
פסגות מעניקים לאנלייט אנרגיה אפסייד של 12% על מחיר השוק
נעם פינקו, אנליסט בכיר, בבית ההשקעות פסגות מעלה את מחיר היעד של מניית אנלייט אנרגיה 3.02% ל-2.27 שקלים למניה, אפסייד של כ-12% ביחס לשער הבסיס של המניה הבוקר ומעלה המלצה לתשואת יתר. לדברי פינקו "אנלייט נמצאת בתקופה של צמיחה וגידול מתמשך בהיקף הפרויקטים המניבים, בהקמה ובתכנון".
בפסגות מציינים כי בשנה החולפת היו התפתחויות רבות בחברה הפועלת באופן שוטף לקדם את הפרויקטים בהקמה ובתכנון ולהשיג פרויקטים חדשים בישראל ובאירופה.
ירידה ברמת הסיכון נוכח התקדמות הפרויקטים לדברי פינקו "עדכנו את המודל כך שישקף את ההתקדמות בפרויקטים שבהקמה על ידי הורדת שיעור ההיוון ואת ההתקרבות למועד הפעלתן (עברה שנה מהעדכון הקודם שלנו) וכן עדכונים שונים בפרויקטים בהתאם למצגות ודוחות החברה. בנוסף לקחנו בחשבון פרויקטים חדשים. עדכון המודל גוזר העלאת מחיר היעד מ-1.8 שקלים למניה ל-2.27 שקלים למניה".
בשורה התחתונה, מציינים בפסגות כי אנלייט נמצאת בתקופה של צמיחה וגידול מתמשך בהיקף הפרויקטים המניבים, בהקמה ובתכנון. "הצמיחה מבוססת על הגידול המשמעותי בפיתוח תחום הפקת החשמל מאנרגיות מתחדשות בישראל שנשען על העלאת שיעור השימוש באנרגיות מתחדשות מהרמה הנוכחית של כ-3% מסך כושר הייצור לרמה של 10% בשנת 2020 ולרמה של 17% בשנת 2030. בנוסף, הצמיחה נשענת גם על המשך פיתוח פרויקטים באירופה שנתמכת בעלויות נמוכות אליהן הגיעו מחירי האנרגיה הירוקה והסביבה הרגולטורית שתומכים בביקושים בעולם. אי לכך אנו מעלים את המלצתנו לתשואת יתר", ציין פינקו.
ההתפתחויות בפרויקטים של אנלייט באירופה בסרביה (50%) הקמת פרויקט הרוח הגדול (105 מגה-וואט) כמעט הושלמה. החברה מניחה כי החל מהרבעון השני התחנה תעבוד באופן מלא. בקרואטיה ואירלנד (50%) פרוייקטי הרוח (49 MW) ו-(13.6 מגה-וואט) פועלים ומניבים באופן מלא. בהונגריה (50%) לאחרונה הושלמה הסגירה הפיננסית בפרויקט הסולארי בן 57 מגה-וואט בהיקף של 75% מעלות הקמת הפרויקט.
בספרד, רכשה החברה את מלוא הזכויות בפרויקט רוח ענק (300 מגה-וואט) המצוי בתהליכי פיתוח מתקדמים. החברה מעריכה שתשלים את פיתוח הפרויקט בשנה הקרובה, ושהקמת הפרויקט תימשך כשנתיים.
בקוסובו (60%) החברה נכנסה לפרויקט רוח חדש וגדול (105 מגה-וואט) ולאחרונה צירפה את הפניקס כשותפה. ההקמה צפויה להסתיים בשנת 2020.
הפרויקטים של אנלייט בישראל בישראל, הקמת פרויקטים סולאריים בהיקף של 53 מגה-וואט הושלמה לאחרונה והצטרפה לפרויקטים קיימים בהיקף של 86 מגה-וואט. הקמתם של 19 מגה-וואט נוספים תחל בקרוב והחברה תתמודד בכל המכרזים הבאים שייצאו במטרה להגיע לכ-500 מגה-וואט תוך מספר שנים.
בבחינת פרויקטי אנרגיית רוח בישראל, בפרויקט הרוח עמק הבכא (96 מגה-וואט) הושלמה הסגירה הפיננסית והפרויקט עבר משלב פיתוח לשלב הקמה. בפרויקט בראשית (190 מגה-וואט) התקבלו אישורי משרד הביטחון וכן התקבל רישיון מותנה. פרויקט הרוח יתיר בדרום קיבל היתר מותנה של 20 מגה-וואט והחברה פועלת להגדילו. החברה סבורה כי תשלים את תכנון 2 הפרויקטים הנ"ל בשנה הקרובה.
- 1.אבי 08/02/2019 05:59הגב לתגובה זומניה להשקעה לטווח ארוך, אני ממליץ לכולם