שלמה רודב בזק
צילום: דוברות בזק

לאומי שוקי הון מעלים המלצה לבזק למשקל שוק, עם פרמיה של 9.3%

"שינוי ההמלצה אינו נובע מאופטימיות ביחס לביצועים הצפויים, אלא מכך שלאחר הירידה החדה במחיר המניה הסיכונים מתומחרים בה בצורה סבירה"
ירדן סמדר | (2)

לאומי שוקי הון מפרסמים היום (ג') עדכון המלצה על מניית בזק 0%  לאחר שאיבדה כשליש משוויה מאז אמצע נובמבר. בלאומי מורידים את מחיר היעד מ-3.9 שקלים ל-3.4 שקלים למניה המהווים פרמיה של כ-9.3% ביחס לשער הבסיס של המניה הבוקר ומעלים את המלצתם מ"משקל חסר" ל"משקל שוק".

הסיבה לירידה החדה במניית בזק על פי לאומי שוקי הון היא רצף הודעות שפרסמה החברה, שהצביעו על פגיעה משמעותית ברווח וכנראה ימנעו חלוקת דיבידנדים בטווח הקצר. "צניחת המניה הייתה מוצדקת, אך להערכתנו הסיבות אמורות להיות אחרות. מה שמתרחש בסביבה הרגולטורית והתחרותית הוא זה שמצדיק את המימוש שנרשם במניה" מציינים בלאומי.

"אנו מורידים את מחיר היעד מ-3.9 שקלים ל-3.4 שקלים למניה. בו זמנית, המלצתנו עולה ממשקל חסר למשקל שוק. שינוי ההמלצה אינו נובע מאופטימיות ביחס לביצועים הצפויים, אלא מכך שלאחר הירידה החדה במחיר המניה הסיכונים מתומחרים בה בצורה סבירה". מסבירים בלאומי שוקי הון.

החלטות משרד התקשורת בתקופה האחרונה יצרו תהליך שבו בזק מאבדת, בצורה הדרגתית אך ברורה, בעלות אפקטיבית על הרשת שלה. בסוף 2017, המשרד אישר למפעילים אחרים להשתמש בקבלנים מטעמם על מנת לבצע עבודות על התשתית של בזק. באפריל 2018 , המשרד אישור את רפורמת ''גוב אפס'', שפטר אותם מלחפור תעלה בין גוב התקשורת לבניין. ב-16 בינואר השנה, המשרד פרסם החלטת ''תיק שירות שימוש בתשתיות פסיביות'' - החלטה זו הקנתה מעמד רשמי לכל החלטות המשרד בעניין, והיא אף הלכה רחוק יותר, כאשר היא אפשרה גישה לכל הרכיבים הפסיביים ברשת של בזק.

גיל דטנר, אנליסט תקשורת וקמעונאות בלאומי שוקי הון: "אנו מאמינים כי בסופו של דבר משרד התקשורת יגיע לפשרה עם בזק, אך הדבר לא יפתור את בעיות החברה. בזק טוענת כי פרישת רשת סיבים בכל המדינה היא פרויקט שעלותו מיליארדי שקלים. לצד הגידול בהשקעות, ההחזר על ההשקעה אינו ידוע. החברה בעצמה טוענת כי הביקושים לתשתית סיבים אינם ברורים, לפחות נכון להיום. ייתכן כי באזורים שסלקום ופרטנר לא יפרסו תשתית, בזק תוכל (אם המדינה תאשר לה) לגבות מחירים יותר גבוהים עבור הגידול בקצבי הגלישה".

"מנגד, באזורים בהם פרטנר וסלקום יפרסו רשת, סביר להניח שהמחירים בכלל ירדו. לא נראה לנו הגיוני שמספר המפעילים שמגיעים לבניין יגדל מ-2 ל-4, מבלי שהחברות יורידו מחירים בכדי לקחת או לשמר נתח שוק. לכן, נראה כי ההשקעה היא נחוצה, אך לא תגדיל בהכרח את הרווחים", סיכם דטנר.

כל הכותרות

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    בן 05/02/2019 14:47
    הגב לתגובה זו
    אחרי שאמרו למכור.. קנו בזול ועכשיו אודרוב.. שכולם יקנו
  • 1.
    אלי 05/02/2019 13:02
    הגב לתגובה זו
    לי התזרים שיש לבזק כל שנה שזה מה שחשוב יש לבזק אפסייד של 100 אחוז