תיקי קרנות הנאמנות זינקו ל-50% מהתיקים המנוהלים

הדו"ח השנתי של הרשות על ניהול תיקי השקעות בישראל לשנת 2018, מראה כי נמשכת מגמת הירידה בהכנסות חברות ניהול התיקים מהחזרי עמלות
 | 
telegram

רשות ניירות ערך פרסמה היום (ב') את הדו"ח השנתי אודות תחום ניהול תיקי השקעות בישראל לשנת 2018, ממנו עולה כי נמשכת מגמת הירידה בהכנסות חברות ניהול התיקים מהחזרי עמלות וכי מספר תיקי קרנות הנאמנות ושיעור ההחזקה בקרנות נאמנות עלה באופן משמעותי ביחס לשנים קודמות, בעיקר נוכח הרפורמה בתעודות הסל.

מניתוח מבנה ההכנסות של החברות, נמצא כי נכון לסוף שנת 2018, לכ-75% מחברות ניהול התיקים לא היו הכנסות מהחזרי עמלות, כלומר סכומים שמשלם חבר הבורסה למנהל התיקים מתוך העמלות ששולמו לחבר הבורסה על ידי הלקוחות בגין עסקאות שמבצע מנהל התיקים בתיקי הלקוחות.

זאת, לעומת כ-66% מהחברות להן לא היו הכנסות מהחזרי עמלות נכון לשנת 2017. נתון זה משקף את המשך המגמה בשנים האחרונות של צמצום הכנסות חברות ניהול התיקים מהחזר עמלות ביחס לדמי ניהול הנגבים מלקוחות ענף ניהול התיקים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מספר תיקי קרנות הנאמנות ושיעור ההחזקה בקרנות נאמנות עלה באופן משמעותי ביחס לשנים קודמות. כ-50% מהתיקים המנוהלים עבור לקוחות שאינם לקוחות מוסדיים הם תיקי קרנות נאמנות. נתון זה מעיד על שינוי משמעותי ביחס לשנה שעברה. בשנת 2017 נמצא כי בין 60%-40% מנוהלים לטובת התיקים שאינם תיקי קרנות. הסיבה לשינוי המשמעותי היא הרפורמה בתעודות הסל (תיקון 28) אשר בעקבותיה הומרו תעודות הסל לקרנות נאמנות. 
 

שיעור תיקי הקרנות של לקוחות פרטיים

מקור: רשות ני"ע

על פי הדוח, נכון לסוף שנת 2018, בענף ניהול התיקים פעלו 124 חברות בעלות רישיון אשר סיפקו שירותי ניהול תיקים עבור למעלה מ-80,000 לקוחות. שווי הנכסים המנוהלים על ידי כלל החברות נאמד בכ-271.3 מיליארד שקל, מתוכם כ-106 מיליארד שקל מיוחסים לנכסים המנוהלים עבור לקוחות מוסדיים כגון קרנות פנסיה, קרנות נאמנות וקופות גמל.

עוד עולה, כי שווי הנכסים בענף ניהול התיקים ירד בכ-15 מיליארד שקל ביחס לסוף שנת 2017, כאשר הסיבה המרכזית לכך היא ירידות השערים החדות שחוו השווקים ברבעון האחרון של שנת 2018.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות