סבב השיחות בין ארה"ב לסין בנוגע למלחמת הסחר נמשך באווירה מתוחה
סבב שיחות נוסף בין ארה"ב לסין נפתח כעת בוושינגטון, כאשר על פי הדיווחים, האווירה מתוחה אך נראה כי יש מקום להגיע לעמק השווה.
קודם לכן, הבהירו נציגי המדינות כי המחלוקות שנותרו הן מהותיות, כאשר השגריר האמריקאי לסין, טרי ברנסטד הוסיף ואמר כי שני הצדדים "רחוקים מאוד מהסכמה" בתחילת השבוע.
סגן מנכ"ל המרכז הסיני לחילופים כלכליים, ווי ג'ינגאו, אמר כי "הצד האמריקאי מבקש מאיתנו להקטין את הגרעון בתוך זמן קצוב. זה אינו דבר שהממשלה יכולה לעשות באמצעות התערבות ממשלתית, כך שאני חושב שהבקשה היא לא ריאליסטית וחסרת כל הגיון. עם זאת, זו אינה סיבה ששני הצדדים לא יצליחו להגיע להסכמות. סין וארה"ב חייבות לעבוד במשותף".
נציגי ארה"ב מבקשים כי הגירעון המסחרי שלה בסין יופחת ב-200 מיליארד דולר עד שנת 2020. נציין כי בשנת 2017 עמד עודף הסחר של סין עם ארה"ב על כ-275 מיליארד דולר.
נושא אחד בו צפויה התקדמות מהותית מתייחס לסוגי הסחורות אותן תוכל ארה"ב לייצא לסין. "ארה"ב צריכה לעזור לנו להבין איזה סוגי מוצרים הם יכולים לייצא אלינו, למשל מקורות אנרגיה, כגון גז טבעי, דלק ופחם. שנית, לארה"ב יש מוצרי היי-טק שיכולים להיות מיוצאים לסין."
- המכירות הקמעונאיות אכזבו בפברואר - המשקיעים לא מודאגים
- רינת אשכנזי על המגמות בכלכלה העולמית; ומה צפוי בארה"ב?
ההצעה הזו עולה בקנה אחד עם דבריו של שר המסחר האמריקאי ווילבור רוס בנוגע לדרישת ארה"ב לצמצום הגרעון המסחרי: "הגדלת הרכישה של סחורות אמריקאיות על ידי סין תתן תמורה טובה יותר לכלכלה האמריקאית מאשר לדרוש מסין למכור פחות".
- 1.פחח... בן, בטח 17/05/2018 13:20הגב לתגובה זוהסינים קונים חומרי גלם, מייצרים, ומוכרים לאמריקאים ברווח = פגיעה במאזן המסחרי, סין מרויחה פעמיים.