נטולות אגו? הנה מה שהופך נשים למצליחות בשוק ההון

מנהלות בכירות בחברות ת"א 125 התכנסו לטקס פתיחת מסחר בבורסה. למה לדעתן יש לנשים יתרון בשוק, ומה הטיפים להשקעות שהן יכולות לתת לגברים?

 | 
telegram
(1)

נטולות אגו, בעלות ראייה רחבה ומסוגלות להעריך סיכון מול סיכוי - אלו רק חלק מהיתרונות שייחסו לנשים על ידי מנהלות בכירות בחברות ציבוריות ממדד ת"א 125 שהתכנסו הבוקר (א') לטקס פתיחת מסחר בבורסה לרגל יום האישה הבינלאומי.

"זה שנים שהסקטור הבנקאי מוביל ברוב נשי נבחרת של מנהיגות מקצועית ואיכותית", אמרה לבנה שיפמן המכהנת כיו"ר הדירקטוריון של בנק דקסיה כשבאמתחתה כמעט 30 שנות ניסיון בתחום ההשקעות. "אני חושבת שנשים יכולות להוביל בכל תחום רק שאיכשהו מכוח האנרציה ותודות לגליה מאור שעשתה פריצת דרך מאוד משמעותית וקידמה המון נשים בבנק לאומי, בעקבותיו גם הלכו בנקים אחרים", אמרה שיפמן.

אירית איזקסון, יו"ר הבנק הבינלאומי, ייחסה את נקודת המפנה דווקא לתיקון בחוק החברות שאושר ב-2011 וקבע כי בכל דירקטוריון של חברה ציבורית תמונה לפחות אישה אחת. עוד התייחסה לכך סגי איתן, מנכ"לית חברת נכסים ובניין, שטענה כי החוק הבליט את היכולות של נשים, אם כי היום אין צורך בכך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לדברי איתן, "אנו רואים יותר ויותר נשים מאיישות תפקידים משמעותיים בכל שכבות הניהול בתחומים שונים. תחום בולט במיוחד הוא תחום הפיננסים בו מכהנות חמש מנכ"ליות בבנקים ורגולטוריות כמו מפקחת על הבנקים, יו"ר רשות לניירות ערך והממונה על ההגבלים העסקיים. עד לאחרונה כיהנו גם הממונה על שוק ההון ונגידת בנק ישראל".

פחות אגו
בתשובה לשאלה "מה היתרון של נשים בשוק ההון והפיננסים?", ענתה לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית קבוצת דיסקונט: "בסך הכל אני חושבת שהכל מאוד פרסונלי ויש נשים שיש להן יתרון וגברים שיש להם יתרון ואי אפשר לדבר בהכללה. יחד עם זאת, אני חושבת שנשים מביאות לשולחן ענווה וקצת פחות אגו שזה מאוד טוב להשקעות ושוק ההון - לא להתאהב בהשקעות שלך, לא ללכת רק בשביל מה שכתוב בכותרות ולכן אני חושבת שבסך הכל המחקרים מראים שנשים מנהלות כספים בשוק ההון מאוד טובות ולראיה הסקטור הבנקאי שנמצא עם רוב נשי מובהק".

לדברי אלה אלקלעי, סמנכ"ל פיתוח עסקי בבית השקעות IBI, "היתרון של נשים בשוק ההון הוא ראשית שהן נשים בסוציאליזציה. אנחנו לא מדברות על דברים לפני שלמדנו אותם לעומק, ובוודאי בדברים שקשורים באנליזה ובניהול השקעות. דבר שני זה אגו, מנהלי השקעות וגם אנליסטים צריכים להיות עם אגו כמה שיותר קטן. הקטע של להתאהב בתזות זה מאוד לא בריא. צריך להיות מסוגלות להודות בטעות ולקבל החלטות ענייניות מתוך נתונים".

עוד ציינה אלקלעי את חשיבות ההבנה של הלקוח, בייחוד בניהול תיקים. "זה לא טריוויאלי ונשים, שוב בגלל הסוציאליזציה, הרבה יותר טובות בלהתעמק בצרכים של מי שיושב מולנו. אולי זה לא מסיבות טובות אבל זו המציאות אז בואו ננצל את היתרונות היחסיים שיש לנו. הבעיה היחידה היא שאין מספיק נשים שמבינות את זה ונמצאות שם".

יתרון נוסף שציינה שיפמן - היכולת של נשים להעריך סיכון מול סיכוי. לדבריה, "צריך לראות את הכל – גם את הסיכון וגם את הסיכוי ואת התנודתיות. יש המון פרמטרים, שמשהו בתכונה הנשית שיודעת לשקלל את הכל עושה את זה בצורה טובה - לא יודעת אם יותר מגברים. ואני יכולה להגיד, שבתור אחת שעבדה עם המאיון העליון בבית השקעות, תמיד הרגיש לי נכון לעבוד מול נשים שראו את התמונה הרחבה, את כל הפרמטרים".

"לשאוף גבוה"
בתשובה לשאלה "מה הטיפ למי שרוצה להיכנס לשוק ההון?", ענתה שיפמן: "מההתחלה לשאוף גבוה. זה נחמד להיות מנהלת סניף ומנהלת השקעות בבית השקעות, אבל אם לא שואפת גבוה את לא תגיעי. זה הוכח שאם את לא רואה את הטרגט הגבוה ביותר את לא תגיעי כי את לא מאמינה שאת יכולה. אז אם אני האמנתי מגיל אפס שאני כולה להיות בראש הפירמידה אז הגעתי ולא הפתעתי את עצמי".

מנגד ציינה שיפמן כי הדור הצעיר עשוי להתקשות במובן של חוסר סבלנות. לדבריה, "צריך לפעמים ללכלך את הידיים, יש משהו בלצמוח מלמטה - הן גברים והן נשים. לא לפחד ללכלך את הידיים ולעבוד בתפקידים של בק אופיס ופרונט דסק וכל מיני תפקידים שנותנים את התמונה האמיתית של מה קורה בשטח, לא תמיד לעבוד ישר במטה. זה כל הזמן ללמוד ולא להתנשא מעל אף אחד. הגדולה היא לשלב את הכל ביחד".

עוד לגבי הדרכים שעומדות בפני נשים להיכנס לתחום הרחיבה סגי איתן, וציינה כי "יש הרבה אפשרויות להתחיל בעבודה בשוק ההון - בגופים מוסדיים או בבנקים כאנליסטית או מנהלת מחקר, או כעורכת דין בין אם זה במשרדי עורכי דין ובין אם זה במוסדיים שמתעסקים בהנפקות וכדומה. יש מכללות שנותנות קורסים ותואר בשוק ההון ואני חושבת ששוק ההון זה עולם ומלואו וקיימות הרבה אפשרויות לעבוד בו".

"כפי שאירית ציינה, בבנק הבינלאומי עובדות 70% נשים, אצלנו בחברה עובדות כ-50% ולנשים יש יכולות לאייש תפקידים ולהתקדם, בדיוק כמו לגברים. מה שצריך - זה לרצות ולשאוף", הוסיפה.

לא שולחות קו"ח
בתשובה לשאלה "מה היקף הגיוס של נשים לתפקידים בשוק ההון?", ענתה אלה אלקלעי: "באופן כללי בהיבט של שוק ההון מאוד קשה לנו לגייס נשים כי אין מועמדות. הן לא מגישות קו"ח, לא נמצאות בתעשייה, יש נשים בכירות שצמחו עם השוק אבל כמעט ואין נשים בכירות שהצטרפו ובנו קריירה בשוק ההון בעשור האחרון".

"יכול להיות שנשים מבינות שהן צריכות לעשות גם וגם וזה מאוד קשה", ציינה. פתרון שהציעה בהקשר זה הקומיקאית עדי אשכנזי שמובילה את הקמפיין של הבורסה, הוא "חקיקה שנותנת להן לצאת לעבוד בעיקר בשנים של תחילת האימהות – אם זה בנוגע להוצאות מטפלת, חופשת לידה לגבר וכל מה שיאפשר לאישה להמשיך במסלול בתנועה. אני מתפללת שזה יתאפשר לטובת כל הנשים בישראל". 

"הפתרון בחקיקה". עדי אשכנזי בטקס פתיחת המסחר

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אני אגיד לכם מה הופך נשים לבולטות בשוק ההון
    ליאור 03/03/2019 15:26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הייתי עובד בנק גדול בעבר,בתי השקעות ובנקים הם מקומות שלא מצריכים קבלת החלטות קשות ועיקר העבודה שם היא ברברת על כלום, בלי צורך להביא תוצאות ( איפההציבור ישימו את הכסף בבלטות) ויכולת פשוט לברבר את עצמך לדעת. לכן קל מאוד לנשים להתקדם בתפקידים פקידותיים במקומות האלו, בעיקר אם הם נראות טוב. חוץ מזה- לא רואה בהם כישורים מיוחדים. ואני לא מכליל את כל הנשים אבל אתם הכללתם אז אני גם הכללתי. יש נשים שכן מתאימות אבל זו המגמה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות