איטליה היא הסיכון העיקרי כיום לשווקים בעולם
"איטליה היא הסיכון העיקרי כיום לשווקים", כך לדבריו של יניב חברון, האסטרטג הראשי בבית ההשקעות אלומות. "איטליה במסלול התנגשות עם האיחוד אבל גרוע מזה היא בסלול התנגשות עם עצמה. הממשלה שהורכבה משני קצוות הקשת הפוליטית באיטליה, לא באמת משאירה הרבה ברירות לאיחוד האירופאי. בעוד שברומא בונים על קצב צמיחה של 1.7% לשנים הקרובות וגירעון ממוצע של 2%, איטליה נכנסת למיתון והגירעון עשוי לעלות הרבה מעבר ל3%", הוסיף.
לדבריו של חברון, איטליה בדרך לקטסטרופה כלכלית, או לפחות קרוב לשם, כאשר לא רק הצמיחה האפסית ברבעון השלישי וה-PMI שגלש מתחת לרמה של 50 המאותת על צמיחה שלילית והבעיות המבניות כמו עודף מיסוי, העדר רגולציה על תשלומים, ושכר נמוך, אלא הבעיה של איטליה, היא שהמדינה בדרך למשבר פיננסי חמור וההתנגשות מול אירופה והפער הגדול לגבי תפיסת התקציב, מעלה את החשש כי החוב האיטלקי נמצא בסיכון גבוה עוד יותר.
"איום בפרישה מהגוש והנפקת מטבע חדש תוביל בהכרח לתספורת ענק בחוב האיטלקי, אבל גם לעמוד תשלומי ריבית של כמעט 100 מיליארד אירו בשנה, שעשויים עוד לזנק בעקבות הגידול בגירעון ועליית הריבית על אג"ח איטליה, נראית משימה קשה. בעיית החוב תוביל מהר מאוד לסקפטיות לגבי ההון והיציבות של הבנקים באיטליה שמחזיקים מעל 400 מיליארד אירו אג"ח ממשלת איטליה המהווים כ-10% מהמאזן".
בסוף השבוע אמר שר האוצר האיטלקי כי ביצוע הקיצוצים שדורש האיחוד האירופאי לבצע בתקציב האיטלקי תהיה התאבדות כלכלית ואותת כי רומא לא מתכוונת להיכנע לתכתיבים של האיחוד. עד כה ה-ECB וקרן המטבע העריכו כי רומא ובריסל יגיעו להסכמות, אבל נראה כי הפערים בין התחזיות של רומא לבין המציאות גבוהים מידי.
חברון: "הבנק המרכזי באירופה יוצא מהשוק, הוריד את כמות הרכישות ל-15 מיליארד אירו בחודש (לעומת 80 בשיא) נטו, לזה תוסיפו עוד כ-20 מיליארד אירו רכישות בכסף שניפדה מאגרות שנרכשו. בסך הכל מחזיק הבנק המרכזי כ-300 מיליארד אירו אג"ח איטליה מתוך חוב של 2.3 טריליון אירו, והוא לא מתכון להגדיל את חלקו היחסי. תוכנית הרכישות תסתיים בעוד חודשיים ואת הפדיונות של האג"ח הממשלתי מתכוונים ליעד שם לרכישות אג"ח ממשלתי באותו אזור בו הן הונפקו. אז הבנק המרכזי לא מתכוון להגדיל רכישות אג"ח איטליה, קרן המטבע לא מתכוונת לעשות זאת, קרנות אמריקאיות לא יעשו זאת ... אז מי כן?"
עוד הוסיף חברון, "אני מניח שהמשקיעים עדיין בטוחים כי יימצא פתרון שיכלול מעורבות של הבנק המרכזי, אבל המציאות עשויה לטפוח להם בפנים בחודש דצמבר שה-ECB יכריז על סיום תוכנית הרכישות. בשלב זה הלחץ על איטליה יעלה, התשואות שלה ובאירופה ככלל יעלו והאירו ייחלש. המרווחים של איטליה יעלו בחדות, מהר מאוד גם ספרד ויון ידבקו. הבנקים באיטלקים יכנסו למצוקה ועננה תרחף מחדש מעל המערכת הבנקאית באירופה. אלו יובילו להסטת השקעות מהשוק האירופאי שגם ככה נראה פחות אטרקטיבי ובעיקר בעקבות רמות הסיכון מה שיוביל לחולשה נוספת באירו. ומתי זה יקרה? תיזמון של השוק הוא תמיד בעייתי אבל הייתי מהמר שהסקי והשופינג השנה באיטליה יהיו זולים יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מה שהיה ב2012אין חדש 12/11/2018 10:52הגב לתגובה זו0 0יהיה כלכלות חוב בגוש יובילו האירו לתחתית השקעות יברחו בגלל חולשת מטבע כל אירופה בבעיה כאשר הגוש האסיתי גם הדרום אמריקאי לקח לוקח מקומה בזירה הכלכלית למעשה מספר מדינית אירופה חזקות חלק גדול חלש אירופה שקועה בצמיחה אפסית מקומה תפס הגוש האסיתי גם הגוש הדרום אמריקאי לברוח מהשקעות באירופה גם מטבע גם בורסותסגור