סטרווד ווסט: חנויות סירס מהוות פרומיל מהכנסות החברה

בחברה מנסים לשדר מסר מרגיע לבעלי האג"ח ומציינים כי אין כרגע מגבלה על תשלומי הריבית. האג"ח נסחרות בתשואה ברוטו של כ-10.8%
 | 
telegram
(1)

חברת סטרווד ווסט העוסקת בתחום הנדל"ן המניב ומחזיקה 7 קניונים בארה"ב, מפרסמת הבוקר (ד') התייחסות לפשיטת הרגל של רשת סירס (Sears) האמריקאית ומבהירה כי אף אחד מהשטחים שבהם נמצאות חנויות הרשת אינן בבעלותה והיקף הכנסות החברה משטחים המופעלים על-ידי סירס, הינו בשיעור זניח של כ-0.01% מהכנסות החברה.

החברה מבהירה, כי להערכתה, פשיטת הרגל של סירס לא תשפיע באופן מהותי על תוצאות פעילותה ועל מצבה הכספי, ומציינת כי בנוסף להיקף ההכנסות כאמור, אף אחת מחנויות סירס הממוקמות בנכסי החברה אינה נמצאת ברשימת חנויות הרשת המועמדות לסגירה.

עוד מציינת סטרווד ווסט, כי שיעור קטן מתוך הסכמי השכירות שלה, כוללים סעיף לפיו סגירת חנויות של שוכרי עוגן (כגון סירס), עשויה להקנות לשוכרים אלה את הזכות להפחתה בדמי השכירות ולעתים אף לסיום מוקדם של ההסכם. אולם בחברה מבהירים כי זכות שכזו לא קיימת כתוצאה מהליכי חדלות פירעון וגם במקרה שכן היתה קיימת לשוכרים בכל נכסי החברה, לא היתה לכך השפעה מהותית לרעה על החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מגבלות בקשר להלוואה של 550 מיליון דולר
בחודש מאי 2018 קיבלה החברה הלוואה בהיקף של כ-550 מיליון דולר לצורך מימון מחדש של חמישה קניונים (מתוך ה-7 שבבעלותה), אשר הובטחה במשכנתא על הנכסים. ההלוואה הועמדה לתקופה של שלוש שנים (עד יוני 2021), עם שתי אופציות של שנה כל אחת ואופציה אחת של חודשיים, להארכת מועד הפירעון של ההלוואה כאשר כנגד מימוש שתי האופציות הראשונות תתווסף עמלת הארכה בשיעור של 0.25% (לכל אופציה) לריבית השנתית של ההלוואה, אשר נושאת ריבית שנתית של ליבור+2.4%.

כחלק מתנאי ההלוואה, קיימים "טריגרים" להפעלת מגבלות על העברה של עודפים מהתזרים הפנוי של הנכסים במקרים של עזיבת שניים מתוך שלושת שוכרי העוגן הקיימים בנכסים (הגבלה זו תוסר כאשר הנכס יאוכלס מחדש), או ירידת יחס תשואת החוב (Dept Yield - היחס שבין ה-NOI לחוב) מתחת ל-10.9%, כאשר במקרה זה החברה תוכל להפקיד כבטוחה נוספת להלוואה סכום אשר יגדיל את תשואת החוב בחזרה ליחס הנדרש.

לצורך מתן פרספקטיבה, עיון בדוחותיה הכספיים של החברה לרבעון השני של 2018 מעלה כי החברה הציגה NOI של כ-112.5 מיליון דולר ב-12 החודשים האחרונים לעומת הלוואות ואג"ח בהיקף של כמיליארד דולר, כלומר תשואת חוב של כ-11.3%. עם זאת, צריך לשים לב כי ה-NOI של החברה מצוי במגמת ירידה בשנים האחרונות.

אין מגבלה על תשלומי הריבית לבעלי האג"ח
בעניין ההלוואה למימון מחדש של 5 הקניונים כאמור, מציינים הבוקר בסטרווד ווסט כי נכון להיום לא התקיים אירוע כלשהו המהווה עילה להחלת מגבלות כלשהן על הנכסים כאמור וכי בהתבסס על הנתונים המצויים בידיה, לא צפוי להתגבש אירוע שכזה כתוצאה מהליכי חדלות הפירעון של סירס. עוד מבהירים בחברה, כי המגבלות בגין ההלוואה אינן כוללות העמדה לפירעון מיידי של ההלוואה.

בקשר לתשלומי הריבית לבעלי האג"ח, מציינים בחברה כי על פי הסכם ההלוואה יתאפשר תשלום הריבית לבעלי האג"ח בגין החוב הרגיל ולא כולל סכומים מוגדלים שישולמו בגין עליה בשיעור הריבית החלים על החוב בשל כל מחדל או הפרה של תנאי אגרות החוב ולא כולל תשלומים שיועברו בעת אירוע פירעון מיידי או אירוע המהווה "טריגר", כפי שהוגדר בהסכם ההלוואה.

בתוך כך נסחרות היום {סטרווד ווסט אגח א} של החברה בתשואה לפדיון ברוטו של כ-10.8% ובמח"מ של כארבע שנים. האג"ח אינן מגובות בבטחונות. בבחינת תזרים האג"ח, על החברה לשלם לבעלי האג"ח בכל חודש פברואר, סכום שנתי של כ-50 מיליון שקל בשנים 2020-2019, סכום שנתי של כ-95 מיליון שקל בשנים 2023-2021 וסכום סופי של כ-800 מיליון שקל באוגוסט 2023.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    האג"ח מהווה הזדמנות
    משקיע וותיק 17/10/2018 13:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ורק להזכיר שההודעה לפני כמה ימים שלחה את האג"ח לשער 81 אג' , כעת נסחר בשער 86 אג'. חוב האג"ח הינו חוב ארוך , התזרים חזק ואין כל בעיה לשלם את ריביות האג"ח.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות