פלוג: "העולם צפוי להיות פחות מסביר פנים ליצוא הישראלי"

נגידת בנק ישראל על הסיכונים בפני הצמיחה: "נצטרך לעבוד קשה כדי להציג צמיחה כמו בעבר"
 | 
telegram
(3)

"העולם צפוי להיות פחות מסביר פנים לייצוא הישראלי בשנים הבאות", כך אמרה היום נגידת בנק ישראל קרנית פלוג במסגרת הכנס השנתי של מכון אהרון למדיניות כלכלית בבינתחומי.

הדברים נאמרים באותו שבוע בו טורקיה קוראת לחרם ערבי על ישראל ולצד זאת יעדי ייצוא של השוק הישראלי, כמו מדינות האיחוד האירופי, ניצבות בפני אתגרים על  רקע נתוני מאקרו חלשים מהצפוי.

"העולם יהיה פחות מסביר פנים ואנו יודעים שהצמיחה בישראל מתואמת עם הצמיחה הגלובלית", אמרה פלוג ומנתה את הגורמים שמניעים את הצמיחה, ואלו שצפויים להיות פחות רלוונטים. "סעיף הגידול בשנות הלימוד - הליך זה מגיע לידי מיצוי ותרומתו לצמיחה תהיה בעתיד נמוכה, אם בכלל. זה למשל חלק מהגורמים שממתנים את הצמיחה, מה שאומר שנצטרך לעבודה קשה יותר כדי להציג קצב צמיחה כמו בעבר".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האם הממשלה מתמודדת עם אתגרי הצמיחה והעוני?
"הממשלה מתמודדת במידה מסוימת אך לא מספיק. לטווח הארוך, מה שנעשה עד עכשיו ודאי לא יבטיח המשיך צמיחה ברת קיימא שתחלחל לכלל האוכלוסיה. עשינו כברת דרך שהביאה לצמצום העוני, יחד עם זאת כאשר אנו מסתכלים על אי השוויון מבחינת הכנסה נטו – הוא עדיין גבוה, וגם הפריון לא מדביק את הפערים. צריך להגיע לשיפור מתמשך בפיריון. הבסיס הוא העלאת רמת ההון האנושי, שיפור התשתיות – בעיקר בתחבורה הציבורית – אבל גם צריך לזכור כי גם אם כל הדברים הללו ייעשו עדיין יש אוכלוסיות שמודרות מתחום התעסוקה".

"אנו רואים עלייה באי שיוויון בהכנסה הפנויה מ-2002 עד 2009 וירידה של שיעורי העוני ואי השיוויון בהכנסה הפנויה מאז ועד כה. מבחינת פילוח לאוכלוסיה, שיעורי העוני נותרו גבוהים בקרב האוכלוסויה בה אין מפרנסים כלל, ואף מפרנס אחד.  שיעורי העוני גבוהים מאד בקרב האוכלוסיה החרדים והערבית ושיעור נמוך בקרב האוכלוסיה היהודית. מי שנכנס בשנים האחרונות לשוק העבודה אלו אנשים עם כושר השתכרות נמוך. צמצום הקצבאות הביאה להפחתה באי השיוויון אך חלק מהמצטרפים לשוק העבודה במיוחד במשפחות גודלות, אלו אנשים בעלי כושר השתכרות ברמה נמוכה".

"באופן כללי ההון האנושי בישראי די גבוה אך יחסית ל-OECD יש לנו נחיתות ברמת הכישורים האישיים, והפערים גבוהים במיוחד. ברור כי העלאת הפיריון היא המפתח למיחה בת קיימא. הנושא המרכזי שצריך לטפל בו הוא סוגיית ההון האנושי. צריך לשים לב לכך שהתרומה בגידול במספר שנות הלימוד לצמיחה קרוב למיצוי והבעיה העיקרית היא איכות ההשכלה. התמונה לא נראית יותר טוב כאשר אנו מסתכלים על מבחני פיזה. מערכת החינוך צריכה לעשות יותר על מנת להקנות את הכישורים והדברים הרלוונטים לתפקוד בשוק העבודה העתידי", אמרה פלוג..

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נביאת זעם שלא עושה כלום עבור היצוא.
    משה ג. 24/05/2018 12:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    במקום לשמש כפרשן תדאגי שהשקל יחלש, אז העולם יסביר יותר פנים ליצוא מישראל.
    סגור
  • 2.
    ישראל נאחס גדול מה שהם נוגעים נהרס (ל"ת)
    העולם יודע 24/05/2018 11:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    אם אסטוניה יכולה להיות מקום ראשון בחינוך גם ישראל יכולה
    שמואל 24/05/2018 10:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במקום לשפר את לימודי היהדות כדי ששר החינוך ישפר את ה"לימודי" קודם.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות