לידר שוקי הון: "קיימים סיכונים רבים העלולים להעיב על השווקים"
במבט קדימה לעבר המחצית השנייה של שנת 2018 ושנת 2019 קיימים סיכונים רבים, כך מציינים הבוקר (א') כלכלני לידר שוקי הון בסקירת המאקרו השבועית. צפי לארבע העלאות ריבית בארה"ב, התחזקות הדולר, עליית מחירי הנפט והסלמה נוספת במלחמת הסחר, כל אלו עלולים להעיב על השווקים הפיננסיים.
הסלמה במלחמת הסחר לפי כלכלני לידר, המשך ההסלמה במלחמת הסחר אשר היתה בעלת השפעה דומיננטית על השווקים בחודש האחרון, מהווה סיכון של ממש נוכח אירועי השבועות האחרונים המצביעים על המשך התדרדרות. "הגישה בשוק לפיה מלחמת הסחר תסתיים עם השפעה מינורית על השווקים הולכת ופוחתת. בין ההשפעות של מלחמת הסחר ניתן למנות התמתנות בפעילות הכלכלית וירידה בסחר העולמי, קיפאון בהשקעות בסקטור הפרטי נוכח אווירה של חוסר וודאות ופגיעה בצריכה הפרטית נוכח עליית המחירים הצפויה למשקי הבית בטווח הקצר, כל אלו הינם בעלי השפעה שלילית על שוק המניות." מציינים בלידר.
נוכח השפעות אלו, מעריכים בלידר כי אנו צפויים אף להורדת תחזית הצמיחה העולמית לשנת 2019 על ידי קרן המטבע בעדכון הקרוב, שכן התחזית הקודמת התייחסה אל מלחמת הסחר כסיכון אמורפי, אולם סיכון זה הולך ונהייה מוחשי יותר מיום ליום.
העלאות ריבית בארה"ב עד סוף 2019 סביר לצפות לעוד כארבע העלאות ריבית הפד (לרמה של 2.5% - 2.75%). בלידר מציינים כי המשך ריסון מוניטארי עלול להעיב על השווקים הפיננסים ועל עלויות המימון של החברות. בנוסף, מציאות בה רק הפד מעלה ריבית מול יתר העולם (כולל אירופה) צפויה להביא להמשך התחזקות הדולר, מגמה אשר כבר חשפה מדינות מתעוררות רבות לסיכונים פיננסיים בשל המרכיב הגבוה של חוב צמוד דולר - בעיקר בסקטור הפרטי, כגון טורקיה, צ'ילה, קוריאה ומלזיה.
"עד סוף שנת 2019 ייפדו בקרב משקים מתעוררים סך הכול חובות בהיקף של כ-2.9 טריליון דולר, כאשר כ-27% הינו חוב צמוד דולר. התחזקות הדולר בעולם לא מקלה על החזר החוב" מציינים בלידר.
עליית מחירי הנפט עליית מדרגה נוספת במחירי הנפט בעולם בעקבות הסנקציות מול איראן מהווה סיכון נוסף לשווקים מציינים בלידר. "למרות שמחירי הנפט התייצבו לאחרונה על רמה של 75-80 דולר לחבית (brent), התחזקות הדולר בעולם והפיחותים במטבעות של מדינות רבות גורמים להתייקרות משמעותית עבור הסקטור הפרטי. בשבוע האחרון מחירי הנפט על בכ-7.4% על רקע הלחץ של טראמפ על אירופה להפסיק לייבא נפט מאיראן, זאת למרות הסכמת OPEC להגדיל את התפוקה."
- 3.Urd 01/07/2018 23:30הגב לתגובה זוואללה, בילבלת אותי
- 2.dru 01/07/2018 12:50הגב לתגובה זואיך איראן נפגעת? מהסנקציות שארה"ב הטילה עליה. מחיר הנפט עולה אבל אסור לקנות מאיראן...
- זוהר 08/07/2018 11:47הגב לתגובה זוממליץ לך לחזור על עובדה 2, ואם הנך מחפש להרחיב ידיעותך, בדוק בגוגל את הרכב וההיקף של המדינות שרוכשות נפט מאיראן ותגלה עולם שלם חוץ מארה"ב
- 1.זוהר 01/07/2018 11:51הגב לתגובה זועובדה 1 - איראן יצואנית הנפט הרביעית בעולם עובדה 2 - סין הודו רוסיה ותורקיה לא בחרם נפט עליה עובדה 3 - מחירי הנפט עולים איך בדיוק איראן נפגעת מן העובדות הללו? #בלוף_הימין