אחרי ביטול המיזוג עם מזרחי טפחות: מנכ"ל בנק אגוד פורש
מנכ"ל בנק אגוד, ישראל טראו, הודיע על סיום תפקידו וזאת לאחר ביטול המיזוג עם בנק מזרחי טפחות. טראו ימשיך להיות מועסק עד אשר הבנק יאתר מחליף.
בהודעת הבנק נאמר: "דירקטוריון הבנק מבקש להביע הערכה רבה למר טראו על תרומתו הרבה לבנק ולקידום האסטרטגיה שלו בשנות כהונתו כמנכ"ל הבנק. בתקופת כהונתו כמנכ"ל, הוביל מר טראו שינוי אסטרטגי משמעותי בבנק שכלל העתקת המשקל לפעילות הקמעונאית בשילוב עם מהלכי התייעלות אשר השפיעו לחיוב על הרווחיות, התשואה והיעילות התפעולית של הבנק".
נזכיר כי מיזוג אגוד עם מזרחי טפחות בוטל לאחר שרשות ההגבלים העסקיים התנגדה למהלך בטענה כי המערכת הבנקאית בישראל היא מערכת ריכוזית עם בעיות תחרותיות רבות, וזאת לאחר שבנק ישראל כבר אישר את המיזוג.
בהודעת רשות ההגבלים העסקיים נכתב: "העלמות בנק אגוד עלולה לפגוע בתחרות המועטה ממילא על לקוחות פרטיים במערכת הבנקאית. מזה עשרות שנים לא קם אף בנק חדש במדינת ישראל, ומספר הבנקים רק הלך והצטמצם. כיום נותרו בישראל שש קבוצות בנקאיות שמספקות ללקוחות פרטיים שירותי עובר ושב ושירותים בנקאיים נלווים. בנק אגוד הוא הבנק הקטן היחיד מבין שש הקבוצות האמורות. בדיקת הרשות העלתה שהתמריצים של בנק איגוד והפעולות התחרותיות שלו שונים מאלו של חמש הקבוצות הבנקאיות האחרות"
עסקת בנק איגוד ביקשו בעלי השליטה למכור את אחזקותיהם במקשה אחת, מהלך אשר דורש את אישור הרגולטורים השונים. בין הסיבות למהלך היו גודלו של איגוד. בנק איגוד הוא בנק קטן שאין לו תשתית מחשוב עצמאית והוא רוכש שירותי מחשוב מבנק לאומי.
אגוד מחזיק בנתח שוק של כ-3% בלבד ממערכת הבנקאות כאשר בפעילותו העסקית קיים דגש בפעילות מימון בנייה ופעילות מול ענף היהלומנים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מנכ״למנהלת לשעבר 19/06/2018 20:04הגב לתגובה זו1 0לבד מכמה עשרות מליונים שלוקח עם עזיבתו, איזו תועלת רווחית הביא לבנק המסכן הזה? וכנ״ל מנהלים נוספים , שחלקם אוכלי חינם. מסכנים הפקידים הזוטרים שעל גבם רובצת העבודהסגור