בדיקה

זה מה שעשו תכניות החיסכון "לכל ילד" מאז הקמתן

בחינת פעילות קופות החיסכון משקפת העדפה מגוונת של ההורים במסלולי החיסכון. ריכזנו את תשואות הקופות המובילות מאז תחילת התכנית. מה עשתה הקופה שלכם?

מורן ישעיהו | (1)

ההורים יכולים להיות מרוצים. מאז השקת תכנית חיסכון לכל ילד, קופות הגמל להשקעה המנהלות חיסכון באפיק זה השיגו תשואה מצטברת של 6.78%. תשואה זו הושגה לאחר תשואה שלילית של 2.58% שרשמו בדצמבר 2018 על רקע הירידות בשווקים.

מנתוני רשות שוק ההון עולה כי היקף הנכסים המנוהלים בקופות החסכון לכל ילד עמד על 4.909 מיליארד שקל בסוף שנת 2018, לעומת 2.954 מיליארד שקל בסיום 2017.

מהי תכנית חיסכון לכל ילד? התכנית של משרד האוצר והביטוח הלאומי נפתחה בינואר 2017 במסגרתה מפקידה המדינה 50 שקל לחיסכון עבור כל ילד מדי חודש עד הגיעו לגיל 18, וזאת בנוסף לקצבת הילדים המשולמת עבורו. הורים המעוניינים להכפיל את סכום ההפקדה יכולים להוסיף סכום של 50 שקל מתוך קצבת הילדים (לכתבה המלאה).

לחוסכים ניתנה האפשרות להעביר את הכספים לחיסכון בבנק או בקופות הגמל, שם התשואה עשויה להיות גבוהה יותר משמעותית. במסגרת קופות הגמל מוצעים לחוסכים 5 מסלולים בהם סיכון מועט, סיכון בינוני, סיכון מוגבר, הלכה ומסלול שריעה - המעבר בין המסלולים אפשרי אך לא ניתן להעביר את הכספים מקופות הגמל לבנקים. 

ההורים מגדילים סיכון כיום קיימות 48 קופות פעילות המנהלות חיסכון לילד. 36 קופות המתמקדות בשלושת המסלולים העיקריים - סיכון מועט, בינוני ומוגבר; 10 במסלול הלכה ו-2 במסלול שריעה.

בחינת התשואות מצביעה על העדפה גדולה למסלול סיכון מוגבר. מסלול זה אטרקטיבי בעיקר לחוסכים לטווח ארוך כאשר השקעה במניות לאורך זמן מגדילה את הסיכוי לתשואה גבוהה יותר - והסיכון כמובן בהתאם, אם כי ככל שטווח ההשקעה ארוך יותר כך גם גדלה היכולת לתקן ולבצע התאמות בעת ירידות.

בקרב עשר הקופות הגדולות ביותר, המנהלות נכסים בהיקף שעולה על 50 מיליון שקל, נרשמה התשואה הגבוהה ביותר של 12.7% בקופת הגמל שמנהלת אלטשולר שחם במסלול מוגבר. באלטשולר מציינים כי שיעור החשיפה למניות במסלול זה הוא לפחות 90% כאשר 70% מהחוסכים בחרו להגדיל את ההפקדה. ככלל, עם הירידה ברמת הסיכון נצפה מתאם נמוך להגדלת ההפקדה. הנתונים המלאים לפניכם:

*הבדיקה מתייחסת לתקופה שבין פברואר 2017 ועד דצמבר 2018

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הנתונים לא מפתיעים. מאז השקת הקופות, בפברואר 2017, הבורסות בעולם רשמו  מגמה חיובית, ולכן המסלולים בעלי סיכון גבוה השיגו תשואות עודפות. 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עמי 21/01/2019 12:59
    הגב לתגובה זו
    שהובטחה ממאי 2015 (או 2016) עדיין לא הופקד