לאומי שוקי הון: "ריח של פחד בשווקים, השוק מצפה להורדות ריבית"

"בהיעדר מנהיגות אחראית בבנקים המרכזיים ובממשלות של הכלכלות הגדולות בעולם, ניתן להעריך כי הרע עוד לפנינו"
 | 
telegram
(2)

"ריח של פחד בשווקים המשקיעים רצים למקלטים. נראה כי הדברים יוצאים משליטה והשוק כבר מתמחר שתיים עד שלוש הורדות ריבית בארה"ב", כך לדברי ליאור פאוסט, מנהל דסק מסחר מט"ח בלאומי שוקי הון, אשר מתייחס היום (ב') בסקירתו לריצה של המשקיעים ליין היפני, לפרנק השוויצרי ולאג"ח האמריקאי אשר זוכים לביקוש גבוה מאוד בימים האחרונים - "עדות לפחד שאוחז את השווקים".

לדבר פאוסט, "פחד ואמון הם נושאים שאמנם קשורים יותר בפסיכולוגיה התנהגותית מאשר בכלכלה, אך בכוחם להוריד את הכלכלה העולמית על הברכיים. בהיעדר מנהיגות אחראית בבנקים המרכזיים ובממשלות של הכלכלות הגדולות בעולם, ניתן להעריך כי הרע עוד לפנינו".

נקודת השבירה של טראמפ 
כזכור, לפני כחצי שנה, בחודש דצמבר 2018, ג'רום פאוול הנגיד החדש של הבנק הפדרלי אשר מונה על ידי טראמפ העלה את הריבית בפעם הרביעית ברציפות לאותה שנה ואף הכין את את השוק לעליות נוספות ב-2019. "בשביל טראמפ זה היה קצת יותר מדי: הנגיד הנכנס, מינוי טרי שלו, לאחר שלמעשה הוא 'פיטר' את ג'נט יילן, שהיא היחידה בהיסטוריה המפוארת של הבנק הפדרלי האמריקאי שלא המשיכה לכהונה שניה. פאוול הלך רחוק מדי, מהר מדי, בעצמאות גדולה מדי", כותב פאוסט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

טראמפ לא התנגד לתחזית של הנגיד הטרי, עד לשלב שהיא החלה לסכן את המשך הראלי בבורסות וחיזקה את הדולר, דבר שהיה מקשה על מלחמת הסחר של הנשיא האמריקאי מול סין.

כעת נראה כי הדברים יוצאים משליטה
לדברי פאוסט, "המחלוקת הפומבית בין הנגיד לנשיא, ואלטרנטיבת הריבית הגבוהה יחסית, שאבה את הבורסות לגל ירידות אלים שהבהיל מאוד את ראשי הפד. כבר בינואר הפד התחיל לשנות את הטון, ובהמשך ההשפעות השליליות של מלחמות הסחר החריפו את הטון השלילי, כעת נראה כי הדברים יוצאים משליטה, השוק כבר מתמחר שתיים עד שלוש הורדות ריבית בארה"ב! היפוך מטורף. המשקיעים רצים למקלטים - היין היפני, הפרנק השוויצרי והאג"ח האמריקאי בביקוש גבוה מאוד בימים האחרונים - עדות לפחד שאוחז את השווקים".

פאוסט מקשר את הריצה של המשקיעים לאפיקי השקעה המדוברים, להיבטים חברתיים-פוליטיים: "בעולם חלים שינויים פוליטיים בקנה מידה היסטורי. היטשטשות הפרדת הרשויות, נסיגה בשיח הדמוקרטי, הליברלי, הפלורליסטי, ועליה בריכוזיות ובסגנון האוטוקרטי. אל מול אלו הולכים ומתעצמים האתגרים שדווקא דורשים שיתוף פעולה גלובאלי. מלחמות הסחר, והשימוש בפרוטקציוניזם ככלי פוליטי (לאחרונה מול מקסיקו), הסתבכות הברקזיט שחצתה את רף שלוש השנים ועליה בבדלנות הלאומנית באירופה".

הבנק במרכזי באוסטרליה כבר הוריד את הריבית
"הבנק המרכזי של אוסטרליה כבר הגיב בהורדת ריבית ראשונה מזה שלוש שנים, ובהחלט נראה כי בנקים נוספים ילכו בעקבותיו. לא פלא שאם זה המצב, המשקיעים חוששים ובורחים אל היין, הפרנק השויצרי והאג"ח האמריקאי. המגמה הזו צפויה להתעצם, אלא אם נשמע קצת חדשות טובות", מעריך פאוסט.

"החדשות הטובות להן השוק מצפה מאוד ספציפיות בשלב זה: פריצת דרך בדיוני הסחר ארה"ב – סין ואמירה מהפד, שלפיה הכלכלה האמריקאית עדיין צומחת ומתפקדת כמצופה מבחינת ציפיות האינפלציה, התעסוקה והצמיחה. מה שבאופן כללי נכון, ומבליט עוד יותר את חוסר הסבירות בסיבוב הפרסה שלהם ושל השוק", סיכם פאוסט.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רדוד (ל"ת)
    אנליסט 05/06/2019 08:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • כתבה טובה. (ל"ת)
    ד"ר ניר(איצ100) 05/06/2019 10:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות