סיכום חצי שנתי בקרנות הנאמנות - מי המגייסת הגדולה, מי סבלה מפדיונות ומי מובילה את התעשייה?

מיטב דש מובילה בהיקף הנכסים המנוהלים, אבל בנטרול קרנות כספיות, ילין לפידות בראש; הקרנות המחקות גייסו בעוד קרנות הסל פדו. הנתונים המלאים

 | 
telegram
(2)

תעשיית קרנות הנאמנות מסכמת את המחצית הראשונה של 2019 עם עלייה בהיקף הגיוסים בקרנות הנאמנות המסורתיות ברקע למגמה חיובית בשוקי המניות בארץ ובעולם ועליות שערים באגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות בארץ. מנגד, בקרב קרנות הסל נמשכו הפדיונות.

"בתעשיית קרנות הנאמנות כספי המשקיעים חוזרים לשווקים, והערכות הינן לגיוס חיובי של מעל מיליארד שקל בקרנות המנוהלות כאשר עיקר הגיוסים הינו באפיק האג"ח הממשלתי ואג"ח החברות", מסר גיל קורן, מנכ"ל חברת קרנות הנאמנות של אפסילון.

לדבריו, "ירידת התשואות וצמצום המרווחים באג"ח הניבו למשקיעים תשואות חיוביות נאות מתחילת השנה והצפי הוא שהחברות ינצלו את מרווח האשראי ואת רמת התשואות הנוכחית להנפקת סדרות חוב נוספות, דבר שצפוי לשפר את מצבן הפיננסי כאשר הסקטור שצפוי בעיקר להנות מכך הינן בעיקר חברות הנדל"ן - מדד חברות הנדל"ן הינו הסקטור המוביל בביצועים מבין מדדי הבורסה בישראל מתחילת השנה והשיג תשואה חיובית של מעל לכ-30%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"באפיק המניות למרות התיקון החד בשווקים מתחילת השנה, נראה שעדיין המשקיעים שומרים על זהירות ויציאת הכספיים המאסיבית ברבעון האחרון של 2018 עדיין לא חזרה לשווקים, כך לדוגמא ניתן לציין את ענף הקרנות הגמישות שלמרות תשואה ממוצעת חיובית של מעל 8% מתחילת השנה האפיק איבד כעשרה אחוז מסך נכסיו".

מה עשו הקרנות מתחילת השנה? 
מובילות את הגיוסים בקרנות הנאמנות המסורתיות מתחילת השנה הן קרנות הנאמנות של פסגות עם גיוס של כ-2.7 מיליארד שקל, וכך גם בחודש יוני האחרון בו גייסו 510 מיליון שקל. בהתייחס לנתונים מסביר אייל גורן, מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות, כי "שוקי האג"ח והמניות הניבו מתחילת השנה ביצועים גבוהים באופן רוחבי על פני כל רמות הסיכון: מאג"ח מדינה, דרך אג"ח קונצרני ועד לשוק המניות בארץ ובחו"ל. מדד ה-S&P500 חתם את מחצית השנה הראשונה של 2019 עם תשואה של כ-17%, שהינה הגבוהה ביותר ב-20 השנים האחרונות".

"להערכתנו, הרגיעה המסתמנת במלחמת הסחר לצד האפשרות של הפחתת ריבית קרובה בארה"ב ימשיכו לתמוך במגמה החיובית בשווקים גם בחציון השני של 2019, ופוטנציאל התשואה של הלקוחות גם בראייה קדימה עדיין קיים", הוסיף.

במקום השני בגיוסים נמצאות קרנות הנאמנות של הראל ששמרה על מיקום גבוה בטבלת הגיוסים מאז תחילת השנה ובסיכום המחצית של 2019 גייסו הקרנות כ-2.1 מיליארד שקל, ובחודש יוני - 339 מיליון שקל. במקום השלישי - קרנות הנאמנות של ילין לפידות שרשמו גיוסים של 261 מיליון שקל בחודש יוני וכ-1.3 מיליארד שקל מתחילת השנה. 

מדשדשות בתחתית הטבלה עד כה בשנה 2019 הן קרנות הנאמנות של אי.בי.אי שנפדו מהן 131 מיליון שקל ביוני וכ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה, הפדיונות הגבוהים ביותר בתעשייה. פדיונות גבוהים נרשמו גם בקרב קרנות הנאמנות של אנליסט שראו יציאת כספים בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל במחצית הראשונה של השנה הנוכחית.

בקרב קרנות הסל, מלבד מגדל, שאר הקרנות סיכמו את חודש יוני כמו גם את שנת 2019 עד כה עם פדיונות. את הפדיונות הגבוהים ביותר של כ-1.1 מיליארד שקל רשמו הקרנות של פסגות.

הנתונים המלאים לפניכם:

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    החדשות האמתיות יגיעו בקרוב תכינו מסכות ובלוני חמצן.
    קרקר 01/07/2019 21:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רוב הסימנים כבר הופיעו והשינוי קרוב מתמיד.
    סגור
  • 1.
    פסגות חברה נוראית, מי שם שם כסף !?? (ל"ת)
    איתן 01/07/2019 18:39
    הגב לתגובה זו
    3 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות