתית הקווית תישא גם היא פירות בעתיד ויחד עם התייצבות אמיתית בתעריפי הסלולר והמשך התייעלות כתוצאה מהסכמי שת"פ הרשתות, תביא לתוצאות משופרות בנושא הרווחיות בשנת 2018. השווי ההוגן בו אנו נוקבים למניית סלקום עומד על 36 ש"ח, הגבוה בכ- 7% ממחיר המניה הנוכחי".
- אדמה: המכירות עלו ברבעון ב-17% ל-1.1 מיליארד דולר
- "מגמה חיובית בשוק המניות ב-2021 בשל הריבית הנמוכה והחיסונים"
נכסים ובנין 1.23% - "הערכת השווי של נכסים ובניין נעשתה בגישת השווי הנכסי הנקי (NAV) בהתייחס לדוחות הסולו המורחב (ללא נתוני גב ים), כאשר ביצענו הערכת שווי לכל אחת מפעילויות החברה בנפרד תחת הנחות שונות, ביניהן, שיעורי היוון אשר להערכתנו משקפים נכונה יותר את שווי הנכסים. בהתאם לזאת, אנו מעריכים את השווי הכלכלי הראוי לחברה בכ-2.49 מיליארד שקל המשקף שווי ראוי למניה של כ-395 שקל לעומת שווי מניה נוכחי של 364 שקל".
אלרון 0.69% - "הדרך הפשוטה ביותר לקבל אינדיקציה לשווי אלרון שלמעשה דומה במאפיינים שלה לקרנות VC, היא באמצעות NAV המבוסס על שווי ההשקעות שלה בחברות הבת והסתברויות להצפת ערך. מאחר ושווי ההשקעות של שלוש החברות העיקריות מהווה כ-65% מסך ההשקעות ושם נמצאות ההבטחות הגדולות לעתיד הקרוב, אנו מאמינים אינדיקציה לשווי המבוססת על שווי ההשקעות בניכוי הוצאות מטה, היא מספיק שמרנית ואמורה לבסס שווי מינימלי לחברה לאור ההיסטוריה שלה. לפיכך, במודל ה-NAV הכלכלי של דסק"ש נשתמש בשווי של 22.3 שקל למניית אלרון. תובנה נוספת מהמודל היא שבמחיר הנוכחי של מניית אלרון היא אמורה להיות מעניינת מאד למשקיעים המחפשים השקעה מבוזרת ומנוהלת בעולמות ההון סיכון/מדעי החיים/טכנולוגיה".
חוב - יחס ה- LTV נמצא במגמת שיפור מתמדת בתקופה האחרונה וירד עד לרמה של כ-50% לעומת כ-60% לפני מספר רבעונים מועט. השיפור ביחס זה נובע הן מעליית שווי חברות הבת וירידה מתמשכת בחוב הפיננסי נטו. החברה מחזיקה ביתרות נזילות של כ-1.6 מיליארד שקל. בנוסף אנו מעריכים כי החברה תקבל דיבידנדים משופרסל ונכסים ובניין בעתיד הנראה לעין בהיקף של כ-230 מיליון שקל לשנה, בעוד הוצאות הריבית צפויות לעמוד על כ-200 מיליון שקל לשנה ובמגמת ירידה כמובן, ככל שתוחזר הקרן. לפיכך, אנו סבורים כי המבנה הפיננסי של החברה יציב ולמעשה לא יידרשו לה גיוסי חוב מהותיים עד לשנת 2022, כאשר לא צפויים שינויים משמעותיים בחוב הפיננסי נטו".
- גוטו: הפוטנציאל קיים אבל ההפסדים ממשיכים להצטבר
- מכסי טראמפ מדאיגים את תעשיית התרופות: החברות מחפשות אלטרנטיבות, וישראל על המפה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"האפסייד הנובע למניית דסק"ש לפי שווי שוק של ההחזקות הסחירות, עומד על כ-34%. חישוב ה-NAV לפי שוויים כלכליים שאנו מפרסמים עבור החברות הסחירות, גוזר אפסייד הקרוב ל-50%. נזכיר כי לחברה סולו, הפסדים צבורים העולים על 4 מיליארד שקל, כך שאנו לא ממדלים מס והפעלנו מכפיל 6 על הוצאות המטה בהיקף של כ-35 מיליון שקל לשנה. על מנת להמחיש את הארקטיביות של מניית דסק"ש, כי אם נאפס את שווי אלרון ושווי אפסילון ואחרות, עדיין נקבל דיסקאונט כלכלי של כ-20% ודיסקאונט סחיר של כ-10%. כלומר, השקפתנו היא שדסק"ש מהווה אופציה ממונפת ללא מס על אחזקות מצוינות או במילים אחרות, מי שקונה דסק"ש מקבל חברות תפעוליות טובות ואת אלרון, אפסילון ופרטיות אחרות בחינם. אגרות החוב של החברה משקפות אופטימיות ואולי העלאת דירוג נראית לעין, בעוד האקוויטי נשאר עד כה מאחור", סיכמו ברוסאריו.
- 2.זוזו 23/01/2018 21:59הגב לתגובה זולא מציאה גדולה..
- 1.גדי 23/01/2018 14:54הגב לתגובה זואז היינו מרוויחים כמעט 80%!!!
- מני 24/01/2018 00:29הגב לתגובה זולקנות דסקש.