4 נקודות על המיזוג של פרוטרום עם IFF

על היעד של החברה הממוזגת, איך השוק מקבל עד כה את העסקה, קצת מספרים והיסטוריה של מזהמים
 | 
telegram

בהמשך לעסקת הענק למכירת {פרוטרום}לחברת הטעמים האמריקאית International Flavors & Fragrances, ובהמשך לדיווח על הבונוסים שיחולקו (20 מיליון שקל לאורי יהודאי המנכ"ל ובונוס כולל של 10 מיליון שקל לעובדים), פרוטרום פרסמה היום מצגת למשקיעים שפורסמה על ידי IFF. 

החברה הממוזגת, כאמור, צפויה להיות החברה השנייה בגודלה בבורסה בתל אביב. הנה 5 דברים שכדאי להכיר על הפעילות:

כותרת ראשית

- כל הכותרות

1. המטרה - לפי המצגת של החברה, אמנם מיזוג החברות עדיין בחיתולים, אך כבר הוצב יעד עיקרי והוא להפוך לחברה הגדולה בעולם בתעשייה. נכון לעכשיו, המיזוג צפוי למצב את IFF הממוזגת כחברה השנייה בשוק הטעמים העולמי מבחינת השורה התחתונה, כך שהיעד לא נראה רחוק מדי. שילוב שתי החברות צפוי להניב לחברה הממוזגת בשנת 2018 הכנסות של 5.3 מיליארד דולר. לפרוטרום בלבד קצב הכנסות של יותר ממיליארד שקל בשנה. רק ברבעון הראשון של השנה רשמה פרוטרום עלייה של 27% בהכנסות ל-38 מיליון דולר - הכנסות שיא לחברה. מחזור המכירות של IFF עמד בשנת 2017 על כ-4.3 מיליארד דולר.

2. המשקיעים אוהבים את הרכישה? מתחילת השנה מניית IFF (הנסחרת בוול סטריט) איבדה כ-20%. נראה שהמשקיעים של IFF פחות אהבו את הרכישה כשעיקר הנפילה במניה הגיעה אחרי הדיווח על המיזוג. למעשה, למשקיעים יש סיבה טובה שלא לאהוב את הרכישה נוכח החוב שמגיע יחד עם החבילה. סוכנות הדירוג מודיס' הכניסה את חברת IFF לבחינת מעקב עם השלכות שליליות בעקבות רכישת פרוטרום וזאת נוכח החוב, בגובה 680 מיליון דולר, של פרוטרום המתווסף עם הרכישה. נזכיר כי, IFF  מתכננת לממן את המיזוג באמצעות גיוס חוב בהיקף של כ-3.1 מיליארד דולר והנפקת מניות בהיקף של כ-2.2 מיליארד דולר. IFF קבלה התחייבות למימון ביניים מבנק ההשקעות מורגן סטנלי על מנת להשלים את העסקה אך המיזוג אינו מותנה בהשגת המימון.

מנגד, מניית פרוטרום נושקת כיום למחיר של 354 שקלים בעוד שההסכם עם IFF נחתם לפי מחיר של 386 שקל למניה. מאז הודעת המיזוג ב-7 במאי מניית פרוטרום לא הדביקה את האפסייד ולמעשה נותרה ללא שינוי מהותי. 

3. על סביבה ומזהמים - ג'ון פרבר, בעל השליטה בפרוטרום, היה גם בעליה של תעשיות אלקטרוכימיות, אחת החברות המזהמות בישראל ששמה נקשר להטמנת חומרים מזהמים בקרקע ומה שהביא לזיהום מפרץ עכו. לזאת יש להוסיף את ההתנגדות של מועצה איזורית גלבוע להקמה של מפעל צמחים על ידי פרוטרום, אך זה הכסף הקטן לעומת ההאשמות החמורות על תמותת עובדים מסרטן וזיהום הים ודגי המאכל שבמפרץ עכו. עם זאת, החברה הרוכשת IFF מחזיקה במדיניות סביבתית. כך למשך, היעד לשנת 2020 כולל הפחתה של 20% בשימוש באנרגיה; הפחתת פליטות של גזי חממה ב-25%; הפחתת השימוש במים ב-50%; והפחתה של יצירת פסולת רעילה ב-25%. למעשה, IFF נבחרה לאחת מ-100 החברות הירוקות בדירוג של המגזין "NewsWeek".

4. היסטוריה ומספרים - בשנת 1964 החלה מניית IFF להיסחר בבורסת נאסד"ק. רק בשנת 1989 התווספה IFF למדד S&P 500 האמריקאי. 73% ממכירותיה של IFF נובעות ממדינות מחוץ לצפון אמריקה, 48% ממכירותיה נובעים מתחום הטעמים; 50% מהמכירות נובעות מתחום הריחות; רק 2% מהמכירות נובעות ממוצרים טיפוח לשיער, עור והיגיינה אישית. ל-IFF יש 6 מרכזי מחקר ופיתוח; אם בשנת 2002 ההכנסות וה-EBIT של IFF הסתכמו ב-1.8 מיליון דולר ו-312 מיליון דולר בהתאמה, אז בשנת 2017 ההכנסות וה-EBIT הגיעו ל-3.39 מיליון דולר ו-647 מיליון דולר בהתאמה. ל-IFF, שהוקמה לפני 129 שנים, מעל ל-7,000 עובדים, וכ-3,000 לקוחות ביותר מ-160 מדינות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות